Lämna en öppen ansökan Första ansökningsdatum:

Öppen ansökan för guidningsuppgifter

Vem vi letar efter

Finlands Nationalgalleri är en aktiv kulturinstitution och en betydande expertorganisation inom konsten. Finlands största konstmuseumsorganisation utgörs av Konstmuseet Ateneum, Museet för nutidskonst Kiasma och Konstmuseet Sinebrychoff.

Nationalgalleriets guider presenterar museernas utställningar bland annat genom rundturer och workshoppar samt genom presentationer av föreläsningstyp.

Kraven på guiderna varierar från museum till museum, men mer omfattande studier i konsthistoria, studier i småbarnspedagogik och/eller täckande kunskaper i konstfältet är en merit. Vi förutsätter att alla våra guider är duktiga på att uppträda och hantera grupper samt har goda kunskaper i finska och engelska. Vi uppskattar också övriga språkkunskaper, till exempel i svenska.

Arbetet som guide är tillfälligt och det går därför bra att kombinera guidning med studier eller ett annat jobb för att utöka inkomster eller få mer erfarenhet.

Vi erbjuder våra guider god inskolning, en trevlig arbetsmiljö och en flexibel arbetstidsmodell.

Vi går regelbundet igenom de öppna ansökningar vi har fått in och kallar in sökande till intervju enligt behov.

Mer information om att jobba som guide får du av teamledare Pyry Ronkainen: pyry.ronkainen(at)kansallisgalleria.fi

Kansallisgalleria

Kansallisgalleria on aktiivinen kulttuuritoimija ja maamme suurin kuvataiteen asiantuntijaorganisaatio. Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Säätiön palveluksessa työskentelee noin 270 työntekijää.

Address on map

Är du säker att du vill dra tillbaka ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!