12 väitöskirjatutkijaa, ImmuDocs – Immunologian alan kansallinen tohtorikoulutuspilotti

Turun yliopistossa, ImmuDocs tohtorikoulutuspilotissa (englanniksi National Doctoral Education Pilot Based on the Immune System) on avoinna yhteensä 12 kolmen vuoden määräaikaista väitöskirjatutkijan työsuhdetta lääketieteellisessä tiedekunnassa ja teknillisessä tiedekunnassa ajalle 1.1.2025–31.12.2027.

Tehtävät liittyvät 1.8.2024 käynnistyneeseen Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan tohtorikoulutuspilottihankkeeseen. ImmuDocs tohtorikoulutuspilotti kouluttaa uuden sukupolven asiantuntijoita immunologian, immunologiaan perustuvan lääkekehityksen ja/tai diagnostiikan aloille. Hanketta koordinoi Turun yliopisto ja partneriyliopistoina ovat Helsingin yliopisto, Åbo Akademi, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Oulun yliopisto. ImmuDocs-tohtorikoulutuspilottihankkeeseen tullaan rekrytoimaan kokonaisuudessaan 81 väitöskirjatutkijaa. Väitöskirjatutkijoiden tutkimusteemat liittyvät Suomen Akatemian rahoittamaan InFLAMES-lippulaivaan.

ImmuDocs-pilotti pyrkii varmistamaan, että opintojen päätyttyä tohtorikoulutettavat:

  • ovat hankkineet laajan tietämyksen nykyaikaisesta ja soveltavasta immunologiasta, kehittäneet taitoja tulkita tutkimustietoa kriittisesti ja hallitsevat keskeiset immunologiset menetelmät.
  • ymmärtävät perusteellisesti immunologian vaikutukset talouteen ja yhteiskuntaan.
  • omaavat selkeän käsityksen immunologiaan perustuvasta diagnostiikasta ja lääkekehityksen koko elinkaaresta, mukaan lukien kaikki olennaiset vaiheet alun keksinnöstä kliiniseen sovellukseen.
  • osaavat kommunikoida tutkimuksestaan tiedeyhteisölle ja yleisölle
  • tietävät, mitkä urapolut ovat mahdollisia immunologeille tohtorintutkinnon suorittamisen jälkeen.

Tehtävänkuvaus

Hakijan tulee ilmoittaa hakulomakkeessa, mihin väitöskirjaprojektiin hän on hakemassa. Hakija voi hakea maksimissaan kolmeen eri väitöskirjaprojektiin. Hakijan tulee valita hakemuksen lopussa olevasta listasta hakemansa väitöskirjaprojektit ensisijaisuusjärjestyksessä. Tässä haussa etsitään väitöskirjatutkijoita tekemään väitöskirjaansa seuraavissa projekteissa:

1. Impact of the innate immune system on target organ integrity in multiple sclerosis, Principal Supervisor: Laura Airas

2. Dendritic cell chemotaxis and gradient generation in changing tissue environment, Principal Supervisor: Jonna Alanko

3. Uncovering mechanisms affecting waning vaccine-induced immunity against Bordetella pertussis, Principal Supervisor: Qiushui He

4. Exosomes and circulating leukocyte-born microbial DNA as drivers of autoimmunity and sources of biomarker discovery in systemic lupus erythematosus (SLE), Principal Supervisor: Arno Hänninen

5. Novel approaches to immune monitoring and biomarker discovery in systemic lupus erythematosus (SLE), Principal Supervisor: Arno Hänninen

6. In-vivo Characterization of Pericoronary Local Inflammatory Activity in Atherosclerosis, Principal Supervisor: Juhani Knuuti

7. Changes in human immune cells associated with the development of type 1 diabetes, Principal Supervisor: Riitta Lahesmaa

8. Mechanisms of antigen presentation in B cells - the role of Septin cytoskeleton, Principal Supervisor: Pieta Mattila

9. Building blocks for computational immunology: Artificial intelligence based integrative analysis of histology and spatial proteomics, Principal Supervisor: Pekka Ruusuvuori

10. In vitro assay and AI-assisted tools for improved characterization of anti-tumor immune response in bladder cancer, Principal Supervisor: Pekka Taimen

11. Combined single-cell imaging and proteomic analysis to unveil human myeloid cell heterogeneity, Principal Supervisor: Akira Takeda

12. Three-dimensional streptavidin base layer as generic approach to improved antibody binding capacity and reactivity on solid-phase immunoassays, Principal Supervisor: Tero Soukka

 

Väitöskirjaprojektien kuvaukset ja tiedot ohjaajista ja heidän tutkimusryhmistään löytyvät ImmuDocs-tohtorikoulutuspilotin verkkosivuilta: Call for Applications- ImmuDocs (projektit listattu Pathway1-hakutavan alla).

Työsuhde alkaa 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan. Rahoitus on kolmeksi vuodeksi, joka on väitöskirjatyön suunniteltu kesto.

Väitöskirjatutkijan tehtäviin kuuluu oman väitöskirjatutkimuksen tekeminen ja tohtoriopintokurssien suorittaminen. Väitöskirjatutkijat sitoutuvat tekemään tutkimustyötään ja jatko-opintojaan ImmuDocs-tohtorikoulutuspilotin ja tohtoriohjelman sääntöjen mukaisesti.

Mikäli hakijalla ei ole tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta Turun yliopistossa, opiskeluoikeus tulee hakea ylimääräisessä opiskeluoikeushaussa 28.10.-8.11.2024. Tohtorintutkinnon opiskeluoikeus on edellytys tehtävän vastaanottamiselle.

Tehtävään ei voida valita henkilöä, jolla on jo tohtorintutkinto suoritettuna tai jolle on myönnetty tohtorintutkinnon opiskeluoikeus ennen 1.11.2023.

Väitöskirjatutkijan työsuhteinen tehtävä vaatii asumista Suomessa ja työn suorituspaikka on Turku.

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Hakijalla tulee olla korkeakoulututkinto, tai tutkinnon on valmistuttava 3. joulukuuta 2024 (hakija hakee tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta lääketieteellisestä tiedekunnasta) tai 15. marraskuuta 2024 (hakija hakee tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta  matemaattis-luonnontieteellisestä tai teknillisestä tiedekunnasta). Hakijan suoritetun tutkinnon on tärkeä tukea väitöskirjaprojektin aihealuetta.

Lisäksi hakijan, jolla ei ole vielä tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta Turun yliopistoon on haettava sitä Opintopolku.fi -järjestelmässä toukokuun tohtorintutkinnon opiskeluoikeushaussa 28.10.-8.11.2024. Hakija hakee opiskeluoikeutta valitun tohtoriohjelman kautta lääketieteelliseen, matemaattis-luonnontieteelliseen tai teknilliseen tiedekuntaan. Väitöskirjatutkijan kelpoisuusvaatimuksista on määrätty Turun yliopiston johtosäännössä.  Näin haet väitöskirjatutkijaksi | Turun yliopisto (utu.fi)

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää osaamistasi dynaamisessa ja kansainvälisessä toimintaympäristössä. Saat väitöskirjatyöhösi laadukasta ohjausta, jossa korostuvat innostavan ohjaustiimin asiantuntemus ja sitoutuminen väitöskirjatutkijan ohjaukseen. Työssäsi liityt osaksi ImmuDocs-tohtorikoulutuspilotin ja InFLAMES-lippulaivahankkeen laajaa väitöskirjatutkijoiden, muiden tutkijoiden ja ohjaajien joukkoa. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijöilleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopiston opetus- ja tutkimushenkilökunnan palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Väitöskirjatutkijan tehtävän tehtäväkohtainen palkanosa vaihtelee vaativuustasojen 2-4 välillä väitöskirjatyön vaiheen mukaisesti. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa. Väitöskirjatutkijan palkka vaihtelee 2500-3300 euron välillä riippuen väitöskirjatutkimuksen edistymisestä sekä henkilön kokemuksesta ja osaamisesta.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Väitöskirjatutkijan tehtävä on tarkoitettu täysipäiväiseen väitöskirjatutkimuksen tekemiseen ja jatko-opintojen suorittamiseen. Vuosittainen kokonaistyöaika on 1612 tuntia, joka antaa väitöstutkijoille vapauden suunnitella työaikansa.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 24.9.2024 klo 16.00 (Europe/Helsinki) mennessä. Hakulinkki löytyy tämän sivun alusta ("Hae tähän työpaikkaan").

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään. Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Hakemus ja PDF-muotoiset hakuasiakirjat tulee laatia englanniksi.

Hakemukseen tulee liittää:

  1. Motivaatiokirje (maksimissaan yksi sivu).  Motivaatiokirje on yhden sivun mittainen vapaamuotoinen asiakirja, jossa kuvaat motivaatiotasi ImmuDocs-tohtoriopintoihin ja tutkimuksen tekemiseen sisältäen sinua kiinnostavat tutkimusaiheet. Mikäli haet useampaan kuin yhteen väitöskirjaprojektiin, kerro ensisijaisuusjärjestys mihin väitöskirjaprojekteihin haluat.
  2. Ansioluettelo (CV) (maksimissaan kaksi sivua).
  3. Julkaisuluettelo. Linkki julkaisuluettelomalliin (tarvittaessa; älä liitä mukaan julkaisukopioita)
  4. Tutkintotodistukset. Kopiot hakukelpoisuuden antavista tutkintotodistuksista ja opintorekisterinotteista. Liitä mukaan skannattu alkuperäinen tutkintotodistus ja opintosuoritusote sillä kielellä, jolla tutkinto on suoritettu. Jos tutkintotodistus ja/tai opintosuoritusote ei ole englannin-, suomen- tai ruotsinkielinen, tulee toimittaa lisäksi virallinen käännös joillakin näistä kielistä. Mikäli tutkintosi ei ole valmis hakuajan päättymiseen mennessä, niin toimita hakemuksen liitteenä ajantasainen skannattu opintosuoritusote valmistumassa olevasta tutkinnosta ja suunnitelma opintojen saattamisesta loppuun.
  5. Muut mahdolliset tehtävän täyttämiseen vaikuttavat asiakirjat. Hakukelpoisuus ja Kielitaidon osoittaminen ks. Näin haet väitöskirjatutkijaksi: kohta Ennen hakua | Turun yliopisto (utu.fi)
  6. HUOM! Tutkimussuunnitelmaa EI vaadita, vaikka järjestelmä sitä pyytää. Liitä kohtaan mikä tahansa dokumentti (vaikka tyhjä pdf), jotta järjestelmä päästää kysymyksessä eteenpäin. Toimi samoin kohdassa Tutkimussuunnitelman tiivistelmä. Sitä EI vaadita eli kirjoita siihen jotain (vaikka yksi sana), jotta järjestelmä päästää kysymyksessä eteenpäin. 

Hakijat valitaan haastatteluihin hakemusten perusteella. Haastattelut järjestetään viikolla 39-43.  Päätökset tehdään viikolla 43, 2024 ja niistä tiedotetaan valituille hakijoille viipymättä.

Lisätietoja antaa

Lisätietoja ImmuDocs-väitöskirjatutkijan tehtävästä antaa InFLAMES-lippulaivan johtaja akateemikko Sirpa Jalkanen (Sirjal@utu.fi).

Lisätietoja valitsemastasi väitöskirjaprojektista saat ottamalla yhteyttä kiinnostuksesi kohteena olevan projektin pääohjaajaan.

Hakuprosessiin liittyviin kysymyksiin vastaa ImmuDocs koordinaattori Marja Peura (mahepeu@utu.fi)

Tohtoritutkinnon opiskeluoikeuteen liittyviin kysymyksiin vastaa lääketieteellisen tiedekunnan koulutuspäällikkö Outi Irjala (outi.irjala@utu.fi).

ImmuDocs - National Doctoral Education Pilot Based on the Immune System

ImmuDocs – National Doctoral Education Pilot Based on the Immune System

ImmuDocs Doctoral Education Pilot focuses on immunology including all types of inflammatory diseases. They all are driven by aberrant immune responses, and immunological interventions are at the heart of their prevention, diagnosis, and treatment. Healthcare urgently needs specialists who understand these immunological areas.

Diseases stemming from immune system malfunction impose substantial economic and societal burdens. They lead to high healthcare costs, loss of productivity, and a significant impact on quality of life. Addressing the escalating demand for immunology specialists necessitates a concerted effort in training and collaboration among researchers, industry, and healthcare professionals. There is a pressing need to cultivate a new generation of immunology experts with diverse skills, ranging from health economics to cell and structural biology, bioinformatics, and clinical practice. Simultaneously, researcher training will boost scientific innovations, thereby driving disease prevention, diagnosis, monitoring, and treatment through the versatile tools offered by immunology.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Sähköposti: mahepeu@utu.fi

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Logo

12 väitöskirjatutkijaa, ImmuDocs – Immunologian alan kansallinen tohtorikoulutuspilotti

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!