3 tutkijatohtoria, informaatioteknologia
Informaatioteknologian tiedekuntaan haetaan 3 tutkijatohtoria 1.8.2025 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen enintään neljän vuoden määräajaksi.
Hakija, joka on jo toiminut Jyväskylän yliopistossa tutkijatohtorina neljä vuotta, voi tulla valituksi enintään kahdeksi vuodeksi.
Tutkijatohtorin tehtävään kuuluvat oman alan tutkimustehtävät jonkin tiedekunnan tutkimusryhmän jäsenenä, korkeatasoinen julkaisuaktiivisuus, opetus ja opinnäytteiden ohjaaminen sekä aktiivinen toiminta tutkimushankkeissa ja tutkimusrahoituksen hankinta. Hakijan tutkimuksen odotetaan vahvistavan tiedekunnan tutkimusalueiden ja tutkimusryhmien tieteellistä toimintaa ja julkaisuprofiilia.
Tiedekunnan tutkimustoiminta keskittyy tutkimusryhmiin, joita on 14. Tutkimusryhmät toimivat neljän toiminta-alueen (koulutusteknologia ja kognitiotiede, laskennallinen tiede, ohjelmistotekniikka ja tietojärjestelmätiede) alaisuudessa. Tiedekunnassa on lisäksi neljä tutkimuslaboratoriota ja kaksi tutkimushubia. Tutustu tiedekuntamme tutkimustoimintaan tarkemmin tiedekunnan nettisivuilla.
Etsimämme henkilö
Tutkijatohtorin kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Tutkijatohtorilla tulee olla tohtorin tutkinto suoritettuna ennen tehtävässä aloittamista. Tehtävässä edellytetään hyvää englannin kielen taitoa ja eduksi katsotaan kyky antaa opetusta englannin kielellä.
Hakemukset arvioidaan hakijan ansioiden, tutkimussuunnitelman tieteellisen laadun ja toteutettavuuden sekä sen yhteyden perusteella tiedekunnan tutkimusaloihin.
Tarjoamme
Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.
Tutkijatohtorin tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 5–6 mukaan. Palkkasi on noin 3800–4400 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.
Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.
Hakeminen
Tarkista, että ORCID-profiilisi (https://orcid.org) toimii: julkaisusi on listattu ja niiden näkyvyys on asetettu julkiseksi (set visibility: Everyone). Ilman ORCID-profiilia et voi hakea tätä tehtävää.
Hakemuksiin tulee liittää pdf-muodossa:
- Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje).
- Lyhyt vapaamuotoinen hakemuskirje (enintään 2 sivua) sisältäen tutkimukselliset tavoitteesi.
- Numeroitu julkaisuluettelo Suomen Akatemian mallin mukaan kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.
- Tehtävän kannalta olennaiset todistukset ja tutkintotodistukset (tai tohtorin tutkinnon suorittamispäivä) ja opintosuoritusotteet.
- Tutkimussuunnitelma
Lähetä hakemuksesi 13.4. mennessä sähköisellä lomakkeella. Sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.
Lisätietoja tutkijatohtorin tehtävistä ja tiedekunnan tutkimustoiminnasta antaa tutkimuksen varadekaani, professori Heikki Karjaluoto, heikki.karjaluoto@jyu.fi, +358405767814 ja hakuprosessista sekä työsuhteen ehdoista HR Partner Elina Korhonen, elina.a.korhonen@jyu.fi.
Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen (HRS4R) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia. Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin DORA-julistukseen ja noudattamaan CoARA-periaatteita.
Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen ja sisäinen harkinta. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.
Informaatioteknologian tiedekunta
Jyväskylän yliopiston 2600 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.
Informaatioteknologian tiedekunta on alallaan Suomen ensimmäinen ja suurin. Tiedekunnan missiona on luoda tiedeperusteisesti yhteiskunnan digitaalista tulevaisuutta. Tutkimuksessa, koulutuksessa ja sidosryhmäyhteistyössä tiedekunta yhdistää kokonaisvaltaisesti teknologian, informaation, organisaatioiden ja liiketoiminnan sekä ihmisen näkökulmat. Vahva yhteistyö yritysten ja yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa perustuu pitkäjänteiselle tutkimukselle. Tiedekunnan tutkimus on järjestynyt neljän toiminta-alueen kautta, jotka ovat laskennallinen tiede, ohjelmistotekniikka, tietojärjestelmätiede ja koulutusteknologia ja kognitiotiede. Tiedekunnassa toimivat perinteisesti luonnontieteellisen ja kauppatieteellisen alan koulutusohjelmat, joiden lisäksi on viime vuosina avattu uusia tekniikan alan koulutusohjelmia. Monitieteisyys toteutuu meillä hyvin konkreettisesti jo tiedekunnan sisällä, jonka lisäksi ympäröivä monialainen yliopisto tarjoaa hedelmällisen maaperän erilaisille tutkimusavauksille ja muulle yhteistyölle.
Tiedekunta sijaitsee luonnonkauniilla Mattilanniemen kampuksella järven rannalla. Tiedekunnan toiminnasta löydät lisätietoja www-sivuiltamme. Tutustuthan erityisesti tutkimustoimintaamme ja opetussuunnitelmiimme.
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.