Analytics Lead

Cor Group -konsernin liiketoiminnan kehitys- ja analytiikkatiimimme etsii Analytics Leadia ottamaan haltuun uuden roolin ja kokonaisuuden. Suosittelen jatkamaan lukemista, jos

 • haluat ottaa vastuun liiketoiminnan kaltaisen kokonaisuuden analytiikasta ja raportoinnista,
 • haluat edistää ja kehittää datakyvykästä kulttuuria ja
 • sinulla on tekninen toteutus hallussa, mutta lisäksi tykkäät suunnitella, määritellä, kehittää ja katsoa isompaa kuvaa.

Mitä Analytics Lead tekee?

Analytics Leadinä saat vastuun konsernimme asiantuntijakeskuksen toiminnallisesta raportoinnista ja analytiikasta. Asiantuntijakeskuksemme koostuu noin 130 hallinnon ammattilaisesta, jotka palvelevat konsernimme yhtiöitä muun muassa ICT-, talous-, controlling- ja HR-asioissa. Yhdessä asiantuntijakeskuksen johdon kanssa muodostat toimintokohtaiset suunnitelmat analytiikan ja raportoinnin kehittämiseksi.

Perustehtäväsi on siis tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi. Käytännössä huolehdit analytiikan ja raportoinnin onnistumisesta aina tietojen syötöstä raporteista tehtäviin johtopäätöksiin asti. Vastaat raporttien toteutuksesta ja ylläpidosta sekä niiden määrityksestä asiantuntijakeskuksen johdon ja asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi tärkeänä tehtävänäsi on toimia datakyvykkään kulttuurin edistäjänä – me haluamme, että tekemämme analytiikka on merkityksellistä.

Mitä tarjoamme?

Analytics Leadina sinulla on omissa käsissäsi selkeä kokonaisuus, jota saat rakentaa. Aiemmin asiantuntijakeskuksen analytiikan ja raportoinnin tuottaminen ja kehittäminen on jakautunut useammille henkilöille; tyhjästä siis ei tarvitse ponnistaa. Voit säilyttää olemassa olevasta tarpeellisen, mutta pääset tekemään paljon myös puhtaalta pöydältä.

Olet osa liiketoiminnan kehitys- ja analytiikkatiimiämme, jossa työskentelee tällä hetkellä 10 henkilöä. Tiimimme vastaa konserniyhtiöidemme analytiikasta ja raportoinnista ja se koostuu analyytikoiden lisäksi muista data- ja ohjelmistoalan ammattilaisista. Toteutamme analytiikka- ja raportointiratkaisut end-to-end eli apu on lähellä myös, kun täytyy mennä syvemmälle konepellin alle. Esihenkilösi on analytiikkatiimimme vetäjä Teemu.

Analytics Leadin tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva, ja aloituspäivästä sovitaan yhdessä kanssasi. Päätoimipaikkasi voi sijaita joko Helsingissä tai Oulussa: teemme työtä kuitenkin hyvin joustavasti toimistoillamme sekä etänä, ja voit vaikuttaa oman työntekosi paikkoihin ja rytmiin. Lisäksi pääset osallistumaan tiimin sisäisten toimintamallien kehittämiseen. Työntekijämme saavat käyttöönsä monipuoliset henkilöstöedut, muun muassa työsuhdepolkupyörän sekä erilaisista etupaketeista koostuvat korit, joista jokainen voi valita itselleen sopivan, satojen eurojen arvoisen kokonaisuuden.

Cor Group -konserni on suomalainen, kasvava yhtiöperhe, joka luo uusia palveluita terveyteen ja hyvinvointiin. Yrityksiämme ovat muun muassa Coronaria, Silmäasema, Professio, Kuntokeskus Liikku ja Labquality. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 364 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 3500 ammattilaista. Olemme alusta lähtien uskaltaneet haastaa vallitsevia toimintamalleja ja pohtineet, miten voisimme tehdä asioita paremmin tai järkevämmin. Tervetuloa jatkamaan kanssamme tätä työtä!

Mitä toivomme sinulta?

Odotamme sinulta intoa ottaa liiketoiminnan kaltaisen kokonaisuuden raportointi ja analytiikka omiin käsiisi ja viedä sitä järjestelmällisesti eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi, mutta kokonaisvastuun ottaminen edellyttää tietysti sitä, että perustekeminen ja tekninen osaaminen on oltava sinulla varsin hyvin hanskassa.

Seuraavista asioista on erityisen paljon apuja tehtävän haltuunotossa:

 • Jonkin BI-ohjelmiston (esim. Power BI, Tableau) vahva hallinta
 • Perusosaaminen SQL-kielestä ja perusymmärrys relaatiotietokannoista
 • Perusymmärrys ETL-prosesseista
 • Aiempi kokemus BI- ja raportoinnin kehityksestä
 • Kokemus strategiatyöstä tai liiketoiminnan kehityksestä
 • Aito halu jalostaa dataa informaatioksi, joka ohjaa toimintaa
 • Ylempi korkeakoulututkinto (tekninen, luonnontieteellinen, kaupallinen)

Seuraavat asiat eivät ole välttämättömiä, mutta hyötyä niistä on:

 • Kokemus talous- ja henkilöstödatan käsittelystä
 • Ohjelmointiosaaminen (esim. Python)
 • Kokemus ketteristä projektinhallintamenetelmistä

Lisätiedot ja hakeminen

Tehtävää voit hakea ilman liitteitä ja hakeminen vie aikaa vain muutaman minuutin. Ilmoitathan mahdollisimman pian kiinnostuksestasi – jatkaisimme juttua kanssasi mielellämme heti kun mahdollista! Viimeinen hakupäivä on 13.10.

Kiinnostuitko paikasta? Mietityttääkö vielä jokin? Lisätietoja antaa Cor Groupin Liiketoiminnan kehityksestä ja analytiikasta vastaava johtaja Teemu Päkkilä, p. 040 653 6445. Teemuun voi olla yhteyksissä matalallakin kynnyksellä, ja parhaiten hänet tavoittaa seuraavasti:

 • 27.9. klo 14-16
 • 6.10. klo 14-16
 • 11.10. klo 14-15
Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Täysipäiväinen, vakituinen

Cor Group

Cor Groupin tarina sai alkunsa vuonna 1988, kun neljä nuorta oululaista lääkäriopiskelijaa päättivät ruveta julkaisemaan erilaisia oppaita lääkäreiden työtä helpottamaan. He myivät pian suosittuihin oppaisiin mainostilaa ja rahoittivat näin kurssimatkansa. Oppaat osoittautuivat erittäin hyödyllisiksi lääkäreille ja niiden suosio vain kasvoi. Nopeasti yritystoiminta kasvoi tästä ulottuen myös muille liiketoiminta-alueille. 

Cor Groupin yrityksissä on alusta lähtien uskallettu haastaa vallitsevia toimintamalleja ja pohtia, miten eri asioita voisi tehdä paremmin tai järkevämmin. Se on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi toimia, ja tuonut usein selkeää kilpailuetua. Vastaava kriittisyys ja ennakkoluulottomuus on myös rohkaissut yrityksen omistajia kasvattamaan liiketoimintaansa silloinkin, kun muut ovat epäröineet. Riskejä on uskallettu ottaa, virheistä on pyritty oppimaan ja onnistumista iloitsemaan. Tänään konsernimme liikevaihto on noin 360 meur ja meillä työskentelee yli 4 000 asiantuntijaa.  

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!