Android-kehittäjä (kesätyö, 2 hlöä), yle.dev

Haluaisitko kesätyön, jossa pääset tekemään kuluttajapalvelua miljoonille suomalaisille? Meillä saat mielenkiintoista hommaa kesälle ja opit uutta kokeneiden mobiilikehittäjiemme ohjauksessa. Sen lisäksi, että saat hyvän merkinnän cv:n, pääset virkistäytymään työkavereidesi kanssa ainakin yhteisillä aamupaloilla, aftereilla ja devausporukkamme kesäjuhlilla. 

Toimistomme sijaitsee Tampereen keskustassa Tulli Business Parkissa ja erityisesti perehdytys ja kesätyön aloitus vaativat säännöllistä läsnäoloa. 

Mitä on luvassa?

Luvassa on neljän kuukauden mittainen kesätyö (toukokuusta-elokuuhun) yhden Suomen suurimman ja rakastetuimman kuluttajapalvelun kehittämisen parissa. Areena on palkittu vuodesta toiseen yhtenä Suomen arvostetuimmista brändeistä ja on ainoa kotimainen suoratoistopalvelu, joka on kyennyt käyttäjämäärissään pistämään kampoihin Netflixille. Mistään pienen piirin puuhastelusta ei ole kyse, sillä Areenaa käytetään yli kolmella miljoonalla laitteella viikossa ja Android-sovelluksellamme on yli 2 miljoonaa latausta. 

Tiimimme tehtäväkenttä on monipuolinen: kehitämme Areenan ja Lasten Areenan mobiilisovelluksia eri alustoille (Android, iOS, Huawei) sekä Android- ja AppleTV:lle. Kesällä tiimimme roadmapille osuu sekä täysin uusien toiminnallisuuksien, kuten asiasanoituksen ja Areenan offline-toiminnallisuuden rakentamista että olemassa olevien toiminnallisuuksien jatkokehitystä: mm. saavutettavuusparannuksia, podcast-puolen kehitystä sekä Android TV ja Android Automotive versioiden parannuksia. Pääset siis omasta mielenkiinnostasi riippuen rakentamaan joko täysin uusia toiminnallisuuksia tai tekemään jatkokehitystä olemassa oleviin. Kesätyön alussa lähdetään liikkeelle ylläpitoon ja pienempiin laajennuksiin liittyvistä tehtävistä, ja kesätyön loppupuolella on tarkoitus viedä toiminnallisuuksia tuotantoon asti. 

Areenaa rakennamme seuraavalla paletilla:

  • Kotlin

  • Dagger

  • Reaktiivinen ohjelmointi 

  • Rest-apit & adaptiivinen streamaus

  • DRM-suojatun AV-sisällön toisto

  • ExoPlayer 

  • Adobe Analytics

  • Android Auto-SDK

  • Leanback-SDK

Tiimissämme on tällä hetkellä 6 kokenutta kehittäjää, tiimillemme dedikoitu designeri sekä erinomainen PO, joka hoitaa tiimin sidosryhmäviestintää ja varmistaa, että töiden laadukkaaseen tekemiseen jää riittävästi aikaa. Perehdyttäjiksi ja tueksi saat Android-kehittäjämme Nikon ja Jaakon, jotka muistavat, millaisia haasteita Android-kehittämisen aloittamiseen liittyy. Sinun ei tarvitse painia uusien haasteiden kanssa yksin, sillä ongelmia pääset ratkomaan yhdessä toisen kesätyöntekijän ja muun tiimin kanssa.

Tällaista henkilöä etsimme:

Koska kyseessä on kesätyö, emme etsi valmista tekijää. Hommasta saat parhaiten kiinni, mikäli olet opintojesi loppusuoralla tai vastavalmistunut ja sinulla on jonkin verran kokemusta Android-kehityksestä. Voit olla kerryttänyt kokemusta natiivikoodauksesta esimerkiksi opintojesi, omien projektien tai harjoittelun kautta. Mikäli sinulla on julkisia harraste- tai kouluprojekteja, linkitäthän ne mukaan hakemukseesi. 

Orastavien teknisten taitojen ja Android-ymmärryksen lisäksi arvostamme oma-aloitteisuutta, vastaanottavaista asennetta sekä rohkeutta kysyä. Me puolestaan tarjoamme mielenkiintoisen oppimishaasteen näkyvän kuluttajapalvelun kehittämisen parissa, mukavan tiimin sekä teknisesti taitavat ja kärsivälliset perehdyttäjät. Suhtaudumme Areenan kehittämiseen palavalla intohimolla, joten toivomme, että myös sinulla on halu rakentaa Suomen kovimmasta audio/video -platasta entistäkin parempi.

Miksi meille?

Yle on ainutlaatuinen talo, jolla on ainutlaatuinen tehtävä. Julkisen palvelun toimijana tekemistämme eivät ohjaa raha tai muut kaupalliset intressit, vaan päivänvaloa kestävät eettiset arvot ja maan parhaan mediapalvelun tuottaminen. Koska työn jälki on usein priimaa, julkaisemme sitä myös open-sourcena, jota voit käydä tutkailemassa githubistamme

Ylen koodipohjainen infra on viety pitkälle ja timanttinen OPS-tiimimme huolehtii siitä, ettei aikamme kulu infran ja työkalujen kanssa tappelemiseen. Muutoinkin Ylellä vallitsee hyvä ja pitkälle viety devauskulttuuri, jossa ei ole vaikeaa byrokratiaa. Sen sijaan toimimme parhaaksi näkemällämme tavalla ja päätämme itse muun muassa teknologiavalinnoista ja työskentelytavoistamme. Kulttuuriamme leimaa ihmisläheisyys ja Yle onkin joustava työpaikka, jossa ymmärretään, että elämääsi kuuluu muutakin kuin työ. Meillä et ole ainoastaan tahkomassa koodia, vaan pääset mukaan työyhteisömme rientoihin. Luvassa on ainakin yhteisiä aamupaloja, aftereita, kesäjuhlat sekä muita aktiviteetteja sushikurssista padeliin. 

Isojen käyttäjämäärien ansiosta olemme myös harvinaisen hyvä merkintä cv:ssä. Sen lisäksi, että saat mielenkiintoista hommaa kesälle, kartutat työkokemusta, jota myös muissa alan taloissa arvostetaan. Mikäli hommat hoituvat hyvin, tarkastelemme mahdollisuutta jatkaa työsopimusta määräaikaisesti myös kesän jälkeen. Kesätyöstä maksamme 2400€ kuukaudessa.

Lisää menostamme voit käydä lukemassa täältä: https://yle.dev/

Kiinnostuitko?

Jätä meille cv:si ja hakemuksesi 12.2. mennessä. Erityisen mielellämme tutustumme harraste- ja esimerkkiprojekteihisi esimerkiksi githubista. Lisätietoja tehtävästä ja Ylestä voi kysellä: rekry@yle.dev

Palkkaukseen eteneville henkilöille toteutetaan heidän suostumuksellaan turvallisuusselvityslain tarkoittama henkilöturvallisuusselvitys.

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Määräaikainen, Kokoaikainen

yle.dev

Yle.dev on modernin sovelluskehityksen ja dataosaamisen koti. Olemme verkosto ohjelmistokehittäjiä, arkkitehtejä ja data-asiantuntijoita, jotka toimivat Ylen palvelukehitystiimeissä. Verkoston jäsenenä voit olla mukana kehittämässä esimerkiksi Areenaa, yhtä Suomen arvostetuinta verkkobrändiä, tai modernisoimassa journalismia yle.fi- ja Uutisvahti-applikaatioiden avulla. Voit päästä myös pohtimaan, miten tekoälyä voidaan käyttää vastuullisesti mediassa ja miten voimme datan avulla palvella veronmaksajia paremmin.

Me yle.devissä tuemme sinua työssäsi ja tarjoamme sinulle puitteet henkilökohtaiseen kehittymiseen, jotta osaamisesi on relevanttia myös meiltä lähtiessäsi. Toimimme Ylen kehityskulttuurin lähettiläänä ja yhdessä pidämme huolta siitä, että meillä on mukavaa tehdä kehitystyötä. Myös töiden ulkopuolella aktiivinen yhteisömme pitää huolen siitä, ettet jää yksin. 

Lue meistä työnantajana ja tule mukaan rakentamaan parasta julkisen palvelun mediaa kanssamme!

 

Tutustu yle.devin Iljan tarinaan:

Sähköposti: rekry@yle.dev
Sijainti: Uutiskatu 5, Helsinki
Logo

Android-kehittäjä (kesätyö, 2 hlöä), yle.dev

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!