Asiakasliima

Vaikka teemme parhaamme, kasvamme siitä huolimattaUurramme uraa karsimalla kuraa, eli edelläkävijöinä poistamme sekä omista että asiakkaidemme työpäivistä turhaa työtä. Entistä useampi asiakkaamme tarvitsee jo oman liiman, ja me tarvitsemme sinua erikeepperiksi tähän tehtävään Helsinkiin, Tampereelle, Poriin, Ouluun tai Turkuun!

Mikä homma?

Olemme siitä onnellisessa asemassa, että yhä useampi edelläkäyvä asiakas haluaa tehdä kanssamme huomisen hooärrää. Asiakasmäärämme HR:n hiekkalaatikolla ovat lisääntyneet, samoin asiakkuuksien keskimääräinen koko. Myös monipalveluasiakkuudet ovat olleet odotetusti kasvussa.

Asiakas on yksi meistä. Tässä tehtävässä toimit kontaktiliimana asiakkuuksien ja asiakastiimin välillä sekä soluliimana myynnin ja markkinoinnin suuntaan. Pääasiallisesti autat asiakkaitamme kehittämään huomisen HR-prosesseja ja -kokonaisuutta jo tänään – jotta he eivät juuttuisi erillisiin kappaleisiin tai tahmaiseen pikaliimakierteeseen.

Emme siis etsi purkkaliimaajaa, vaan aidosti asiakaskokemuksesta kiinnostunutta vuorovaikutustaitoista draivaajaa, jolla on kyky sovittaa yhteen kokonaisuuden kannalta oivimmat osaset. Tehtävässä sinua tukee koko 150-päinen integratalaisten asiantuntijoiden joukko sekä muut asiakasliimat.

Työ edellyttää silloin tällöin myös kiskoilla kulkemista kotimaassa.

Mitä odotamme sinulta?

Odotamme sinulta, mitä moni peilikuvaltaan: hyviä ilmaisu- ja keskustelutaitoja, oma-aloitteisuutta sekä integratalaista pilkettä silmäkulmassa. Hyvä tyyppi on meillä hyvä tyyppi.

Etsimme asiakaskokemuskeskeistä, organisointikykyistä ja projektiorientoitunutta ihmistä. Toisin sanoen sinua, joka olet sosiaalinen ja sinnikäs, näkemyksellinen ja kärsivällinen. Kokonaiskuvan hahmottaminen käy sinulta sujuvasti, etkä pelkää sukeltaa silloin tällöin selvittelyihin asiakkaan tyytyväisyyden takaamiseksi.

Siedät keskeneräisyyttä etkä pelkää sovitella yhteen erilaisia palvelupalasia, tai toisinaan tarttua proaktiivisesti parantamaan toimintaa. Meillä neliön mallista palasta ei tarvitse kuitenkaan pyöreään aukkoon sovittaa; naulaat yhdessä tiimin ja asiakkaan kanssa aina tavan tehdä paremmin. Superliimana vielä varmistat liitoksen. 

Asiakkuuksien kehittäminen sekä lisämyyntikin ovat olennainen osa tehtävää. Muistat vielä, mikä on puhelimen soittotoiminto (ja mitä sillä tehdään). Emme liimaa luuria käteesi, mutta vuorovaikutus asiakkaidemme kanssa kuuluu toimenkuvaan. Pystyt myös puhumaan pokkana rahasta sopimus- ja laskutusasioiden lomassa.

HR-tehtävien aiempaa tuntemusta emme edellytä, kokemusta asiakaspalvelusta ja asiakasrajapinnassa työskentelystä kyllä. Työtä toki helpottaa ymmärrys HR-palvelukokonaisuuksista (ja siinä sivussa opit lisää tavastamme tehdä ne toisin). Aiempi projektityöskentelykokemus on papukaijamerkin paikka.

Englannin kielen taitoakin toisinaan tarvitaan. Huono huumorintaju ei ole issue. Edes asiakkaillemme.

Millaista merkitystä saat meiltä?

Tarjoamme sinulle vakkaripaikan sekä osaavan tiimin integratalaisia – ihmisiä ja robotteja. Kivojen kollegoiden ja asiakkaiden lisäksi meillä on toki työsuhde-etujakin, joista merkittävin lienee yrityskulttuuri, jonka ytimessä on vapaus (ja parit puolivillaiset puujalkavitsit).

Toimimme yrityksenä, kuin ihminen. Onhan kaiken takana ihminen. Keskitymme huonojen läppien lisäksi integratalaisten hyvinvointiin. Pidämme huolta ihmisistä, ja he pitävät huolta asiakkaistamme. Asiakas todella on yksi meistä. Tämä tavallisen työelämän kapinallisuus on tehnyt meistä mm. yhden Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä.

Meillä ei myöskään ole ollenkaan esihenkilöitä. Eikä johtokaan lepää lattioilla odottamassa kytkentää, vaan sähköistää työpaikan ilmapiiriä – ihan vain olemalla oma itsensä. Tosissaan, mutta ei vakavissaan.

Haluat jo hakea. Mutta lukaisethan vielä nämä(kin):

Näin haet integratalaiseksi

Mahdollisuutesi päästä tekemään huomisen HR:ää tuli tänään!

Tutustu Jakamossa jakamiimme jorinoihin, Linkkarissa ihmisiimme, Instagramissa yrityskulttuuriimme ja Spotifyssa podcasteihimme. Ja katso kuvat. Jos olet edelleen varma, että haluat tehdä töitä tämän tiimin kanssa, lähetä hakemuksesi tehtävään 8.8.2021 klo 23:59 mennessä.

Etätyöhaastattelumahdollisuus. Etätyömahdollisuus meillä on ollut jo vuodesta 2008. Sitä emme viitsi enää erikseen mainita. Vaikka se onkin vähän lyhyempi sana. Sinun on tarkoitus startata työskentely esimerkiksi elokuussa 2021. Palkkapussin startista taas emme mene ikinä takuuseen…

Haastattele meitä!

Voit haastatella meitä osoitteessa rekry@integrata.fi tai WhatsAppissa, 050 531 8580. Vastaamme tiedusteluihin (tai puhelimeen) lomakaudesta johtuen 19.7. alkaen.

Rekrytointia koskeviin yleisiin kysymyksiin vastaa tarvittaessa 19.7. alkaen Erika Kuusimäki, erika.kuusimaki@integrata.fi, 040 820 9254.


 Integratalaista vitsihuumoria jo vuodesta 2008.

Hae tehtävään


 

Avainsanat: asiakasvastaava, asiakkuuspäällikkö, key account manager

Haku alkaa ja päättyy

Integrata Oy

Integrata on henkilöstöhallinnon hiekkalaatikolla uraa uurtava asiantuntija. Integratalaiset karsivat kuraa tuottamalla humaania HR-alan prosessimuotoilua kokonaispalveluna. Pistämme parastamme työpaikkasi HR:ään, palkkahallintoon ja johtamiseen. Tosissaan, mutta ei vakavissaan.

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!