Asiantuntija, kirkon johtaminen ja organisaation kehittäminen, Taiwan

Haemme 

Kirkon johtamisen ja organisaation kehittämisen asiantuntijaa kiinalaiselle työalueelle.

Asemapaikka: Taiwan (Kaohsiung tai Pohjois-Taiwan)

Asiantuntija tukee kumppaniamme Taiwanin luterilaista kirkkoa (Lutheran Church of Taiwan ROC) johtamisessa ja organisaation kehittämisessä. Hän ohjaa, kouluttaa ja mentoroi kirkon työntekijöitä, kehittää yhdessä kirkon johdon ja henkilöstön kanssa kirkon ja seurakuntien toimintaa, sekä huolehtii kirkon kapasiteetin ja resursoinnin vahvistamisesta. 

Asiantuntija:

 • ohjaa ja mentoroi kumppaniorganisaatiota ja sen johtavia työntekijöitä, mukaan lukien työhyvinvoinnin ja spiritualiteetin kysymyksissä
 • kehittää nuorten osallisuutta ja johtajuutta kirkossa, sekä suunnittelee osallistavia menetelmiä maallikkojen ja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen
 • tukee kirkon työntekijöiden osaamista digitaalisia viestintäkanavia käyttäen
 • vahvistaa kumppania, jotta kirkon organisaatiorakenne palvelee kirkon työntekijöitä, seurakuntalaisia ja kasvavaa kirkkoa

Asiantuntija osallistuu aluetiimin työskentelyyn, sekä tekee yhteistyötä alueen muun henkilöstön kanssa aluesuunnitelman mukaisesti. Asiantuntija osallistuu kumppanuuksien ja organisaatioiden kehittämisen kannalta relevantteihin alueellisiin verkostoihin ja sidosryhmäyhteistyöhön. Asiantuntija antaa esihenkilön kanssa sovitusti globaalia asiantuntijatukea sekä sijaistaa muuta henkilökuntaa tarpeen mukaan. 

Tehtävään valittavalta edellytämme:

 • Soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta
 • Erinomaista ymmärrystä johtamisesta ja organisaation kehittämisestä kirkon ja seurakuntatyön kontekstissa
 • Hyviä ohjaamisen, fasilitoimisen ja kouluttamisen taitoja
 • Hyvää ymmärrystä kirkollisesta työstä globaalitasolla
 • Kulttuurisensitiivistä työotetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja
 • Viestinnällistä ja digitaalista asiantuntemusta
 • Sitoutumista Lähetysseuran organisaation identiteettiin, strategiaan ja kokonaisvaltaiseen työnäkyyn
 •  Erinomaista englannin kielen taitoa, alueellinen kielitaito, erityisesti mandariini-kiina, luetaan eduksi
 • Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutusta soveltuvin osin tai sitoutumista sen suorittamiseen

Olet etsimämme henkilö, jos kirkon kansainvälisen työn, johtamisen ja organisaation kehittämisen, sekä kiinalaisen alueen kysymykset ovat sinulle tuttuja. Lisäksi sopeudut joustavasti nopeasti muuttuvaan kontekstiin.

Esihenkilösuhteet: 

Esihenkilönä toimii kiinalaisen alueen aluejohtaja.

Asuminen ja olosuhteet:

Asemapaikka on Taiwan, joko Kaoshiungin kaupunki etelässä tai Pohjois-Taiwan. Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa, sekä lasten koulupaikkojen hakemisessa. Lasten koulunkäyntimahdollisuudet ovat hyvät, Taiwanilta löytyy useita kansainvälisiä kouluja.

Suurkaupungeissa ilmanlaatu on satunnaisesti heikko, pääasiassa kuitenkin kohtuullinen. Liikenteestä johtuen melu saattaa vaivata ajoittain. Liikenne on toisinaan ruuhkaista ja liikennesääntöjen noudattaminen vaihtelevaa. Ilmasto on kesäisin kuumaa ja kosteaa. Taifuunit ovat mahdollisia toukokuusta marraskuuhun ja voivat aiheuttaa maanvyörymiä ja tulvia. Maanjäristyksiä esiintyy jatkuvasti. Pikkurikoksia voi tapahtua esimerkiksi ruuhkaisilla ”night market”-alueilla, joissa on syytä olla tarkkaavainen muun muassa taskuvarkauksien varalta. Kiinalaisen alueen viestinnässä on huomioitava alueen sensitiivinen tilanne. Infrastruktuuri, terveyspalvelujen ja muiden palvelujen taso on hyvä, suurissa kaupungeissa erinomainen. Taiwanissa esiintyy dengue-kuumetta. Hanavettä ei voi juoda.

Työn aloitus ja kesto:

Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan alkuvuodesta 2022. Ensimmäinen työkausi on määräaikainen 24 kk.

Lisätietoja tehtävästä antaa aluejohtaja Ilse Paakkinen 26.10. klo 8-9 ja 1.11. klo 9-10, puh. +852 60636131 (Whatsapp -puhelut) tai sähköpostitse: ilse.paakkinen@felm.org.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi 14.11.2021 mennessä.

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: määräaikainen

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura tekee pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta. Kirkon sanoma toivosta, uskosta ja lähimmäisenrakkaudesta on ollut työmme lähtökohta jo 160 vuotta.

Toimimme 30 maassa sadan kumppanikirkon ja järjestön kanssa.

Puhelin: 09 129 71
Sijainti: Maistraatinportti 2a, Helsinki
Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!