Assistant Controller

Etsitkö uusia mahdollisuuksia ammatillista kasvua tukevassa organisaatiossa? Haluaisitko käyttää asiantuntemustasi kestävän tulevaisuuden edistämiseen työskennellessäsi inspiroivassa yhteisössä tieteen ja teknologian ytimessä? Nautitko liiketoiminta-alueesi talouden ennustamisesta, analysoinnista, seurannasta ja raportoinnista yhdessä Business Controllerin kanssa? VTT saattaa olla etsimäsi työpaikka.

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista. Meitä VTT:läisiä yhdistää uteliaisuus, intohimo oppimiseen ja pyrkimys ratkoa aikamme suurimpia haasteita ja kääntää ne kestävään kasvuun ja hyvinvointiin. Poikkitieteellinen ja kansainvälinen yhteisömme koostuu yli 2000 huippuammattilaisesta, jotka ovat sitoutuneet luomaan vaikuttavuutta tieteeseen perustuvien innovaatioiden avulla. Tutustu meihin tarkemmin tutustumalla VTT:n tutkimusinfrastruktuuriin VTT Worldissä.

Etsimme nyt tiimiimme aktiivista ja kehityshenkistä Assistant Controlleria

Assistant Controller -tiimimme tukee Business Controllereita ja liiketoimintaa kuukausiraportoinnissa, budjetoinnissa ja ennusteissa. Tuemme liiketoimintaa investointien valmistelussa sekä tutkimusinfrojen kustannusten suunnittelussa ja seurannassa ja kehitämme samalla toimintaa. Assistant Controllerin työpaikka voi sijaita Espoossa, Tampereella, Oulussa tai Jyväskylässä.

Työnkuvaasi Assistant Controllerina kuuluu:

 • Business Controllerin tukeminen liiketoiminta-alueen talouden ennustamisessa, analysoinnissa, seurannassa ja raportoinnissa, talouden aikataulujen mukaisesti.
 • Tutkimusalueiden tukeminen kustannusten ja investointien seurantaan ja analysointiin liittyvissä kysymyksissä
 • Osallistuminen investointien valmisteluun yhdessä Business Controllereiden ja liiketoimintajohdon kanssa. Osallistuminen tarvittaessa myös nimettyjen tutkimusalueiden johtoryhmiin
 • Vastuu nimettyjen teknologia-alustojen, erikoislaitteiden ja materiaalikäytön talouden seurannasta ja toimintolaskennan toteutumisesta sekä vuosittaisesta yksikkökustannuslaskennasta. Osallistuminen myös tarvittaessa tilintarkastuksiin näiltä osin.  
 • Tiiviin yhteistyön ylläpitäminen keskitetyn taloushallinnon kanssa, varmistaen VTT:n ohjeiden ja toimintaperiaatteiden mukaisen toiminnan 
 • Osallistuminen erikseen sovittaviin VTT-tason kehityshankkeisiin ja tarvittaessa myös tilinpäätöksen laadintaan
 • Tarvittaessa erilaisten Ad hoc -analyysien teko, tai muita tiimin vastuualueeseen kuuluvia työtehtäviä

Olet etsimämme Assistant Controller, jos sinulla on:

 • soveltuva korkeakoulututkinto, esim. tradenomi tai KTM
 • kokemusta taloushallinnon tehtävistä
 • sisäisen laskennan tuntemusta
 • hyviä yhteistyötaitoja, itsenäistä ja analyyttistä työskentelytapaa ja proaktiivista otetta yhteistyön edistämiseen (tehtävässä toimitaan laajasti VTT:n eri toimintojen välillä)
 • kiinnostusta toiminnan kehittämiseen ja kehityshankkeisiin osallistumiseen
 • sujuva englannin kielen taito

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta myös sujuvaa MS Officen käyttöä, erityisesti Excelin osalta. Muiden VTT:n käyttämien ohjelmistojen, kuten Cognoksen, Planning Analyticsin ja PowerBI:n tuntemus katsotaan eduksesi.

Mahdollinen aiempi kokemuksesi projektiliiketoiminnasta, ymmärryksesi tutkimustoiminnasta, tai julkisen rahoituksen hakemisesta sekä sen ehdoista katsotaan eduksesi.

Etsimämme henkilön tunnusmerkit: 

 • Olet laskennan ammattilainen, jolla on halua rakentavasti haastaa ja kehittää totuttuja toimintoja sekä perustella näkemyksesi
 • Hyvien vuorovaikutus- ja tiimityötaitojen lisäksi haluat kehittyä vastuualueellasi myös itsenäisessä päätöksenteossa.
 • Hahmotat kokonaisuuksia kyeten kuitenkin samalla myös tarkkaan työskentelyyn. 

Me tarjoamme sinulle:

Merkityksellistä työtä. VTT:llä pääset ammatillisen osaamisesi avulla ratkaisemaan aikamme suurimpia haasteita tieteen ja innovaatioiden kautta. Tutkimuksellamme tähtäämme systeemisten ja teknologisten haasteiden ratkaisemiseen, kuten hiilineutraaliuden saavuttamiseen ja huippuluokan digitaalisten järjestelmien luomiseen. VTT:llä pääset osallistumaan tähän merkitykselliseen muutokseen oman ammatillisen osaamisesi kautta. Lue lisää strategiastamme – eksponentiaalisen toivon polku, sekä organisaatiokulttuuristamme, jonka avulla rakennamme maailman merkityksellisintä työpaikkaa.     

Inspiroivan yhteisön. VTT yhdistää kaikki innovaatioiden huippualat kvanttiteknologiasta synteettiseen biologiaan. VTT:läisenä pääset rakentamaan tieteen ja teknologian tulevaisuutta.

Ura- ja oppimismahdollisuuksia. Tieteellisenä asiantuntijaorganisaationa panostamme paljon oppimiseen ja kehittymiseen sekä tuemme henkilöstöämme saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tarjoamme mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa uusien vastuiden kautta. Tästä syystä VTT:llä viihdytäänkin niin kauan – keskimääräinen työsuhteen pituus on yli 10 vuotta. Jos olet utelias, kunnianhimoinen ja halukas oppimaan, VTT on oikea paikka viedä urasi uudelle tasolle.

Tukea hyvinvoinnillesi. Henkilöstömme on tärkein voimavaramme, joten pidämme heistä hyvää huolta. Panostamme tiimityön ja johtajuuden kehittämiseen sekä tarjoamme monipuolisia hyvinvointipalveluita työ- ja perhe-elämän hyvän tasapainon mahdollistamiseksi. Kuuden viikon palkallisen loman lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuurietuja, harrastuskerhoja sekä vapaaehtoisia hyvinvointipalveluita, kuten meditaatio-ohjelmia ja kognitiivisen ergonomian koulutusta.

Hae nyt ja liity huippuammattilaistemme joukkoon!

Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen rekrytointiportaalissamme viimeistään sunnuntaina 2.10.2022. Haethan kuitenkin mahdollisimman pian, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuajan kuluessa ja täytämme paikan heti oikean henkilön löydettyämme.

Innostuitko ja haluat kuulla lisää?

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimipäällikkö Regina Hellman, regina.hellman@vtt.fi, +358400478975, torstaina 22.9. klo 14–15, tiistaina 27.9. klo 13–14 ja torstaina 29.9. klo 14–15.

Odotamme yhteydenottoasi innolla!

Sijainti: Espoo, Tampere, Oulu tai Jyväskylä

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Kokoaikainen, toistaiseksi voimassa oleva

VTT

VTT on visionäärinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokumppani. Tartumme globaaleihin haasteisiin ja luomme niistä kestävän kasvun mahdollisuuksia. Autamme yhteiskuntaa kehittymään ja yrityksiä kasvamaan teknologisten innovaatioiden avulla – ajattelemme beyond the obvious. VTT luo vaikuttavuutta, kun innovaatiot ja liiketoiminta kohtaavat.

Sijainti: Tekniikantie 21, Espoo

Liiketoiminnan tukitoimintomme koostuvat HR-yksiköstä, finanssi- ja talousyksiköstä sekä strategia- ja liiketoimintatiedon hallinta -yksiköstä.

Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!