AUTOMAATIOASIANTUNTIJA | ELENIA IT

 

AUTOMAATIOASIANTUNTIJA | ELENIA IT

Etsimme Automaatio ja verkonhallinta -tiimiin AUTOMAATIOASIANTUNTIJAA kehittämään ja ylläpitämään ICT-pohjaisia automaatioratkaisuja vastaamaan sähköistyvän yhteiskunnan vaatimuksiin sekä vahvistamaan Suomen toiseksi suurimman sähkönjakeluverkon valvontaa ja käytettävyyttä 24/7 periaatteella.

Käytössämme on virtuaalipalvelimien päälle rakennettu SCADA-valvontajärjestelmä, jonka pääasiallinen ylläpitovastuu on kumppanillamme. SCADA:n ulkopuolisten tietoliikenneyhteyksien avulla rakennetaan kaukovalvonta ja ohjaukset kentän asemille. Automaatioasiantuntijana pääset perehtymään tähän kokonaisuuteen ja otat haltuun niihin liittyvät osajärjestelmät sekä laitteet.  

Vastaat kentän automaatiolaitteiden hallintajärjestelmien ylläpidosta, uusien ohjelmapäivitysten validoinnista ja dokumentaation ajantasaisuudesta. Osallistut uusien automaatioratkaisujen hankintavaiheen määrittelyyn ja valitun ratkaisun tuotantokelpoisuuden varmistamiseen sekä uusien ratkaisujen käyttöönottoon yhdessä kumppanien ja laitetoimittajien kanssa.

Työskentelet yhdessä tiimin muiden asiantuntijoiden ja Elenian sisäisten sidosryhmien kanssa. Automaatio ja verkonhallinta -tiimi on osa Elenian IT-organisaatiota. Tiimin keskeiset tavoitteet liittyvät verkon valvontajärjestelmien toiminnan ja korkean automaatioasteen käytettävyyden varmistamiseen. Tiimi vastaa uusien automaatioratkaisuiden kehittämisestä ja niiden elinkaarien hallinnasta strategiamme mukaisesti.

 

Oikean osaajan tuntomerkit

On hienoa, jos sinulla on aiempaa kokemusta sähköverkkojen automaatioratkaisuista tai kriittisen infran kaukovalvonnasta, mutta eniten arvostamme halua kehittyä tehtävässä alan ammattilaiseksi. Tehtävän haltuunottoa tukee, jos omaat jo jonkin verran osaamista automaatiolaitteiden (esim. RTU/PLC) ja/tai automaation käyttöliittymien ohjelmoinnista/konfiguroinnista. Ensisijaista kuitenkin on, että olet kiinnostunut sähkönjakeluverkon automaatiolaitteiden ja niiden hallintajärjestelmien toiminnasta.

Sinulla on halu opiskella käytössä olevia järjestelmiä ja laitteita. Olet itsenäinen toimija ja pystyt ottamaan haltuusi sovittuja osakokonaisuuksia ja toimeksiantoja. Oman työn suunnittelu ja aikatauluttaminen on sinulle tuttua entuudestaan. Osaat tuoda näkemyksesi esille hyvien perusteluiden saattelemana. Tehtävässä menestymiselle sähkö- tai automaatiotekniikan AMK/YAMK tai DI opinnot antavat hyvän lähtökohdan.

 

Meissä on virtaa

Energia on arjen perusta – niin asiakkaillemme kuin työyhteisöllemmekin. Tässä roolissa tarjoamme haastavan ja palkitsevan työn sekä monipuoliset mahdollisuudet osaamisesi ja oman työsi kehittämiseen. Tehtävä on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Kun olet saanut roolin haltuusi, mahdollistamme myös etätöiden tekemisen. Teemme töitä nykyaikaisilla järjestelmillä, joilla varmistamme alueellamme asuvan miljoonan ihmisen sähkön jakelun ja arjen sujumisen. Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin joustavin ratkaisuin ja olemme savuton sekä päihteetön työpaikka. Modernit toimitilamme sijaitsevat Tampereen Sarankulmassa.

 

Kiinnostuitko?

Hienoa, haluamme kuulla sinusta! Lähetä hakemuksesi liitteineen viimeistään 31.1.2023 oheisen hakulinkin kautta. Lisätietoja tehtävästä antaa automaatiopäällikkö Mika Majanmaa (p. 040 709 2795). Mika vastaa tehtävään koskeviin tiedusteluihin 9.1.2023 alkaen.

Hae tähän työpaikkaan!

 

Haku alkaa ja päättyy

Elenia

Elenia on Suomen toiseksi suurin verkkopalveluyhtiö ja energia-alan palveluntuottaja. Meillä tehdään mielenkiintoisia ja vastuullisia töitä, yhdessä osaavien työkavereiden kanssa. Pitkäjänteisellä ja vastuullisella sähköverkkomme kehitystyöllä varmistamme alueellamme asuvan miljoonan ihmisen sähkönjakelun ja arjen sujumisen. Verkkoliiketoiminnan lisäksi olemme energia-alan palvelutuottaja. Tuotamme eri asiakasyrityksille monipuolisia energia-alan palveluita kuten asiakaspalvelua, tietojärjestelmiä ja verkkopalveluita. Tuemme henkilöstömme työkykyä ja hyvinvointia joustavilla ratkaisuilla sekä olemme savuton ja päihteetön työpaikka. Päätoimipisteemme sijaitsee Tampereella.

Sijainti: Tampere
Logo

AUTOMAATIOASIANTUNTIJA | ELENIA IT

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!