Backend-kehittäjä, yle.dev

Mikäli et halua olla asiakkuudesta toiseen hyppivä konsultti, voisit luopua projektikohtaisesta tuntikirjanpidosta sekä haluaisit keskittyä tuotteen pitkäjänteiseen kehittämiseen, kannattaa tulla Ylelle. Meillä sinun ei tarvitse istuskella penkillä, vaan saat mielekästä tekemistä Yle Areenan, yle.fi:n ja Yle-sovelluksen median jakelun kehittämisen parissa. Mistään pienen piirin puuhastelusta ei ole kyse, sillä pelkästään Areenaa katselee 3 miljoonaa silmäparia viikoittain.

Toimipisteemme ja devaajayhteisömme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereen keskustassa. Toivomme, että sinulla on mahdollisuus tavata tiimiä noin kerran viikossa Pasilassa.

Mitä on luvassa?

Tiimimme vastaa integraatioista ja apeista, jotka mahdollistavat videon ja audion toistamisen Ylen pääpalveluissa (Areenassa, Yle-sovelluksessa ja yle.fi:ssä). Koemme palveluistamme erityistä ylpeyttä, sillä uutis- ja ajankohtaisartikkeleitamme lukee keskimäärin 2 miljoonaa henkilöä viikossa ja Areena on ainoa kotimainen suoratoistopalvelu, joka on pystynyt päihittämään Netflixin käyttäjämäärissä. 

Tiimimme käsittelee ja jakelee jopa 4 600 Areenaan menevää ohjelmasisältöä kuukaudessa. Meillä pääset mahdollistamaan lähetyksiä aina Iivon hiihdoista Euroviisuihin ja vaalilähetyksistä Pentuliveen. Koko kansaa kiinnostavat spektaakkelit aiheuttavat luonnollisesti suuria kuormapiikkejä palveluissamme, mikä tarkoittaa sitä, että meidän tulee tehdä laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja. Esimerkiksi UMK:n aikana saimme parhaimmillaan puoli miljoonaa pyyntöä viiden minuutin aikana. Sen lisäksi, että väijyt palveluidemme toimivuutta isojen tapahtumien aikana, pääset pohtimaan, miten kapasiteettimme skaalautuvat, jotta voimme jatkossakin vastata kasvavan käyttäjämäärämme tarpeisiin.

Tiimimme on viimeaikoina keskittynyt muun muassa HDR- ja 4K-livelähetyksien kokeiluihin jalkapallon MM-kisoissa, saavutettavuusominaisuuksien parantamiseen sekä eduskuntavaalien ehdokkaiden video-vaaligalleriaan. Roadmapillamme on tulossa muun muassa 4K-livelähetysten jalostaminen tuotantokelpoiseksi, videoiden jakelualustan tekninen uudistaminen sekä suorien audio-lähetysten, kuten ralliradion, mahdollistaminen Areenassa. 

Hommia teemme seuraavalla stackilla:

  • Clojure 

  • AWS & AWS:n mediapalvelut

  • Terraform

  • Docker 

  • PostgreSQL, ElasticSearch

  • RabbitMQ (tapahtumaintegraatiot ja jonopalvelut)

Emme ole kuitenkaan lukittautuneet ainoastaan tähän stackiin, vaan tiimimme saa tehdä parhaaksi näkemänsä ratkaisut niin teknologiavalintojen kuin työskentelytapojenkin suhteen. Meillä vallitsee muutenkin hyvä devauskulttuuri, jossa ei ole vaikeaa byrokratiaa. Koodipohjainen inframme on viety pitkälle ja timanttinen OPS-tiimimme pitää huolen siitä, että infra ja työkalut vastaavat tarpeitamme.

Tällaista henkilöä etsimme:

Tiimiimme istuisi parhaiten henkilö, jolla on useamman vuoden kokemus JVM:stä ja funktionaalisesta backend-kehityksestä. Aiempi kokemus tai harrastuneisuus median paketoinnista tai transkoodauksesta ei ole haitaksi, mutta ei myöskään ehdoton edellytys, sillä pääset oppimaan medianhallinnasta tulevilta tiimiläisiltäsi, joilla on vuosien kokemus kyseiseltä alueelta. Pehmeiden ominaisuuksien osalta arvostamme yhteistyökykyisiä tiimipelaajia, joilla on halua kehittää toimintaamme eteenpäin. Lisäksi toivomme, että sinulla on kokemusta ketterillä menetelmillä työskentelystä.

Me puolestaan tarjoamme mukavan ja asiantuntevan, neljästä bäkkärikehittäjästä koostuvan, tiimin, jossa jokaisen henkilön asiantuntemusta arvostetaan ja kaikesta uskaltaa kysyä. Tykkäämme tehdä työmme laadukkaasti, minkä vuoksi ongelmien ratkomiselle on varattu riittävästi aikaa. Kokeilemme uusia juttuja säännöllisesti ja vetäydymme koko tiimin voimin POC-päiville muutaman kerran vuodessa. Uusia ideoita testataan käytännössä usein isojen live-tapahtumien yhteydessä.

Miksi meille?

Yle on ainutlaatuinen talo, jolla on ainutlaatuinen tehtävä. Julkisen palvelun toimijana tekemistämme eivät ohjaa raha tai muut kaupalliset intressit, vaan päivänvaloa kestävät eettiset arvot ja maan parhaan mediapalvelun tuottaminen jokaiselle muun muassa äidinkielestä ja lompakon paksuudesta riippumatta. Koska työn jälki on usein priimaa, julkaisemme sitä myös open-sourcena, jota voit käydä tutkailemassa githubistamme

Se, mihin julkisen puolen toimijuus ei vaikuta, on devaajiemme palkkaus. Eihän meillä muuten olisi osaavia henkilöitä duunissa. Palkkaus on linjassa isojen konsulttitalojen kanssa. Julkiselle puolelle ominaisesti meillä on tarjota myös pidemmät vuosilomat (6−7 viikkoa aiemmasta kokemuksesta riippuen) sekä muita mukavia etuja hammaslääkäristä kuntosaliin, joista voit lukea tarkemmin täältä: https://yle.dev/. Tarjoamme sinulle myös riittävästi palkallista lomaa ensimmäiselle Yle-vuodelle. 

Kulttuuriamme leimaa ihmisläheisyys ja Yle on joustava työpaikka, jossa ymmärretään, että elämääsi kuuluu muutakin kuin työ. Meillä et ole ainoastaan lapioimassa koodia, vaan halutessasi pääset mukaan työyhteisömme kehittämiseen ja rientoihin. Luvassa on muun muassa kulttuurimme ja toimintatapojemme kehittämistä, yhteisiä aamupaloja, aftereita sekä yhteistä tekemistä padelista lautapeli-iltoihin.

Kiinnostuitko?

Jätä meille cv:si ja halutessasi vapaamuotoinen hakemuksesi. Lisätietoja tehtävästä ja Ylestä voi kysellä: rekry@yle.dev

Palkkaukseen eteneville henkilöille toteutetaan heidän suostumuksellaan turvallisuusselvityslain tarkoittama henkilöturvallisuusselvitys.

Hakuaika alkaa:
Työsuhteen tyyppi: Vakituinen, Kokoaikainen

yle.dev

Yle.dev on modernin sovelluskehityksen ja dataosaamisen koti. Olemme verkosto ohjelmistokehittäjiä, arkkitehtejä ja data-asiantuntijoita, jotka toimivat Ylen palvelukehitystiimeissä. Verkoston jäsenenä voit olla mukana kehittämässä esimerkiksi Areenaa, yhtä Suomen arvostetuinta verkkobrändiä, tai modernisoimassa journalismia yle.fi- ja Uutisvahti-applikaatioiden avulla. Voit päästä myös pohtimaan, miten tekoälyä voidaan käyttää vastuullisesti mediassa ja miten voimme datan avulla palvella veronmaksajia paremmin.

Me yle.devissä tuemme sinua työssäsi ja tarjoamme sinulle puitteet henkilökohtaiseen kehittymiseen, jotta osaamisesi on relevanttia myös meiltä lähtiessäsi. Toimimme Ylen kehityskulttuurin lähettiläänä ja yhdessä pidämme huolta siitä, että meillä on mukavaa tehdä kehitystyötä. Myös töiden ulkopuolella aktiivinen yhteisömme pitää huolen siitä, ettet jää yksin. 

Lue meistä työnantajana ja tule mukaan rakentamaan parasta julkisen palvelun mediaa kanssamme!

 

Tutustu yle.devin Iljan tarinaan:

Sähköposti: rekry@yle.dev
Sijainti: Uutiskatu 5, Helsinki
Logo

Backend-kehittäjä, yle.dev

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!