Business Controller

Sinustako sisäisen laskennan analytiikkaa vaaliva Business Controller Fintrafficille?

Fintrafficissa työskentelee yhteensä yli 1 100 huippuammattilaista neljän eri liikennemuodon parissa: lennonvarmistuksessa sekä meri-, tie- ja raideliikenteenohjauksessa. Haluamme olla omalta osaltamme myötävaikuttamassa siihen, että Suomessa on maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne. Kehitämme aktiivisesti tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja sekä teemme töitä luodaksemme Suomeen maailmanluokan liikenteen ekosysteemin.

Ovatko talousnumerot ja KPI:t sinun juttusi?

Onko sisäinen laskenta lähellä sydäntäsi? Pidätkö raportointityökalujen hyödyntämisestä liiketoiminta-analyysien tuottamisessa? Sytyttääkö kehittäminen?

Haemme konsernimme yhteisiin palveluihin sisäisen laskennan ammattilaista tukemaan konsernin taloudellisen tiedon jalostusta ja tulkintaa, sekä huolehtimaan talouden järjestelmien saumattomasta toiminnasta. Tänä vuonna käynnistämme uuden raportointi- ja suunnittelujärjestelmän suunnittelun, jossa ammennat asiantuntemustasi. Koska konsernimme on nuori, osallistuminen yhteiseen kehittämiseen on keskeisessä roolissa toiminnassamme.

Osaat tulkita numeroita ja helpotat liiketoimintoja löytämään raportoinnista olennaiset päätöksentekoa määrittelevät asiat. Sinulla on uteliaisuus ymmärtää taustoja mahdollisimman hyvin ja kaivat tietoja niin organisaation kanssa yhteistyötä tehden kuin itsenäisesti dataa analysoiden. Työkalujasi ovat taloushallinnon perusjärjestelmät, PowerBI, excel ja tulevaisuudessa käyttöönotettava raportointi- ja suunnittelujärjestelmä. Raportoit taloudellisen seurannan kehittämisestä vastaavalle talousjohtajalle.

Toimipisteemme sijaitsee tällä hetkellä Pasilassa, aivan kauppakeskus Triplan kupeessa. Meillä on joustavat työajat ja hybridityömalli, jossa voit työskennellä joustavasti toimistolla ja etänä.


Mitä työ pitää sisällään?

 • Talouden analytiikan eheyden ylläpito ja kehittäminen
 • PowerBI-raportoinnin laajentaminen
 • Sisäisen laskennan kuukausiseurannan varmistaminen
 • Raportointi- ja suunnittelujärjestelmän pääkäyttäjätehtävät järjestelmän käyttöönoton jälkeen
 • Konsernin ennustamis- ja budjetointiprosessin tukeminen ja kehittäminen
 • Tuki talouden rajapinnassa olevien prosessien kehittämisessä ja virtaviivaistamisessa
 • Säännöllinen ja ad hoc raportointi liiketoimintayksiköille ja talousjohdolle

Mitä odotamme sinulta?

 • Laskentapainotteinen ylempi korkeakoulututkinto
 • Yli 5 vuoden kokemus sisäisen laskennan soveltamisesta liiketoiminnan ohjaamisessa
 • Talouden prosessien ymmärrys ja integroituminen raportointiin
 • Kokemus talouden raportointityökalujen ja tietovarastosovellusten käytöstä sekä PowerBI-raporttien rakentamisesta
 • Vahvat loogiset taidot mallintaa taloudellista tietoa ja kykyä arvioida tiedon eheyttä
 • Itsenäinen ja ”kädet savessa” työote
 • Jämäkkyys ja vahvat yhteistyö- ja viestintätaidot liiketoimintojen ja tiimin työkavereiden kanssa
 • Sujuvaa suomen kielen taitoa, ja lisäksi järjestelmien puolella saatat tarvita myös hyvää englannin kielen taitoa

Olemme vahvasti sitoutuneita konsernimme yhteisiin arvoihin: Turvaamme, välitämme ja näytämme suuntaa. Yhdessä. Arvot antavat suunnan siitä, kuinka yhdessä halutaan toimia ja mikä on tärkeää. Ne ovat läsnä päivittäisessä toiminnassa, päätöksenteossa ja arjen kanssakäymisessä. Pääset tutustumaan arvoihimme täältä: Fintraffic: Arvot - YouTube

Kohtasivatko osaamisesi lisäksi ajatuksesi ja arvomaailmamme kanssasi? Jos vastasit kyllä, jatkathan ilmoituksen lukemista niin kerromme miksi sinun kannattaisi jättää hakemus!  

Miksi Fintrafficille?

Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja haasteellisen työn ainutlaatuisessa Suomen digitalisoituvan liikennejärjestelmän asiantuntijaorganisaatiossa, jossa toiminnan kulmakivinä ovat liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden sekä suomalaisen kilpailukyvyn edistäminen vastuullisesti. Talousohjauksemme on voimakkaassa kehitysvaiheessa, jolloin pääset aidosti vaikuttamaan tulevaisuutesi toimintakenttään, työmenetelmiin ja työkaluihin.

Työssäsi sinua tukee mahtava ja osaava tiimi, sekä kannustava esihenkilö. Meillä on positiivinen ja uudistumiskykyinen työympäristö, jossa avoimuus ja hyvä johtajuus ovat päivittäisen toimintamme lähtökohtia.

Saat käyttöösi monipuoliset henkilöstöedut (mm. liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalveluiden vuosittainen tuki, työmatkaetu, työsuhdepyöräetu, lounasetu sekä kattavat työterveyshuollon palvelut).

Lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa talousjohtaja Tuukka Hyytiäinen p. 040 862 6504 – tavoitat hänet parhaiten puhelinajoilla pe 24.3. klo 9-10, to 30.3. klo 12-13 ja ti 5.4.klo 14-15. 

Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si meille 10.4.2023 mennessä. Ethän kuitenkaan jätä hakemista viime minuuteille, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja teemme päätöksen mahdollisimman pian sopivan henkilön löydyttyä.

 

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Vakituinen

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic

Fintraffic liikuttaa maalla, merellä ja ilmassa. Autamme ihmiset ja tavarat perille turvallisesti, sujuvasti ja ympäristöä huomioiden. Älykkäät liikenteenohjauspalvelut, digipalvelut yrityksille ja kuluttajille sekä ajantasainen liikennetieto vauhdittavat Suomen kehittymistä kestävän liikenteen ja logistiikan edelläkävijäksi. Palveluksessamme on 1100 ammattilaista.

Sijainti: Palkkatilanportti 1, Helsinki

 

Logo

Business Controller

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!