Customer Service Agent

Är du flytande i finska och svenska? Bli vår nya kundtjänstmedarbetare! Vi rekryterar nya glada medarbetare inom kundservice via telefon, mejl och chat.  Vi erbjuder ett flexibelt jobb med arbetstider du kan anpassa efter ditt schema.  Du kan jobba hemifrån eller på kontoret som ligger i “Portsa”, Åbo.  

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:  

  • Tidsbeställning och rådgivning 
  • Svara på beställningsrelaterade frågor  

Vi söker även dig som kan tänka sig att jobba vardagar mellan 08-16 som växeltelefonist. Tjänsterna innehåller inte telefonförsäljning.  

                                                                              ******

Etsimme nyt asiakaspalvelutiimiimme vahvistusta ruotsia ja suomea puhuvista reippaista ja oma-aloitteisista asiakaspalvelun moniosaajista. Työtehtäväsi koostuvat asiakasyritystemme asiakaspalveluprosessin hoitamisesta puhelimen välityksellä sekä sähköpostien ja chattien käsittelemisestä. Asiakaspalvelutehtävät sisältävät asiakasyrityksestä riippuen esimerkiksi aikojen varaamista, neuvontaa, yhteydenottopyyntöjen välittämistä sekä vikailmoitusten kirjaamista. Lyhyesti sanottuna asiakkaat soittavat meille ja me ratkaisemme heidän ongelmansa asiakasyritystemme ohjeistusten mukaisesti.

Työtiimimme on nuorekas ja aina innokas kehittymään. Työ Turun vastauskeskuksen asiakaspalvelutiimissä sopii myös opiskelijoille, sillä työaikamme ja vuoromäärämme joustavat. Työtä tehdään tavallisesti maanantaista sunnuntaihin aikavälillä 7-23.

Vastineeksi työpanoksestasi tarjoamme sinulle kilpailukykyisen palkan bonuksineen, modernit työtilat ja mukavan työtiimin tuen. Saat myös arvokasta asiakaspalvelukokemusta ja osaamisalasi laajenee huomattavasti. Työntekijöidemme käytössä ovat myös yksityiset työterveyshuollon palvelut.

Hakuaika alkaa:
Työsuhteen tyyppi: Deltid, heltid

Etsimämme henkilö

Työssä menestyminen edellyttää sinulta ystävällistä ja asiakaslähtöistä lähestymistapaa ja monipuolisia viestintätaitoja. Suomen ja ruotsin kielen osaaminen on välttämätöntä ja englannin kielen osaaminen katsotaan eduksesi. 

Avaca Oy

Hyväntuulisen asiakaspalvelun ammattilainen. Me Avacalla huolehdimme siitä, että asiakkaasi saavat parasta mahdollista palvelua. Vahvuuksiamme ovat ratkaisukeskeisyys sekä henkilöstömme ammattitaito ja pysyvyys. Tuemme yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä ja luomme yrityksille mahdollisuuden menestyä.

Avaca on osa SFG yhtiöt -konsernia. SFG yhtiöt on kotimainen, yksityisomisteinen, kommunikaation hallintapalveluita tarjoava konserni.

Ota yhteyttä:

Puhelin: 02 651 702 01
Sähköposti: info@avaca.fi
Sijainti: Puutarhakatu 53
Logo

Customer Service Agent

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!