Datainsinööri

Caruna on sähkönjakeluyhtiö, joka jakaa hyvää energiaa. Työmme on ylläpitää, huoltaa ja rakentaa sähköverkkoamme, jotta kodit, yritykset ja kunnat saavat sähköä vuoden ympäri. Meillä on töissä yli 250 ammattilaista.  

Joukossamme on data- ja analytiikkatiimi, joka vastaa datan hallintomalleista ja yhteisistä toimintatavoista. Tähän tiimiin on nyt haussa datainsinööri kehittämään dataputkia ja Carunan tietomallia sekä sparraamaan kollegoitaan. Tiimikavereinasi ovat kolme muuta datatieteilijää, data-analyytikko ja datainsinööri, ja heidän lisäkseen toimit vankassa yhteistyössä liiketoiminnan analyytikoiden, kehitysprojektipäälliköiden sekä ulkoisten kumppanien kanssa.

Datainsinöörinä päätehtävänäsi on kehittää Carunan tietoarkkitehtuuria ja tietomallia ja implementoida tietomallia tietovarastoon. Tehtäviisi kuuluu myös suunnitella, kehittää ja ylläpitää datan keräämisen, varastoinnin, prosessoinnin ja analysoinnin prosesseja lähdejärjestelmien ja analytiikka-alustan välillä. Olet se henkilö, jonka puoleen käännytään, kun kaivataan osaamista tietomallinnuksesta, mutta saat myös sparrailutukea tarvittaessa tiimiltä. Olet merkittävässä asemassa data-alustamme tulevaisuuden suhteen.

Voisivatko seuraavat asiat olla sinun juttusi? 

  • määrität Carunan yhteistä tietomallia ja toteutat tietomallia tietovarastoon
  • sparraat muuta tiimiä tietomallinnuksessa ja tietoarkkitehtuurissa
  • kehität datan keräämisen, varastoinnin, prosessoinnin ja analysoinnin prosesseja skaalautuviksi
  • valvot dataputkien toimintaa ja kehität datan validointiprosesseja
  • suunnittelet ja toteutat data-alustan rajapintoja
  • kehität Carunan data- ja analytiikka-alustaa
  • seuraat alan yleistä kehitystä ja arvioit teknologioiden hyödynnettävyyttä Carunalla
Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Vakinainen

Etsimämme henkilö

Etsimme henkilöä, jolla on soveltuvan korkeakoulututkinnon lisäksi vähintään muutaman vuoden kokemus tietomallinnuksesta (esimerkiksi Kimballin dimensionaalinen, data vault), datatoteutuksista sekä yleisesti käytössä olevista analytiikan työkaluista. Omaat jo aiempaa kokemusta myös dataputkien kehittämisestä ja ylläpidosta, ja ohjelmointikokemusta. Käytämme Pythonia, SQL:ää (Snowflake kantana) ja AWS:ää.  Myös DataOps on sinulle tuttu juttu. Haluat sparrailla muiden tiimiläistesi kanssa parempien data- ja analytiikkatoteutusten kehittämiseksi. Kommunikoit sujuvasti suomeksi. Englannin kielitaito on eduksi, muttei välttämätön edellytys. Sähkönjakeluverkkotoiminnan osaamista meiltä kyllä löytyy, joten taustasi voi hyvin olla myös muualta, tuemme sinua alan syvällisen ymmärryksen kerryttämisessä.

Tehtävää hoidetaan yhdessä muiden carunalaisten sekä ulkoisten kumppaneiden kanssa, joten avoimuudesta ja aktiivisuudesta on hyötyä. Lisäksi arvostamme kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävää voit hoitaa mistä päin Suomea tahansa, kunhan olet valmis tapaamaan kollegoitasi Espoon toimistollamme vaikkapa 1-2 päivää viikossa.

Kaikilta työntekijöiltämme odotamme asiakaslähtöistä ja vastuullista asennetta.

Koska turvallisuus on kaiken toimintamme keskiössä, teetämme tehtävään valitulle henkilölle turvallisuusselvityksen.

Tarjoamme

Olemme Suomen merkittävin osaamiskeskittymä, mitä sähkönjakeluun tulee. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kehittää datan ja analytiikan hallintaan, sekä sähkönjakeluverkkoliiketoimintaan liittyvää osaamistasi. Arvostamme asiantuntijuutta, ja tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden kasvaa ammatillisesti.

Meillä on tyypillisiä työpaikkaetuja, kuten modernit toimistotilat Espoon Leppävaarassa, juuri uusittu lounasruokala Laturi, työterveyshuolto, liikuntasetelit, lastenhoitopalvelu sekä joustava työaika.

Ennen kaikkea erotumme kuitenkin joukosta hyvällä tiimihengellä. Carunalaisena pääset osaksi isoa työyhteisöä, johon mahtuu monenlaisia ihmisiä. Olemme aktiivista porukkaa, ja kulttuuriimme kuuluu yhdessä tekeminen. Työntekijämme ovat perustaneet House Bandin, ratsastuskerhon ja sählyjoukkueen. Pelaamme jalkapalloa ja golfia, ja muutaman kerran vuodessa villiinnymme niin, että muutamme lounasruokalamme pubiksi. Meillä ei titteleitä kumarrella, ja kaikki moikkaavat toisiaan. Asioista voidaan olla eri mieltä ja keskustelu voi olla vilkasta, mutta päämäärä on aina yhteinen.  

Jos haluat nähdä, millaista on arki carunalaisena, pistä Instagramin hakukenttään hakusana #carunalaiset.  

Kiinnostuitko?  

Pistä hakemus tulemaan, niin katsotaan, sopisitko carunalaiseksi! Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi meille viimeistään 31.8.2022.

Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä haastattelemme hakijoita jo ennen hakuajan päättymistä.  

Lisätietoja tehtävästä ja rekrytointiprosessista antaa Tietojohtaja Laura Liljander laura.liljander@caruna.fi tai 040 772 5141

Caruna

Huolehdimme sähkönjakelusta sekä ylläpidämme, kunnostamme ja rakennamme säänkestävää sähköverkkoa yli 700 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Yli 88 000 kilometrin pituinen sähköverkkomme on 76 kertaa Suomen pituinen.

Olemme yksi Suomen parhaista työpaikoista keskikokoisten yritysten sarjassa. Jos haluat tarttua mahdollisuuteen olla alan suunnannäyttäjä, on aika tulla Carunalle töihin jakamaan hyvää energiaa 1,5 miljoonalle suomalaiselle.

Puhelin: 020 520 20
Sähköposti: rekrytointi@caruna.fi
Sijainti: Upseerinkatu 2
Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!