Erikoistutkija tai projektitutkija (1-4 tehtävää)

Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tutkimuskeskus ja lippulaiva INVESTissä on haettavana 1-4 Erikoistutkijan tai projektitutkijan määräaikaista tehtävää ajalle 1.9.2025–31.8.2027. Työsuhde alkaa 1.9.2025 tai sopimuksen mukaan.

Palkattavat tutkijat työskentelevät yhdessä kahdesta INVEST Lippulaivan (https://www.utu.fi/en/research/invest ) psykologian alan ERC-rahoitteisesta projektista: DWELL (PI: Dr. Sarah Malamut) ja SHADES (PI: Dr. Tiina Turunen), ks. https://sites.utu.fi/dwell/ ja https://sites.utu.fi/shades/

DWELL on monimenetelmäinen tutkimushanke, joka hyödyntää pitkittäisasetelmaa, havainnointia, rekisteriaineistoja, päiväkirjamenetelmää (daily diary) ja verkostoanalyysia tarkastellakseen kiusatuksi joutumisen, (yhteis)ruminaation ja mielenterveyden välisiä yhteyksiä eri aikajänteillä (päivittäisellä tasolla, lyhyellä aikavälillä (~1 vuosi) ja pitkällä aikavälillä aina aikuisuuteen asti). Erityisesti DWELL-projektissa tutkitaan, miten nuoret selviytyvät vertaissuhteissa tapahtuvasta kiusaamisesta (tai muista stressitekijöistä) ja selvitetään, milloin ystävien tarjoama tuki on hyödyllistä ja milloin se voi olla haitallista.

SHADES-hankkeessa tutkitaan kiusaamiskäyttäytymisen taustalla olevia psykologisia, sosiaalisia, käyttäytymiseen liittyviä ja geneettisiä tekijöitä ja sitä, miten erilaiset kiusaajat pärjäävät elämässä kouluvuosien jälkeen. SHADES hyödyntää olemassa olevia aineistoja (kyselyt, geneettinen aineisto, rekisteriaineistot) muodostaakseen pitkittäisaineiston, jonka avulla voidaan tutkia kiusaamiskäyttäytymisen geneettistä perustaa sekä seurata erilaisia kouluiässä luokkatovereitaan kiusanneita henkilöitä aikuisuuteen saakka. Lisäksi projektissa kerätään uutta aineistoa yläkoululaisilta (itsearvio, toveriarviot, kokeelliset aineistot).

Tehtävänkuvaus

Projektit sijoittuvat INVEST Lippulaivan psykologian tutkimusryhmään (johtajana professori Christina Salmivalli), ks. https://invest.utu.fi/psychology/. Haemme hakijoita, joilla on vahva motivaatio suunnitella ja toteuttaa korkealaatuista tutkimusta (mukaan lukien tutkimusten suunnittelu, tieteellisten julkaisujen kirjoittaminen, rahoituksen hakeminen ja konferenssiesitykset) sekä hyvät yhteistyö- ja tiimityötaidot.

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Edellytämme

Turun yliopiston johtosäännön 36 pykälän mukaan erikoistutkijan tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön.

Johtosäännön 37 pykälän mukaan projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan erityisesti huomioon tehtäväalueen osaaminen ja käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan

Hakijalta edellytetään:

a) tohtorintutkintoa psykologian tai siihen liittyvältä alalta. Tehtävään voi hakea, mikäli odottaa saavansa tohtorintutkinnon seuraavan kuuden (6) kuukauden aikana.
b) kykyä tehdä itsenäistä tutkimusta sekä kokemusta vertaisarvioiduissa lehdissä julkaisemisesta
c) edistyneitä kvantitatiivisia menetelmätaitoja
d) erinomaisia tieteellisen kirjoittamisen taitoja englanniksi

Toivomme sinulta

  • Tietämys ja tutkimuskokemus vertaissuhteista ja kiusaamisesta
  • Aikaisempi tutkimuskokemus projekteihin liittyvistä tarkemmista aiheista, kuten kiusaamisen motiivit, implisiittiset asenteet, sosiaalisen informaation prosessointi (SHADES) ja kiusatuksi joutumisen kokemukset, (yhteis)ruminaatio, (sosiaalinen) tunnesäätely (DWELL)
  • Projektien kannalta olennaisiin tutkimusmenetelmiin liittyvä kokemus (esim. pitkittäistutkimukset, päiväkirjamenetelmät, verkostoanalyysi, havainnointitutkimus, rekisteriaineistot, silmänliiketutkimusten ja/tai kokeellisten tutkimusten suunnittelu)

Hakijat, jotka ovat loppuvaiheessa väitöskirjatyössään ja täyttävät muut yllä mainitut vaatimukset, voidaan ottaa huomioon hakuprosessissa. Valituksi tullessaan heidät palkataan projektitutkijoiksi.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

  • Kattavan perehdytyksen
  • Monipuoliset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen.
  • Laajan valikoiman CampusSportin liikuntapalveluja henkilökuntahintaan
  • Ilmaiset avoimen yliopiston kurssit
  • Liukuvat työajat ja mahdollisuuden etätyöhön
  • Hyvät tukipalvelut koko henkilöstölle

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Erikoistutkijan vaativuustasolle 4-6 (2775,28-3747,44 €/kk) ja projektitutkijan palkka asettuu vaativuustasolle 2-4 (2225,83-2775,28 €/kk) ja Tämän lisäksi maksetaan suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on työsuhteen alussa tyypillisesti 10-17%. Lopullinen palkka määräytyy hakijan koulutuksen ja kokemustaustan perusteella.

Tutkijoiden odotetaan aloittavan työnsä omassa projektissaan syyskuussa 2025, mutta myös aiemmasta tai myöhemmästä aloitusajankohdasta voidaan neuvotella. Ensisijainen työskentelypaikka on Turun yliopisto, mutta etätyömahdollisuudesta voidaan sopia. Kaikkiin tehtäviin sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Työsopimus on määräaikaisena 31.8.2027 saakka. Sopimuksen jatko saattaa olla mahdollista

Hakuohjeet

Hakuohjeet

Jätätähän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 5.5.2025, klo 16.00 mennessä (EEST GMT+3 / klo 13:00 UTC).

Kirjoita hakemuksesi ja liitteet englanniksi.

Hakemukseen sisällytettävät asiakirjat:

  • Motivaatiokirje (enintään 2 sivua), jossa hakija kuvailee tutkimuksellisia kiinnostuksen kohteitaan, kumpaan projektiin (DWELL tai SHADES) hän hakee ja miksi, sekä kuinka hänen tutkimusintressinsä liittyvät projektin ja laajemman tutkimusryhmän toimintaan
  • Ansioluettelo (enintään 2 sivua)
  • Julkaisuluettelo, jossa lyhyt kuvaus hakijan roolista kussakin julkaisussa
  • "Job market paper" (julkaistu artikkeli tai käsikirjoitus), joka parhaiten kuvaa hakijan pätevyyttä tehtävään ja hänen panostaan tieteelliseen tutkimukseen
  • Tutkintotodistusten kopiot, mikäli tutkinto(ja) ei ole suoritettu Turun yliopistossa
  • Väittelemässä olevilta ohjaajan lausunto arvioidusta väitöspäivämäärästä.
  • Suosituskirjeet (yhteystietoineen) kahdelta aiemmalta akateemiselta ohjaajalta tai henkilöltä, joka tuntee hakijan ja hänen työnsä

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antavat Sarah T. Malamut, sarah.malamut@utu.fi tai Tiina Turunen, tmturu@utu.fi

Tiedusteluihin eRekry-järjestelmästä ja hakuprosessista vastaa henkilöstöasiantuntija Laura Nieminen, laura.nieminen@utu.fi, 029 450 4987

INVEST tutkimuskeskus ja lippulaiva

Ajattele, kyseenalaista, inspiroidu – Uusi hyvinvointivaltio

Tutkimuksen lippulaiva "INVEST – Inequalities, Interventions and New Welfare State” tavoitteena on tarjota Suomelle ja muille yhteiskunnille nykyistä tasa-arvoisempi sekä taloudellisesti, väestöllisesti ja sosiaalisesti kestävämpi hyvinvointivaltiomalli. Jo tehdyt tutkimukset osoittavat, että nykyinen suomalainen hyvinvointivaltio pystyy tehokkaasti vähentämään yksilöiden elämänkaaren alkuvaiheen aikana kokemia perheeseen liittyviä rakenteellisia ongelmia, kuten vanhempien alhainen koulutus, työttömyys tai köyhyys. Tästä huolimatta lapset ja nuoret ovat edelleen erityisen haavoittuvassa asemassa ei-toivottujen, odottamattomien elämäntapahtumien ja perheeseen kasautuneiden ongelmien vuoksi, joiden negatiivista vaikutusta muu kasvuympäristö voi vahvistaa.

Lippulaivahanke toteutetaan Turun yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteistyönä. Monitieteinen hanke yhdistää sosiologiaa, sosiaalipolitiikkaa, väestötiedettä, psykologiaa ja psykiatriaa sekä näiden lähitieteitä.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
 

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Logo

Erikoistutkija tai projektitutkija (1-4 tehtävää)

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!