Eventkoordinator, Wohls Gård

Wohls Gård, www.wohlsgard.fi, ligger vid stranden av Humaljärvi i Kyrkslätt, endast ca 35 minuter från Helsingfors. Gården har anor från 1600-talet, och här anlades på 1800-talet socknens förnämsta trädgård. Sedan 2013 hyr vi ut utrymmen för konferenser, företagsevenemang och familjefester. Under hösten 2020 öppnades Wohls Stall, som erbjuder mångsidiga utrymmen för upp till 150 personer. Verksamheten växer och därför vill vi nu anställa den:

Försäljningsassistent/Eventkoordinator

Uppgiften:

Under högsäsong ordnas det flera evenemang i veckan på gården, bröllop, dop, minnesstunder, företagsevent. Gården består faciliteterna, medan catering ordnas via samarbetspartners och detta kommer gästerna överens om med cateringbolagen direkt. Din viktigaste uppgift är kundservice i alla sina tänkbara roller – från att uppdatera hemsidorna och sociala medier, till att hålla bokningskalendern ajour och ta emot förfrågningar, skicka och följa upp offerter, göra bokningar, hjälpa till med praktiska frågor och svara på alla möjliga frågor både via email och per telefon.
Alla som vill ordna fest på Wohls Gård, vill naturligtvis komma och titta på faciliteterna, så en viktig del av uppgiften är att visa dem runt och hjälpa med förslag på hur man kan göra och planera, hur borden kan placeras etc.
Inför själva evenemanget bör allt ännu stämmas av med kunden och även se till att våra samarbetspartners vet hur alla detaljer skall bli, samt se till att allt praktiskt löper från att någon kommer och öppnar dörrarna till att tekniken fungerar, att borden är rätt placerade och cateringen, floristen etc vet när de kan anlända.
Mycket handlar om att koordinera och hålla koll på massor av saker, samt kundservice och att hjälpa, instruera och svara på frågor och funderingar av kunderna.  Samtidigt önskar vi att du kan hjälpa till med alla andra praktiska jobb på kontoret, från fakturering och rapportering till att uppdatera hemsidor och somekanaler, uppdatera crm, checka att fakturorna är betalda, maila kunder och skriva info- och nyhetsbrev, hjälpa till med olika marknadsföringsaktiviteter och annat roligt.
Detta jobb är omväxlande och ingen dag är den andra lik, det finns hur mycket som helst att utveckla och idea kring om du tycker om att kavla upp ärmarna och prova på nya saker, vilket vi hoppas att du gör!

Vi önskar:

Vi antar att du studerat turism eller att du eventuellt är tradenom eller ekonom, men din utbildning är inte avgörande. Däremot önskar vi att du har åtminstone några års arbetserfarenhet av jobb i servicebranschen, eller av jobb där du fått ta hand om många saker samtidigt.  Vi önskar att du är serviceinriktad och att du tar tag i saker, att du tar ansvar för att saker blir skötta, blir bra skötta och dessutom blir skötta i tid. Du är stresstålig och klarar av att ha många bollar i luften samtidigt och du tycker att det är roligt att lösa problem och att vid behov hitta på nya sätt att göra saker.  Du har ett artigt och trevligt sätt och umgås naturligt med både privat- som företagskunder. Du uttrycker dig flytande både muntligt och skriftligt på finska och svenska och gärna även på engelska. Du är van att arbeta självständigt och är noggrann med detaljerna även när arbetstempot är högt.
För att ta dig till Wohls Gård behöver du egen bil. Vissa bitar av jobbet kan göras på distans, men största delen kräver din närvaro på gården. Jobbet utförs i huvudsak på vardagar under kontorstid, men det kan ibland finnas behov för att flexa och hjälpa till under enstaka kvällar eller veckoslut.
Du rapporterar till, och jobbar mycket tillsammans, med Wohls Gårds försäljnings- & marknadsföringschef.

Vi erbjuder dig:

Vi erbjuder dig ett självständigt, roligt och utmanande arbete, i en fantastisk gammal gårdsmiljö. Du får jobba tillsammans med försäljnings och marknadsföringschefen, som ger dig allt stöd och all hjälp du behöver i positionen och du kommer att lära dig arbetet fort. Du kommer att få möjlighet att utveckla din egen arbetsbild och verkställa dina egna idéer, att få delta och hjälpa med att planera evenemang och vara en del av våra kunders oförglömliga högtider och fester som blir minnen för hela livet för dem. Arbetet och arbetstiden flexar vid behov, vi erbjuder dig en fastanställning med goda förmåner och en position som vi hoppas att du kommer att trivas med i många år framöver.

Vår rekryteringspartner Adiente Ab, www.adiente.fi, ansvarar för denna rekrytering. Ansök om positionen, med att registrera din cv, din ansökan samt ditt löneanspråk via Adientes sidor, genast, eller senast den 5.8.2022. Tilläggsuppgifter fås av Adientes VD Erica Flinck-Härkönen, erica.flinck@adiente.fi, eller 040 510 7700.  

Ansök mellan och
Typ av anställning: Vakituinen

Adiente

Adiente Oy on vuonna 2005 perustettu pieni ja kokonaisvaltainen HR talo.  Olemme erikoistuneet rekrytointeihin, pitkäaikaisiin henkilöstövuokrauksiin, tiimikehitykseen sekä henkilö- ja ryhmäanalyyseihin. Teemme myös outplacement toimeksiantoja sekä Business Coachingia, yksilö ja tiimitasolla. Autamme myös yrityksiä ja organisaatioita HR konsultoinnin muodossa.

Adiente Oy sijaitsee Espoossa, ensisijaisena toimintaympäristönään pääkaupunkiseutu, Business Coahingia teemme koko Suomessa. Lue lisää meistä sekä toimintatavastamme sivuillamme www.adiente.fi
E-post: info@adiente.fi
Plats: Keilaranta 1
Adress på kartan

Är du säker att du vill återkalla den här ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!