FÖRLÄGGARE/CONCEPT LEAD

FÖRLÄGGARE/CONCEPT LEAD I VÅRD- och OMSORG och SFI

Vill du arbeta i en organisation präglad av framåtanda och engagemang och med den fasta övertygelsen att erbjuda marknadens bästa läromedel? Vi brinner helt enkelt för lärande och utveckling i alla dess former och format – tryckt som digitalt. Nu finns möjligheten att bli en del av teamet bakom förlagets utgivning mot vuxenutbildningar.  

 

Är du den vi söker

Som Concept Lead kommer du att ansvara för vår utgivning inom SFI och mot Vård-och omsorgsprogrammet.  Du har övergripande ansvar för utvecklingen och förvaltningen av sin produktportfölj, driver egna redaktionella projekt och arbetsleder de redaktörer som arbetar med produkterna. Omvärldsbevakning och kontinuerlig uppdatering kring utvecklingen i skolan är en viktig del av arbetet.

 

Några av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att:

• Ansvara för att initiera och pröva nya koncept samt utveckla befintliga projekt inom dina ämnesområden.

• Vara produktägare för din portfölj.

• Skapa nya och utveckla befintliga författarkontakter.

• Bevaka utvecklingen i branschen samt den pedagogiska och digitala utvecklingen i skolan inom ditt ämnesområde och säkerställa att Sanoma Utbildnings portfölj är rätt positionerad.

• Driva egna projekt som redaktör. 

• Prioritera, koordinera och samordna projekt i samråd med närmsta chef.

• Ansvara för hela produktionskedjan från start till slutprodukt.

• Vara delaktig i marknadsföringen av produkterna i din portfölj. 

• Underhålla sortimentet inom dina ämnesområden.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som troligen har lärarutbildning och helst minst fyra års erfarenhet av undervisning inom vårdämnena. Vi tror att du idag antingen redan arbetar som förläggare eller redaktör alternativt är biträdande rektor eller lärare med erfarenhet av att till exempel leda utvecklingsarbete. Erfarenhet från läromedelesbranchen är mycket meriterande.

Vi tänker oss att du är en pedagogisk och metodisk drivkraft som har jobbat framgångsrikt med digitala komponenter i din undervisning eller utgivning. Du är affärsdriven och bekväm med att göra kommersiella bedömningar.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara en driven projektledare med ett uttalat intresse för ditt ämne och stor förtrogenhet med skolans styrdokument. Uthållighet, flexibilitet och förmåga att motivera och entusiasmera andra är nödvändiga egenskaper. Vi ser gärna att du har visioner och kreativa idéer men även en administrativ ådra eftersom du kommer att arbeta med budget, avtal och uppföljningar. Vi hoppas att du är nyfiken på att arbeta i en internationell koncern med kontakter och nätverk på andra europeiska läromedelsförlag och att du är helt bekväm i engelska - såväl muntligt som skriftligt. 

 

Mer om tjänsten och Sanoma Utbildning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 % med start omgående eller vid överenskommelse. Rollen rapporterar till Affärsområdeschef.

Sanoma Utbildning är ett läromedelsförlag som funnits sedan 1993 och är idag en del i en Nordisk region i koncernen Sanoma som finns i ett flertal europeiska länder. Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Södra station i Stockholm och har ca 80 anställda. Förlaget erbjuder ett omväxlande och varierande arbete på en arbetsplats med stort engagemang och mycket arbetsglädje. Arbetstiden är 37,75 h per vecka och du erbjuds ett generöst friskvårdsbidrag och en timmes betald friskvårdstimme i veckan. Vi har kollektivavtal, en konstförening och en idrottsförening. Arbetsplatsen präglas av härlig stämning och positiv atmosfär.

Rekryteringen sköts av Sanoma Utbildning. För frågor om tjänsten, kontakta Sofie Göransson, Affärsområdeschef, på sofie.goransson@sanomautbildning.se

Fackliga företrädare: Unionen, Sandra Fetouni, tfn: 08-587 642 14 samt SACO, Maria Renck, tfn: 070-848 81 84.

Sista ansökningsdag är 12:e December men urval sker löpande och anställning kommer ske så snart vi har hittat rätt person. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till: jobb@sanomautbildning.se.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök mellan och
Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Sanoma Utbildning

Vi vill skapa marknadens bästa läromedel. Vi har alla varit studenter. Våra författare till böckerna är lärare och många av våra anställda är före detta lärare. Vi vet därmed hur viktigt jobb ni faktiskt gör! Det vi gör är att ge verktygen. Vi börjar från början med vad vi vet och kan i klassrummet och tar det in i framtiden med ny teknologi. Digitala produkter kan inte helt ersätta interaktionen i det fysiska klassrummet, kommer vi därmed att förespråka att arbeta både med analoga och digital läromedel, något vi kallar blended learning.

Sanoma Utbildning har funnits sedan 1993. Sedan dess har vi arbetat med att skapa både fysiska och digital läromedel i allt från matematik, språk och SO till lag och rätt och filosofi. Vi vänder oss till allt ifrån förskola ända upp till universitet, högskola och SFI.

Sanoma Utbildning ä ren del av Sanoma Learning, det ledande Europeiska företaget inom lärande, som försörjer mer än 20 miljoner studenter med läromedel i elva länder. Våra produkter och tjänster möjliggör för lärare att utveckla förmågor och få varje barn att nå sin fulla potential. Vi erbjuder både tryckt och digitalt material och lärplattformar för låg-, mellan och högstadiet samt gymnasium och vuxenutbildning. Utvecklingen av våra metoder är baserade på djupa insikter från både lärare och elever för att förstå deras behov. Genom att kombinera våra utbildningsmetoder och vår pedagogiska expertis, skapar vi lärande produkter och tjänster med den högsta påverkan.

Sanoma Learning ä ren del av koncernen Sanoma, ett innovativt företag inom media och lärande, som påverkar flera miljoner människors liv varje dag. Lär dig mer via sanomalearning.com

Telefon: +46 8 587 642 00
Plats: Rosenlundsgatan 54, Stockholm

Vi är anslutna till kollektivavtalet "Medieföretagen". Vi har en konstförening och en idrottsförening. Vi arbetar 37,75 timmar i veckan och har ett högt friskvårdsbidrag samt nyttjar även en friskvårdstimme i veckan.

Logo

FÖRLÄGGARE/CONCEPT LEAD

Är du säker att du vill återkalla den här ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!