IT-asiantuntija

Etsitkö uusia mahdollisuuksia ammatillista kasvua tukevassa organisaatiossa? Haluaisitko käyttää asiantuntemustasi kestävän tulevaisuuden edistämiseen työskennellessäsi inspiroivassa yhteisössä tieteen ja teknologian ytimessä? Oletko IT-ammattilainen, joka innostuu monipuolisista tehtävistä ja toiminnan kehittämisestä? VTT saattaa olla etsimäsi työpaikka.  

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista. Meitä VTT:läisiä yhdistää uteliaisuus, intohimo oppimiseen ja pyrkimys ratkoa aikamme suurimpia haasteita ja kääntää ne kestävään kasvuun ja hyvinvointiin. Poikkitieteellinen ja kansainvälinen yhteisömme koostuu yli 2000 huippuammattilaisesta, jotka ovat sitoutuneet luomaan vaikuttavuutta tieteeseen perustuvien innovaatioiden avulla. Tutustu meihin tarkemmin tutkimalla VTT tech & infraa

Etsimme nyt IT-asiantuntijaa kokeellisen tutkimuksen tueksi

VTT:n kokeellisen tutkimuksen auttamiseksi meillä on IT advisory -palvelukokonaisuus, jolla tuemme ja autamme tutkimusta tietoteknisten laitteiden ja ympäristöjen määrittelemisessä, hankinnassa, käyttöönotossa sekä käytön aikana. IT-asiantuntijan tarkoituksena on varmistaa, että laitteet ja ympäristöt täyttävät tietoturvan ja -suojan vaatimukset sekä soveltuvat VTT menettelytapoihin. IT-asiantuntijan odotetaankin ottavan kantaa päivittäisiin asioihin ja parantavan jatkuvalla tekemisellä myös jo olemassa olevien ympäristöjen tietotekniikkaan liittyviä toimintatapoja ja tietoturvaa.

Palvelun kysynnän kasvaessa etsimme IT-asiantuntijaa (Specialist, Customized IT Solutions) kenttätehtäviin. Osan töistä pystyy hoitamaan etänä, mutta useat tehtävät vaativat läsnäoloa kokeellisen tutkimuksen tiloissa. Tässä tehtävässä siis pääset yhdessä tiimimme kanssa varmistamaan, että kokeellinen tutkimus pystyy suorittamaan tutkimuksiaan suunnitellusti.

Työskentelet Business Technology -yksikössä osana Research IT Services -tiimiä, joka vastaa tutkimuksen tarvitsemasta tietoteknisestä tuesta. Business Technology -yksikkö on matriisiorganisaatio ja päivittäisessä työssä sinun odotetaan työskentelevän yhdessä sekä Business Technology -yksikön henkilöstön, että IT-palveluntarjoajien ja tutkijoidemme kanssa. Tämä vaatii siis jatkuvaa vuorovaikutusta eri sidosryhmien kanssa. Työtä tehdään niin yksin kuin yhdessäkin erilaisissa kokoonpanoissa.

Meillä on tarvetta asiantuntijalle kokeellisen tutkimuksen tukemiseen ensisijaisesti Oulussa, mutta myös Espoo on mahdollinen vakitoimipisteesi. Tehtävässä pääset kuitenkin tukemaan molempien toimipisteiden kokeellisen tutkimuksen toimintaa niin etänä kuin aika ajoin paikan päälläkin.

Työnkuvaasi IT-asiantuntijana kuuluu:

 • Kuunnella tutkimuksen tarpeita ja tulkita niitä IT kielelle, esimerkiksi miten ja missä dataa halutaan kerätä ja säilöä sekä miten dataa liikutellaan.
 • Osallistua tutkimushankkeiden erilaisten kehitysympäristöjen ja tietokonejärjes­telmien määrittelyyn, suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon.
 • Varmistaa, että tutkimuksen järjestelmät täyttävät tarvittavat vaatimukset, ovat tietoturvallisia ja VTT:n ohjeistuksen mukaisia. Työssäsi siis käsittelet ja dokumentoit erilaisia vaatimuksia sekä vaatimusten toteutumista/toteutumistasoa.
 • Tutkimuksen sovellusten ja IT-laitteiden asennukset, ylläpito ja tuki.
 • Seurata teknologista kehitystä ja soveltaa sitä tutkimuksen ratkaisuissa.
 • Yhteistyö palvelutoimittajien kanssa.

Tehtävä on monipuolinen ja työpäivät vaihtelevia. Toisinaan saa tarttua ruuvimeisseliin ja pääsee asentamaan IT laitteita, toisinaan taas saa laittaa propellihatun päähän ja osallistua vaativien kokonaisuuksien suunnitteluun. Tehtävät skaalautuvat yksittäisistä ongelmaratkaisuista laajojen kokonaisuuksien alusta loppuun saattamiseen.

Olet etsimämme IT-asiantuntija jos:

 • Sinulla on kokemusta IT-asiantuntijana toimimisesta tai sinulla on sopiva ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava kokemus
 • Omaat kokemusta ja näkemystä käytännön teknisistä toimista, joilla tietoturvalliset ympäristöt saadaan sekä toteutettua että ylläpidettyä
 • Kykenet hahmottamaan kokonaiskuvan ja riippuvuudet
 • Pystyt näkemään ja kommunikoimaan eteenpäin ajantasaisen tilannekuvan
 • Ajattelet ja toimit asiakas- ja ratkaisukeskeisesti
 • Sinulla on kykyä ratkaista haastaviakin ongelmia
 • Sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja esiintymistaidot
 • Olet oma-aloitteinen ja työskentelytapasi on suunnitelmallinen
 • Kykenet tuottamaan teknistä dokumentaatiota ja ohjeita sekä suomeksi että englanniksi

Lisäksi laskemme eduksi kokemuksen yhteistyöstä palveluntuottajien kanssa sekä erityisesti tietoturvaosaamisen.

Seuraavien teknologioiden osaaminen katsotaan eduksi:

 • Windows ja erityisesti Linux käyttöjärjestelmät
 • Työasematekniikat
 • Lähiverkkotekniikat
 • Etäyhteysohjelmistot
 • Pilvialustat
 • Tietokannat
 • Datankeruuratkaisut
 • Teollisuusautomaatio / PLC

Etsimämme henkilön tunnusmerkit:

Työskentelytapasi on suunnitelmallinen ja järjestelmällinen, mutta silti joustava. Lähestyt ongelmia analyyttisesti, ratkaisukeskeisesti ja käyttäjälähtöisesti. Tuotat dokumentoitua informaatiota erilaisissa muodoissaan mm. viestit, tiketit ja muut järjestelmäkirjaukset, laajemmat järjestelmäkuvaukset, erilaiset järjestelmien toimintakaaviot (ts. vuokaaviot ja muut piirrokset). Olet innostunut uuden oppimisesta ja perehtymisestä uusiin asioihin, sillä meillä on laaja tutkimusportfolio ja sen vuoksi myös erilaisia kokeellisen tutkimuksen tiloja ja laitteistoja. Työskentelet tiiviisti eri sidosryhmien kanssa, joten sinulla on hyvät yhteistyö- ja viestintätaidot.

Me tarjoamme sinulle: 

Merkityksellistä työtä. VTT:llä pääset ammatillisen osaamisesi avulla ratkaisemaan aikamme suurimpia haasteita tieteen ja innovaatioiden kautta. Tutkimuksellamme tähtäämme systeemisten ja teknologisten haasteiden ratkaisemiseen, kuten hiilineutraaliuden saavuttamiseen ja huippuluokan digitaalisten järjestelmien luomiseen. VTT:llä pääset osallistumaan tähän merkitykselliseen muutokseen oman ammatillisen osaamisesi kautta. Lue lisää strategiastamme – eksponentiaalisen toivon polku, sekä organisaatiokulttuuristamme, jonka avulla rakennamme maailman merkityksellisintä työpaikkaa.      

Inspiroivan yhteisön. VTT yhdistää kaikki innovaatioiden huippualat kvanttiteknologiasta synteettiseen biologiaan. VTT:läisenä pääset rakentamaan tieteen ja teknologian tulevaisuutta. 

Ura- ja oppimismahdollisuuksia. Tieteellisenä asiantuntijaorganisaationa panostamme paljon oppimiseen ja kehittymiseen sekä tuemme henkilöstöämme saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tarjoamme mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa uusien vastuiden kautta. Tästä syystä VTT:llä viihdytäänkin niin kauan – keskimääräinen työsuhteen pituus on yli 10 vuotta. Jos olet utelias, kunnianhimoinen ja halukas oppimaan, VTT on oikea paikka viedä urasi uudelle tasolle. 

Tukea hyvinvoinnillesi. Henkilöstömme on tärkein voimavaramme, joten pidämme heistä hyvää huolta. Panostamme tiimityön ja johtajuuden kehittämiseen sekä tarjoamme monipuolisia hyvinvointipalveluita työ- ja perhe-elämän hyvän tasapainon mahdollistamiseksi. Kuuden viikon palkallisen loman lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuurietuja, harrastuskerhoja sekä vapaaehtoisia hyvinvointipalveluita, kuten meditaatio-ohjelmia ja kognitiivisen ergonomian koulutusta. 

Hae nyt ja liity huippuammattilaistemme joukkoon!  

Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen rekrytointiportaalissamme viimeistään sunnuntaina 2.6.2024. Haethan mahdollisimman pian, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuajan kuluessa ja täytämme paikan heti oikean henkilön löydettyämme. Tehtävään valitulle henkilölle teetetään turvallisuusselvitys.

Innostuitko ja haluat kuulla lisää?

Lisätietoja tehtävästä antaa Seppo Salminen, Manager, Information Technology, seppo.salminen@vtt.fi. 

Odotamme yhteydenottoasi innolla!

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Toistaiseksi voimassa oleva, kokoaikainen

VTT

VTT is a visionary research, development and innovation partner. We drive sustainable growth and tackle the biggest global challenges of our time and turn them into growth opportunities. We go beyond the obvious to help the society and companies to grow through technological innovations. We have 80 years of experience in cutting-edge research and science-based results. VTT is at the sweet spot where innovation and business come together.

VTT – beyond the obvious.

Sijainti: Kaitoväylä 1

Please see our other open positions and read more about us from our career pages.

Logo

IT-asiantuntija

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!