Johtava asiantuntija (Kilpailukykyä datasta ekosysteemiin)

Haluatko olla mukana edistämässä reilumpaa ja kilpailukykyisempää datataloutta? Oletko liiketoiminnan kehittämisen tehokas ja organisointikykyinen ammattilainen?

Kilpailukykyä datasta ekosysteemeille -projekti on Reilu datatalous -teeman projekti, jossa ratkaistaan innovaatioekosysteemien datan jakamiseen ja hyödyntämiseen liittyviä haasteita. Projektissa tunnistamme tekijöitä, joiden tulee muuttua datan jakamiseen

liittyvissä asenteissa ja organisaatiokulttuurissa. Projektin puitteissa luomme innovaatioekosysteemeille datan hyödyntämisen ja jakamisen mallia, edistämme muutoksia talouden rakenteissa, kuten sääntelyssä ja pelisäännöissä, autamme yrityksiä hyödyntämään dataa innovoinnissa ja liiketoimintamalleissa sekä tarjoamme käytännön työkaluja dataa hyödyntäville yrityksille.

Haemme nyt vastuullisen tulevaisuuden tekijöidemme joukkoon

kahta johtavaa asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen Kilpailukykyä datasta ekosysteemeille -projektiin 30.9.2025 asti.

Johtavana asiantuntijana vastaat joko rajat ylittävän logistiikan tai metsä- ja kaivosteollisuuden innovaatioekosysteemin kehitysohjelmasta, sekä toimit Sitran edustajana työssäsi yritysten ja innovaatiojärjestelmän toimijoiden sekä elinkeinoelämän sidosryhmien kanssa.

Projektissa tehtävänäsi on omien hankkeiden onnistunut toteuttaminen. Johtavana asiantuntijana tulet yhteistyökumppanien kanssa jalostamaan ja sparraamaan hankkeiden toteuttajia ja yrityksiä. Tuet myös hankkeiden ja pilottien käynnistystä ja skaalaamista.  Tavoitteenasi on lisätä vaikuttavuutta, ymmärrystä ja osaamista datan hyödyntämisestä sekä mahdollisuuksista kestävän liiketoiminnan kehittämiseksi.

Tehtävässä menestyminen edellyttää innovaatioekosysteemien ja yritysten toimintaympäristön ja niiden kehityksen strategista hahmottamista ja analysointia sekä kykyä käynnistää ja vauhdittaa yhteiskunnallista muutosta.

Odotamme Sinulta

  • vahvaa kokemusta liiketoiminnan kehittämisestä, ymmärrystä datataloudesta, kokemusta teknologian ja toimintamallien kehittämisestä sekä hyödyntämisestä yrityksissä ja niiden arvoketjuissa  
  • kokemusta vaativasta, sektorirajat ylittävästä sidosryhmä- ja verkostoyhteistyöstä sekä logistiikka-alan tai prosessiteollisuuden yritysten ja innovaatioekosysteemien kanssa työskentelystä
  • kykyä viedä merkittäviä hankkeita tuloksellisesti ja vaikuttavasti maaliin
  • vahvoja projektinhallintataitoja, kokemusta kunnianhimoisesta projektityöstä sekä analyyttisyyttä yhdistettynä kykyyn toteuttaa ja toimeenpanna asioita
  • organisointikykyä, itsenäistä ja innostunutta työotetta sekä hyviä tiimityötaitoja
  • kirjallisia ja suullisia viestintä- ja esiintymistaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja suomeksi ja englanniksi
  • tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Tarjoamme Sinulle

  • mahdollisuuden olla tekemässä ja kehittämässä reilua datataloutta sekä siihen liittyviä toimintamalleja ja liiketoimintaa
  • kunnianhimoiset vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, joissa luodaan uutta toimintamallia yrityksille ja innovaatiojärjestelmälle
  • innostavan työyhteisön ja kiinnostavia yhteistyön paikkoja eri sidosryhmien kanssa sekä mahdollisuuden olla mukana vauhdittamassa kestävän tulevaisuuden rakentamista.

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si osoitteessa careers.mps.fi 28.11.2021 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektijohtaja Jyri Arponen torstaina 18.11. klo 10-11.30 ja tiistaina 23.11. klo 14.00-15.30, puh +358 40 766 2906. Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen torstaina 25.11. klo 14.30-16, puh. +358 20 746 9453.

Jätä tietosi alkaen ja viimeistään
Työsuhteen tyyppi: Määräaikainen

Sitra

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitran strategia 2021–2024.

Sijainti: Itämerenkatu 11-13
Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!