Konceptutvecklare för BUU-appen, Svenska Yle, Vasa eller Helsingfors

Slås du ofta av tanken att "det här kunde jag göra bättre" när du ser vilka spel som engagerar barn? Är du nyfiken på gränslandet mellan pedagogik och underhållning som kännetecknar spel för barn? Har du förmågan att se stora helheter samtidigt som du förstår hur små detaljer kan forma en hel spelupplevelse? Ifall svaret är ja ska du komma och jobba med oss på Finlands största mediebolag på svenska!

Varför jobba hos oss?

Hos oss får du jobba med Finlands största innehållsproduktioner för barn på svenska. Hur bra når BUU-appen sin målgrupp? Det kan du påverka. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats där du har möjligheter att skapa underhållande innehåll för finlandssvenska barn i åldern 0-5. En god arbetsgemenskap med stöd från både innehållsproducenter och utvecklare möjliggör en rolig miljö för nyskapande ideér.

Arbetet kan utföras så gott som helt på distans, men du kan behöva resa till Helsingfors för större evenemang och för specifika uppgifter ifall de kräver närvaro. 

Mer om jobbet

Din arbetsdag kretsar kring att utveckla konceptet för BUU-appen. Du får planera vad de älskade BUU-karaktärerna gör. Vad sysslar t.ex. Plåstret med i appen?

Du får jobba med storyboards och planera animationssekvenser. Utöver det har du möjlighet att delta i ljudproduktion och också det egentliga kodningsarbetet, ifall du har intresse och kompetens för det. Du är inte ensam, utan arbetar tillsammans med en Unity-utvecklare och en grafiker. Du samarbetar också aktivt med utvecklarteamet för Pikku Kakkonen, eftersom BUU-appen och Pikku Kakkonen-appen är gemensamma projekt.

Du kommer även att delta i BUU-redaktionens planering både på kortare och längre sikt. På det här sättet har du en direkt möjlighet att påverka framtiden för appen och koncepten. Svenska Yle har en platt organisation som gör det lätt för var och en att påverka sitt eget arbete och sina prioriteringar.

Vad förväntar vi oss av dig?

Vi söker en konceptutvecklare med intresse för apputveckling. Du har minst två års arbetserfarenhet inom branschen. Vi förväntar oss att du kan jobba såväl självständigt som i grupp med utvecklare och redaktörer. Du är bekväm med spelutveckling för barn som inte kan läsa och har ett intresse för målgruppen barn under skolåldern. Du har gedigen kunskap av relevanta verktyg och kompetens att utföra arbetet från ide till färdig produkt.

Meriterande/kompletterande kunskaper:

  • Kunskap om specialkraven för spel riktade till barn under skolåldern
  • Kunskap i programmering och speciellt med fokus på Unity
  • Ett intresse för att driva utveckling av de digitala produkterna för barn
  • Kompetens för animation
  • Kompetens för ljuddesign

Kolla in BUU-appen!

Intresserad?

Skicka in ditt CV och fritt formulerad ansökan senast 08.12 2022. Mångfalden i arbetsgemenskapen är viktig för oss och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. 

Rekryteringsprocessen sker löpande och vi ser gärna att din anställning kan påbörjas så fort som möjligt.

En sådan säkerhetsutredning som säkerhtesutredningslagen förutsätter görs av de personer som anställs.

Har du frågor, ta gärna kontakt med Webbchef Kristoffer Söderlund, tel. +358 40 585 0806, kristoffer.soderlund@yle.fi. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök mellan och
Typ av anställning: Tillsvidare, Heltid

Yle

Vi på Yle arbetar engagerat för alla finländare! 

Vårt unika uppdrag är att öka förståelsen för varandra och världen samt stärka det finländska samhället och den finländska kulturen. Vi utför det här arbetet ansvarsfullt, tillförlitligt och med respekt för människan. Vårt mål är att vara en förnyare och föregångare inom mediebranschen. 

Vi är landets största mediehus och en arbetsgemenskap med många möjligheter. Hos oss arbetar de bästa proffsen inom olika branscher på 25 orter från Ekenäs till Enare. Till vår skara hör också korrespondenter och medhjälpare runt om i världen.

Människor är kärnan i vårt arbete - vi är en arbetsgemenskap som utvecklas och som är entusiastisk. Arbetsgemenskapen förenas av arbetets betydelse, att göra tillsammans, ständigt lärande och kompetensutveckling. Tillsammans kan vi åstadkomma mer och bättre.

Är du vår nästa medarbetare? Bekanta dig med oss här.

Plats: Nyhetsgatan 5
Logo

Konceptutvecklare för BUU-appen, Svenska Yle, Vasa eller Helsingfors

Är du säker att du vill återkalla den här ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!