Koncernredovisningschef / Head of Group Accounting

Boule Diagnostics AB söker en Koncernredovisningschef till huvudkontoret i Stockholm/Spånga.

Rollen och ansvarsområden

I rollen som Koncernredovisningschef kommer du arbeta nära CFO och ha det övergripande ansvaret för konsolideringen av koncernens dotterbolag. Du kommer och leda, fördela och koordinera arbetet med den löpande redovisningen och bokslutsarbetet. Du förväntas leda utvecklingsarbete och processförbättringar, i form av automatisering och effektivisering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för och leda arbetet med koncernkonsolidering och koncernredovisning
  • Ansvara för kvartalsrapporter och årsredovisningar
  • Ansvara för att säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskraven
  • Ansvara för koncernredovisning av potentiella förvärv, avyttringar och omstruktureringar
  • Tillsammans med CFO och övriga finansteamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete

Önskad erfarenhet och kvalifikationer

Rätt kandidat för rollen har en civilekonomexamen (eller motsvarande) och minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du är självständig i hela redovisningsflödet och är erfaren inom IFRS-regelverket. Man förväntas ha erfarenhet från börsbolag och har medverkat vid upprättande av årsbokslut och årsredovisningar.

Du bör trivas med att vara operativ i redovisningen samtidigt som du har ett övergripande ansvar och en sammankallande roll. Du har goda ledaregenskaper och förmågan att planera och koordinera arbetet. Tidigare erfarenhet av personalansvar är ett plus men inte ett krav. I rollen förväntas man komma med initiativ och ha förmåga att utveckla processer och rutiner. Vidare är du duktig på att uttrycka dig i skrift och du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska. Du har systemintresse och goda kunskaper inom Excel.

Personliga egenskaper

Som person är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Du är givetvis noggrann, strukturerad, van att organisera ditt arbete självständigt och du sätter stort värde i att leverera högkvalitativa resultat. Vidare har du hög energi, är nyfiken och har en can-do-attityd. Utöver det så är du en kommunikativ och positiv teamplayer som värdesätter och bidrar till en bra arbetsmiljö.

Vi söker dig som vill vara med på Boules fortsatta tillväxtresa - och som vill vara med och utveckla en ekonomifunktion i framkant!

Mer om Boule Diagnostics AB: www.boule.com/sv

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Boule Diagnostics med MPS Sweden Executive Search. För frågor kring tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malcolm Leijonhielm (malcolm.leijonhielm@mps.se).

Välkommen med din ansökan!

Lämna in din information mellan och

Boule Diagnostics

Boule Diagnostics är ett väletablerat, snabbväxande MedTech-bolag som är ledande inom utrustning för bloddiagnostik. Boule har produktion i USA, Sverige och i Östeuropa - och har distributörer och säljkontor globalt. Boules aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

 

Plats: Domnarvsgatan 4, 163 53 Spånga
Logo

Koncernredovisningschef / Head of Group Accounting

Är du säker att du vill återkalla den här ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!