Laborantti / tutkimusteknikko, biomassan prosessointi

Etsitkö merkityksellistä työpaikkaa, jossa sinulla on mahdollisuus käyttää asiantuntemustasi kestävän kehityksen edistämiseen ja työskennellä inspiroivassa yhteisössä tieteen ja teknologian ytimessä?
 

VTT on yksi Euroopan johtavista tutkimusorganisaatioista ja yhteistä meille VTT:läisille on uteliaisuus, halu oppia uutta ja löytää ratkaisuja aikamme suurimpiin haasteisiin. Poikkitieteellinen ja kansainvälinen yhteisömme koostuu yli 2000 huippuammattilaisesta, jotka ovat sitoutuneet luomaan vaikuttavuutta tieteeseen perustuvien innovaatioiden avulla. Tutustu meihin tarkemmin tutustumalla VTT:n tutkimusinfrastruktuuriin VTT World:issa.

Haemme nyt laboranttia / tutkimusteknikkoa Espoossa sijaitsevaan VTT:n Bioruukin pilotointikeskukseen.
 

Työtehtäväsi koostuvat erilaisten biopohjaisten raaka-aineiden tai kierrätysmateriaalien prosessoinnin ja karakterisoinnin kokeellisista toimenpiteistä monipuolisessa laboratorio- ja pilot-tutkimusympäristössä. Tiimimme tutkii ja kehittää menetelmiä erilaisten biopohjaisten raaka-aineiden ja sivuvirtojen jalostamiseksi teollisuudessa hyödynnettäviksi välituotteiksi. Lähtömateriaaleista erotellaan, puhdistetaan ja muokataan hyödynnettäviä välituotteita kemiallisia, mekaanisia ja bioteknisiä keinoja yhdistellen.
 

Työtehtävät tarkemmin:

Selluloosapohjaisten tekstiilikuitujen valmistukseen liittyen osallistut selluloosan liuottamisen, kehruun ja kuitujen testauksen eri työvaiheisiin. Näiden lisäksi pääset osallistumaan erilaisille biomateriaaleille tehtävien kemiallisten, mekaanisten ja bioteknisten prosessointikokeiden ja niihin liittyvien analyysien suorittamiseen erityyppisillä koelaitteistoilla mm. sellun keiton ja valkaisun, lignoselluloosan fraktioinnin ja nanoselluloosan valmistuksen aihepiireissä.

Myös jatkuva työturvallisuuden parantaminen on tärkeä osa työtäsi. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä tutkijoidemme ja muiden tutkimusteknikoidemme kanssa ja odotammekin sinulta sujuvaa kommunikointia muiden kanssa.
 

 Odotamme sinulta

 • Innostut ja motivoidut kokeellisten töiden tekemisestä
 • Sinulla on laborantin tutkinto tai muu tehtävään soveltuva ammattikoulu- tai AMK-tutkinto
 • Sinulla on joko alan opintojen tai aiempien työtehtävien kautta kokemusta ja osaamista kemianalan laboratoriotyöstä.
 • Hyvää suomen ja riittävää englannin kielen taitoa
 • Valmiutta satunnaiseen joustoon työajoissa
 • Oma-aloitteisuutta ja huolellisuutta työtehtävien osalta. Suunnittelet ja toteutat työtehtäviäsi itsenäisesti ja sinulla on sekä halua ja kykyä oppia uutta.
   

Tarjoamme sinulle:

 • Merkityksellistä työtä. Pääset omalla asiantuntemuksellasi ja tehtäviesi kautta tukemaan VTT:n strategian toteuttamista Kohti eksponentiaalista toivoa. Tutkimuksellamme tähtäämme systeemisten ja teknologisten haasteiden ratkaisemiseen, kuten hiilineutraaliuden saavuttamiseen ja huippuluokan digitaalisten järjestelmien luomiseen.
   
 • Inspiroivan yhteisön. VTT yhdistää kaikki innovaatioiden huippualat kvanttiteknologiasta synteettiseen biologiaan. VTT:läisenä pääset rakentamaan tieteen ja teknologian tulevaisuutta.
   
 • Ura- ja oppimismahdollisuuksia. Tieteellisenä asiantuntijaorganisaationa panostamme paljon oppimiseen ja kehittymiseen sekä tuemme henkilöstöämme saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tarjoamme mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa uusien vastuiden kautta. Tästä syystä VTT:llä viihdytäänkin niin kauan – keskimääräinen työsuhteen pituus on yli 10 vuotta. Jos olet utelias, kunnianhimoinen ja halukas oppimaan, VTT on oikea paikka viedä urasi uudelle tasolle.
    
 • Tukea hyvinvoinnillesi. Henkilöstömme on tärkein voimavaramme, joten pidämme heistä hyvää huolta. Panostamme tiimityön ja johtajuuden kehittämiseen sekä tarjoamme monipuolisia hyvinvointipalveluita työ- ja perhe-elämän hyvän tasapainon mahdollistamiseksi. Kuuden viikon palkallisen loman lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuurietuja, harrastuskerhoja sekä vapaaehtoisia hyvinvointipalveluita, kuten meditaatio-ohjelmia ja kognitiivisen ergonomian koulutusta.
   

Hae nyt ja liity huippuammattilaistemme joukkoon!

 

Kiinnostuitko tehtävästä ja haluaisit kuulla lisää?

Lisätietoja tehtävästä antaa 8.8. klo 13-15, Jari Sirviö, tutkimustiimin päällikkö,. 0400 548 143, jari.sirvio@vtt.fi 

Toivomme, että olet kiinnostunut liittymään joukkoomme, joten lähetäthän CV:si ja hakemuksesi palkkapyyntösi kanssa mahdollisimman pian, mutta viimeistään 19.8.2022.

 

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Toistaiseksi voimassa oleva, kokoaikainen

VTT

VTT is a visionary research, development and innovation partner. We drive sustainable growth and tackle the biggest global challenges of our time and turn them into growth opportunities. We go beyond the obvious to help the society and companies to grow through technological innovations. We have over 75 years of experience of top-level research and science-based results. VTT´s turnover and other operating income is 258 M€. VTT is at the sweet spot where innovation and business come together.

VTT – beyond the obvious.

Sijainti: Ruukinmestarintie 2

 

Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!