Liikegraafikko

LIIKEGRAAFIKKO / MOTION GRAPHICS DESIGNER 

Helsingin Sanomat etsii liikegraafikkoa, joka on kotonaan erityisesti animoinnin ja myös 3d-grafiikan parissa. Rakennat kuvituksia HS:n verkkoon, visualisoit dataa ja teet sosiaalisen median sisältöä.  Liityt osaksi datadeskiä, joka on HS:n toimituksen sisällä työskentelevä monitaitoinen ja kunnianhimoinen kehitystiimi. Tiimi koostuu visualisteista, koodaajista, tuottajista ja datajournalisteista, ja sen tavoitteena on olla eturintamassa luomassa uudenlaista maailmanluokan journalismia. 

Mitä työhön kuuluu? 

Liikegraafikon tärkein tehtävä on luoda näyttäviä visualisointeja HS:n verkkojuttuihin, jotka jättävät lukijaan muistijäljen ja auttavat selittämään maailmaa. Juttujen kokonaisuudet voivat koostua tyypillisesti animoiduista kuvituksista mutta myös 3d-grafiikasta tai datan visualisoinneista. Työssä on mahdollista etsiä HS:n juttuihin uusia visualisoinnin tapoja, kuten pelimoottorien hyödyntämistä, fotogrammetriaa ja niin edelleen. 

Työssä lisäksi muokataan visualisointeja sosiaalisen median sisällöiksi, ja osallistut tarvittaessa toimituksen käyttöön tehtävien työkalujen rakentamiseen. Työskentelet tiiviisti datadeskin kahden muun liikegraafikon ja visuaalisten tuottajien kanssa. Päivittäistä työtä teet juttujen ympärille rakennetuissa tiimeissä, joihin kuuluu toimittajia, kuvaajia, koodareita, infograafikoita ja tuottajia. HS:n toimitus sijaitsee Sanomatalossa Helsingin ydinkeskustassa. 

Mitä hakijalta odotamme? 

Hakijalta edellytetään usean vuoden kokemusta liikegrafiikan parissa. Hallitset esimerkiksi After Effectsin ja Adoben muut ohjelmistot. Pystyt myös hyödyntämään 3d-ohjelmistoja visualisointien rakentamisessa. Datadeskin liikegraafikoiden käytössä ovat muun muassa Cinema 4D ja Unreal Engine. Kykenet ideoimaan, luomaan juttujen aiheista oma-aloitteisesti visualisointeja nopeallakin aikataululla ja työskentelemään erilaisten tiimien kanssa. 

Ymmärrät mobiililaitteiden asettamat vaatimukset visualisoinneille. Kykenet myös muokkaamaan verkkovisualisointeja printtilehden käyttöön. Kokemus journalismista on eduksi, mutta emme edellytä aiempaa työskentelyä toimituksissa. Eduksi on myös ymmärrys front end -ohjelmoinnista ja siitä, miten verkkosisällöt toimivat eri ympäristöissä. 

Miten haetaan?

Haku on auki tiistaihin 28.3.2023 asti, mutta käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana. Lisätietoja hausta antaa datadeskin esihenkilö Juhani Saarinen, p. 050-5869053, juhani.saarinen@sanoma.com

 

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: kokoaikainen, vakituinen

Tarjoamme

  • Henkilöstörahasto
  • Tasokas työterveyshuolto
  • Lounasetu
  • Liikunta- ja kulttuurietu
  • Kuntosali Sanomatalossa
  • Loma-asunnot mm. Rukalla ja Teijossa
  • Sanomain Kerhon toiminta (esim. liikuntajaos, kulttuuritapahtumat jne.)

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat on Pohjoismaiden suurin päivälehti, joka palvelee journalismillaan yhteensä kahta miljoonaa suomalaista viikottain. Tilauksia Hesarilla on yli 400 000, joista valtaosa on jo digitaalisia. Helsingin Sanomat onkin digitaalisessa journalismissaan ja kerronnassaan johtava suomalainen tiedotusväline, mistä osoituksena lukuisat vuosittain ansaitut kansainväliset palkinnot. Tinkimätön journalistinen laatu on pitänyt HS:n asiakastyytyväisyyden niin printti- kuin digitilaajienkin keskuudessa korkealla tasolla. Laatu on myös tae sille, että HS:n tilausmäärä digitaalisessa jatkaa kasvuaan.

Sähköposti: rekrytointi@sanoma.fi
Sijainti: Töölönlahdenkatu 2, Helsinki

Sanoma Media Finland on Suomen suurin kaupallinen mediatalo. Teemme luotettavaa ja kiinnostavaa journalismia, elämyksellistä viihdettä ja vaikuttavia markkinointiratkaisuja. Olemme mukana ihmisten arjessa ja juhlassa, vaikutamme valintoihin ja käsitykseen maailmasta, autamme yrityksiä menestymään. Sillä on merkitystä. 

Meillä on isot, kaikkien tuntemat mediabrändit ja joukko maan suurimpia digipalveluja. Sanoman mediat tavoittavat 97 % suomalaisista joka viikko. 

Sanomalla työtä tehdään asiakas edellä, datan pohjalta, fiksusti, vastuullisesti ja yhdessä. Meillä jokaisella on tilaa kehittyä, toimia ja olla oma itsensä. Arjen käytännöt joustavat ja niitä kehitetään jatkuvasti. Tähtäämme korkealle ja teemme tosissaan, mutta töissä on myös hauskaa. Työkavereina on alan parhaat tekijät: luovia kykyjä, huippuasiantuntijoita, kehuttuja esihenkilöitä ja ylipäätään poikkeuksellisen kivoja ihmisiä. Tavoitteenamme on monimuotoinen, yhdenvertainen ja osallistava työpaikka.  

Työ Sanomalla näkyy, kuuluu, herättää tunteita, vaikuttaa ja saa aikaan keskustelua. Onko sulla #sanomista? 

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. 

Logo

Liikegraafikko

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!