Liikennelentäjä

Haemme lentäjiä tuleville kursseille

Haemme uusia lentäjiä Norran tuleville liikennelentäjäkursseille. Uudet lentäjät palkataan ensisijaisesti perämiehen tehtäviin ATR-laivastoon. Kursseja järjestetään resurssitilanteen mukaan pitkin vuotta. Seuraava kurssi on suunniteltu keväälle 2024.

Kutsumme hakijoita erissä rekrytointiprosessimme mukaisiin testeihin ja haastatteluihin haun aikana ja valitsemme rekrytointiprosessin hyväksytysti läpi käyneitä liikennelentäjiä vahvistetuille kursseille sitä mukaa, kun kurssien päivämäärät vahvistuvat.

Yhtiö- ja tyyppikurssi on palkaton ja työsuhde alkaa hyväksytysti suoritetun tyyppikurssin jälkeen. Tyyppikurssi on maksuton ja koulutuksen saatuaan työsuhteeseen tulevalle työntekijälle tehdään kolmen (3) vuoden koulutussitoumus.

Hakijalta edellytämme:

 • vähintään 18 vuoden ikä,
 • voimassa oleva ammattilentäjän lupakirja CPL(A),
 • voimassa oleva tai vanhentunut monimoottorimittarilentokelpuutus,
 • edellisen lisäksi mittarilentokelpuutus (Multi-Engine/IR tai Single-Engine/IR) tulee olla koulutuksen alkaessa voimassa tai korkeintaan vuoden vanhentuneena,
 • suoritettu ATPL(A)-teoriakoulutus,
 •  suoritettu AUPRT- ja MCC-koulutus,
 • voimassa oleva lääketieteellinen I-luokan kelpoisuustodistus (Medical Certificate),
 • sujuva suomen kielen taito,
 • voimassa oleva kielitaitokoe (vähintään English Level 4).

Lisäksi odotamme sinulta:

 • valmiuksia työskennellä epäsäännöllisessä vuorotyössä,
 • erinomaisia vuorovaikutustaitoja, tiimityötaitoja ja joustavuutta,
 • sitoutumista Norran arvoihin, jotka ovat vastuullisuus, kunnioitus ja innostus,
 • nuhteeton tausta ja terve suhtautuminen ilmailualalla vaadittuun päihteettömyyteen.

Ennen kurssin alkamista hakijoiden tulee käydä työhöntulotarkastuksessa, johon sisältyy päihdeseula. Työhöntulotarkastuksen kustantaa Norra. Ennen työsuhteen alkua hakijalla pitää olla lisäksi voimassa vaadittavat olevat rokotukset (A- ja B-hepatiitti, MPR ja tetanus).

Kurssille valituille henkilöille tehdään lentokentän ympäristössä vaadittu perusmuotoinen turvallisuusselvitys, sillä työskentely ilma-aluksessa ja lentoaseman turvavalvotulla alueella edellyttää hakijalta nuhteetonta taustaa. Suojelupoliisi selvittää valitun henkilön taustan laissa määriteltyjen tietolähteiden ja huolellisen kokonaisharkinnan perusteella. Poikkeamat selvityksessä voivat johtaa kurssipaikan peruuttamiseen tai työsuhteen purkamiseen. Poikkeamat voivat olla käsittelyssä olevien tai tuomittujen vakavien rikosten lisäksi esim. toistuvat maksuhäiriöt tai ajoneuvon kuljettaminen päihtyneenä.

Miten valintaprosessi etenee?

Norran lentäjien valintaprosessi koostuu seuraavista vaiheista: alkukarsinta hakemuksen perusteella, mahdollinen simulaattoritesti, soveltuvuusarviointi ja haastattelu.

Alkukarsinnan läpäisseet hakijat kutsutaan tarvittaessa simulaattoritestiin. Osa hakijoista voidaan lähettää suoraan soveltuvuusarvioihin ilman simulaattoritestiä riippuen hakijan lentokoulutaustasta.

Mahdollinen simulaattoritesti suoritetaan ATR 72 -simulaattorilla, jossa hakija toimii ohjaavan ohjaajan (PF) roolissa. Simulaattoritestaus suoritetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä.

Edeltävät vaiheet läpäisseet hakijat lähetetään soveltuvuusarvioihin, joissa arvioidaan henkilön valmiuksia ja taipumuksia sekä niiden soveltumista lentäjän työhön. Soveltuvuusarvion toteuttaa kumppanimme Selex Oy. Soveltuvuusarvion jälkeen hakijat haastatellaan Norran toimesta. Soveltuvuusarvio ja haastattelu pidetään Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä.

Valintapäätös perustuu kaikkien osa-alueiden yhteistulokseen, mutta yksittäinen osa-alue voi olla myös ratkaiseva. Valintaprosessin tulos ilmoitetaan hakijalle kirjallisesti. Varsinaista palautetta valintapäätöksestä ei anneta, mutta soveltuvuusarvioinnista on mahdollista saada palaute.

Valitut lentäjät sijoitetaan työllistymisjonoon, josta heidät kutsutaan tuleville kursseille.

Valintaprosessin kulut

Simulaattoritestistä (150 euroa) ja soveltuvuusarvioinnista (150 euroa) veloitetaan hakijalta hallinnolliset kulut. Muista valintaprosessin kuluista vastaa Norra.

Tiedotamme hakijoita tulevista kursseista hakuprosessin edetessä.

Mikäli kiinnostuit, tee sähköinen hakemus nettisivujemme kautta www.flynorra.com. Lisätietoja hausta voit kysyä osoitteesta rekry@flynorra.com.

Haku alkaa ja päättyy

Nordic Regional Airlines Oy

Nordic Regional Airlines, eli Norra, on suomalainen lentoyhtiö. Norran ydintehtävä on tuottaa turvallista, korkealuokkaista ja laadukasta alueellista lentotoimintaa muille lentoyhtiöille ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Norra on Finnairin suosima kumppani ja operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä.

Meillä Norralla työskentelee lähes 700 ilmailun ammattilaista matkustamohenkilökunnasta lentäjiin ja toimistotyöntekijöistä miehistöautonkuljettajiin. Työyhteisömme tunnetaan nuorekkuudesta, rentoudesta ja hyvästä ilmapiiristä. Työskentelytapamme kiteytyvät yrityksemme kolmessa arvossa: vastuullisuus, kunnioitus ja innostus. Norran pääkonttori ja operatiivinen keskus sijaitsee Helsinki-Vantaalla ja palkkahallinto sekä osa taloushallinnosta Seinäjoella.

Moderniin laivastoomme kuuluu 24 lentokonetta, joista 12 on erinomaisesti lyhyempiin välimatkoihin ja pohjoiseen ilmastoon sopivia ATR-potkuriturbiinikoneita ja 12 hieman pidempiin välimatkoihin ja Euroopan liikenteeseen mainiosti soveltuvia Embraer E190 -suihkukoneita.

Yhtiön omistavat Finnair Oyj (40%) ja Danish Air Transport DAT (60%).

Sähköposti: rekry@flynorra.com
Sijainti: Tietotie 9, 01530 Vantaa
Logo

Liikennelentäjä

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!