Ohjaaja, Mäntylä -yksikkö (erityinen huolenpito)

Perhekuntoutuskeskus Lauste, Mustionkatu 23
Hae tähän työpaikkaan

Me Lausteella tiedämme, että työntekijämme ovat avain asiakkaidemme – lapsien ja perheiden – hyvinvointiin. Teemme yhdessä töitä paremman tulevaisuuden eteen. Siihen tarvitaan tiedon ja taidon lisäksi tahtoa auttaa.

Tule mukaan tekemään merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä kanssamme!

 

 

Haemme joukkoomme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen innostunutta ja motivoitunutta ohjaajaa Turussa sijaitsevaan Mäntylä-yksikköömme (erityinen huolenpito). Työ on kolmivuorotyötä ja se alkaa 9.10.2023 tai sopimuksen mukaan.

 

Mäntylä-yksikkö toimii nykyaikaisissa tiloissa, jossa on huomioitu lapsen arki, vapaa-ajanvietto ja koulun käyminen. Yksikön työryhmä koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista. Työskentelyä tukee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sosiaalityöntekijä, erikoislääkäri, psykologi, ohjaaja, erityisopettaja, lähijohtaja ja tarvittaessa  perheterapeutti. Kaikessa työskentelyssämme huomioimme lapsen läheiset ja perheen. Kuntoutuksen viitekehyksenä meillä on kognitiivinen, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä perheterapeuttinen lähestymistapa. Hoito- ja kasvatustyö on aina suunnitelmallista, intensiivistä ja lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa. Lapsen ja perheen osallisuuden vahvistaminen on meille tärkeää. 


Erityinen huolenpito on lyhytaikaista pysäyttävää ja kuntouttavaa hoitoa. Yksikön palveluprosessi vastaa tarpeeseen, jossa lapsen tilanne on kriisiytynyt siten, että hän vakavasti vaarantaa kasvunsa ja kehityksensä ja jakson tavoitteena on katkaista lapsen häntä itseään vakavasti vahingoittava käyttäytyminen. Lapselle voidaan sijaishuollon aikana, jos hänen erittäin tärkeä yksityinen etunsa sitä välttämättä vaatii, järjestää erityistä huolenpitoa vakavan päihdeongelman tai rikoskierteen katkaisemiseksi tai kun lapsen oma käyttäytyminen muutoin vakavasti vaarantaa hänen henkeään, terveyttään tai kehitystään. Erityisen huolenpidon järjestämisen edellytyksenä on, ettei sijaishuoltoa ole lapsen hoidon ja huolenpidon tarve huomioon ottaen mahdollista järjestää muulla tavoin.

 

Jakson aikana kuntouttava arki koostuu turvallisesta ja vakaasta ympäristöstä, säännöllisestä päivärytmistä, hoivasta, huolenpidosta ja jatkuvasta aikuisen läsnäolosta. Tullessaan erityisen huolenpidon jaksolle lapsilla on monesti arki myllerryksessä ja epätasapainossa. Peruasiat kuten uni, hoiva ja huolenpito, riittävä lepo, ruokailu ja liikunta saattavat olla puutteellisia. Säännöllisen päivärytmin sekä aikuisen hoivan ja huolenpidon avulla mahdollistetaan perusasioiden toteutuminen ja sitä kautta lapsen arjen tasapainottaminen. Kuntouttavaan arkeen kuluu lapsen ikä- ja kehitystason huomioiminen ja lapsen tukeminen nämä asiat huomioon ottaen. 

 

Mikäli sinulla on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattikorkeakoulututkinto, sekä aito halu ja motivaatio työskennellä lasten- ja nuorten kanssa, hae meille töihin!

Tehtävän palkka on 2820,63 - 3220,97€/kk, G26 Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus, 1.9.2023 alk.

 

Ennen tehtävän vastaanottamista hakijan tulee esittää rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi). 

 

Mikäli heräsi jotain kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä!

 

Mia Uusitupa

Mäntylä-yksikön lähijohtaja

mia.uusitupa@lauste.fi

puh. 040- 637 6969


Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: toistaiseksi voimassa oleva työsuhde

Odotamme hakijalta seuraavia asioita:

 • soveltuva korkeakoulututkinto
 • tiimityötaidot
 • nopea reagointikyky
 • halu kehittyä työssä
 • halukkuus tehdä vuorotyötä

Lisäksi eduksesi on:

 • lastensuojelun työkokemus
 • dokumentointitaidot
 • päihdetyön osaaminen
 • joustavuus
 • asiakaspalveluhenkisyys
 • vuorovaikutustaidot

Tarjoamme

 • mentorointituen uudelle työntekijälle
 • monipuolisia mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen
 • säännöllisen työnohjauksen
 • kilpailukykyisen palkkauksen
 • sitoutumispalkkiot 2v. työsuhteen jälkeen
 • moniammatillisen työryhmän tuen
 • päivystyskäytännön 24/7
 • laajan työterveyshuollon ja terveysturvavakuutuksen
 • työsuhdepyöräedun

Tarjoamme Sinulle merkityksellisen työn lastensuojelun edelläkävijäorganisaatiossa. Meillä Lausteella voit kehittyä lastensuojelun huippuosaajaksi, sillä palveluvalikkomme on laaja, koulutusmahdollisuudet ovat monipuolisia ja halu uudistaa toimialaa kulkee arjessamme mukana.

Meillä on laajasti erilaisia vaihtoehtoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen, kuten liikunta- ja kulttuurisetelit sekä mahdollisuus osallistua erityiseen liikuntahaasteeseen.

Perhekuntoutuskeskus Lauste

Perhekuntoutuskeskus Lauste

Olemme yksityinen, voittoa tavoittelematon lastensuojelupalveluiden asiantuntija yli 100 vuoden kokemuksella. Erityisosaamiseemme kuuluvat erilaiset yksilölliset sijaishuollon palvelut ja erityinen huolenpito sekä koulupalvelut, laitosperhekuntoutus ja avopalvelut.

Meillä työskentelee noin 200 lastensuojelun, erityisopetuksen ja perhekuntoutuksen ammattilaista, jotka päivittävät jatkuvasti osaamistaan ja hyödyntävät työssään alan uusia innovaatioita. Me Lausteella tiedämme, että työntekijämme ovat avain asiakkaidemme – lapsien ja perheiden – hyvinvointiin. Teemme yhdessä töitä paremman tulevaisuuden eteen.

Tutustu paremmin meihin:

www.lauste.fi 

 

Perhekuntoutuskeskus Lauste on Eezy Flown tutkimuksen mukaan yksi Suomen Innostavimmista työpaikoista. Lue lisää Lausteen henkilöstökokemuksesta täältä.

Logo

Ohjaaja, Mäntylä -yksikkö (erityinen huolenpito)

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!