Ohjelmistokehittäjä Verkkiksen Design System -tiimiin, Helsinki (Verkkokauppa.com)

Hei sinä Design System –taikasauvan omistava koodari tai vaihtoehtoisesti ihan vaan visuaalisesta puolesta innostunut tavallinen kuolevainen kehittäjä! Kiinnostaisiko sinua tulla suunnittelemaan Suomen suurinta verkkokauppaa yhdessä muiden osaavien ja verkkokauppaan intohimolla suhtautuvien kohtalotovereiden kanssa?  Etsimme nyt Verkkokauppa.comin IT-osastolle ohjelmistokehittäjää työskentelemään Design Systemin parissa!

Verkkiksen IT tarjoaa sinulle

 • Ainutlaatuisen tilaisuuden kehittää Suomen suurinta ja komeinta verkkokauppaa
 • Mahdollisuuden nähdä työsi jälki ja vaikuttavuus sujuvoittamalla Verkkiksen henkilöstön arkea suunnittellen uusia työkaluja
 • Ammattitaitoisen, ennakkoluulottoman ja rennon työympäristön ilman raskasta byrokratiaa
 • Työtilat Helsingin yhdessä suurimmassa kasvukeskuksessa Jätkäsaaressa
 • Joustavat etätyömahdollisuudet
 • Kaikki tuotteemme tuntuvin henkilökunta-alennuksin ja muut hyvät työsuhde-edut

Hieman tulevasta tiimistäsi ja roolistasi

Roolissasi tulisit työskentelemään IT-osaston sisällä toimivassa Design System -tiimissä. Design System -tiimi vastaa yleisten suunnitteluperiaatteiden ja implementaatio-ohjeistuksien luomisesta ja rakentaa uudelleen käytettäviä käyttöliittymäkomponentteja. Tavoitteena on mahdollistaa nopea ja tehokas frontend-kehitystyö ja yhdenmukainen käyttökokemus niin asiakkaille suunnatun julkisivuston kuin sisäisen toiminnanohjausjärjestelmän parissa. 

Tiimi koostuu suunnittelijasta ja kehittäjistä. Tiimin jäsenenä teet runsaasti yhteistyötä muiden IT-osaston kehitystiimien kanssa varmistaaksesi, että Design Systemin tuotokset palvelevat mahdollisimman hyvin eri järjestelmien tai työkalujen tarpeita. 

Design System -tiimin kehittäjänä vastaat yhdessä suunnittelijoiden ja muiden kehittäjien kanssa siitä, että suunnitellut UI-komponentit paitsi näyttävät hyvältä myös toimivat monipuolisesti skaalautuen eri käyttötilanteisiin ja ovat saavutettavia laajalle käyttäjäryhmälle. Tehtäviisi kuuluu varmistaa, että muut talon kehittäjät osaavat käyttää rakennettuja komponentteja tehokkaasti. Tarvitset työssäsi tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta työn jälki vastaa designerin suunnitelmia. 

Design System -tiimin nykytilanteesta

Olemme ottaneet Verkkiksellä Design Systemiä käyttöön viimeisen parin vuoden aikana, mutta matkaa sen kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen on edelleen runsaasti. Julkisivustollamme käytämme jo Design Systemin tuotoksia, kun taas toiminnanohjausjärjestelmän osalta sama taival on vasta aluillaan. Auki on vielä kysymyksiä sekä vastuunjaosta että käytettävistä teknologioista ja konventioista. Pääset vaikuttamaan ratkaisuihin muiden sidosryhmien kanssa ja jättämään kädenjälkesi Suomen suosituimman verkkokaupan ulkoasuun ja käytettävyyteen.

Emme etsi siis ainoastaan pätevää koodaria vaan ihmistä, jolla on tahto ja kyky suunnitella ja rakentaa Design System -tekemisen tulevaisuutta osastollamme! Toivommekin sinulta proaktiivista otetta kommunikaatiossa oman tiimisi sisällä sekä muiden tiimien kanssa töitä tehdessä. Hyvä työilmapiiri ja kyvykkyys yhteiseen päätöksentekoon ovat meille ensisijaisen tärkeitä asioita.

Lyhyesti toimintaympäristöstämme

Toisin kuin monessa muussa yrityksessä, Verkkokauppa.comilla on itse talon sisällä ylläpidetty toiminnanohjausjärjestelmä sekä verkkokauppa-alusta. Itse ylläpidetty järjestelmä vaatii merkittävän työpanoksen, samalla se myös tarjoaa ennennäkemätöntä joustavuutta ja ketteryyttä, jota emme saisi ostetulla järjestelmällä.

Järjestelmämme on rakennettu alusta asti selainpohjaisilla tekniikoilla, ja tämä kokonaisuus palvelee niin asiakkaita webissä, työntekijöitä toimistossa ja myymälöissä kuin logistiikan työntekijöitä Android-PDA:lla. Meillä pääset siis tekemään tiiviisti yhteistyötä yrityksemme eri toimintojen kanssa ja kehittämään järjestelmää liiketoiminnan ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Voit lukea lisää Verkkiksen IT-osaston arjesta.

Millaista osaamista etsimme?

 • Kokemusta frontend -kehitystyöstä käyttäen React-frameworkkia. Myöskään TypeScript, Storybook, visuaalinen testaus tai CSS-in-JS eivät ole sinulle vieraita.
 • Aikaisempaa kokemusta tiimityöskentelystä suunnittelijoiden kanssa.
 • Design System -tekeminen ei ole sinulle täysin uutta.
 • Vaikka oletkin ohjelmistokehittäjä, visuaalinenkin aspekti työstä kiinnostaa sinua. Sinulle on tärkeää, että tuote on visuaalisesti johdonmukainen.
 • Muita huomioiva ja avoin tapa kommunikoida on sinulle tärkeää. Tiedostat, että kun isolla joukolla ja monen tiimin ympäristössä tehdään päätöksiä, joutuu välillä tekemään kompromisseja tai taipumaan enemmistön tahtoon.
 • Saavutettavuudessa tavoittelemme WCAG 2.1 A -tasoa. Katsomme eduksi, jos kykenet tuomaan taloon tähän liittyvää tietotaitoa.
 • Kokemus backend-kehitystyöstä katsotaan eduksi.
 • Kokemus tai syvempi ymmärrys suunnittelutyöstä katsotaan eduksi.  

Yksisarvisen seeprahakijan raidoista löytyisi kaikki edellä mainitut värit, olemme kuitenkin hakemassa joukkoomme tavallista devaajaa, jonka sydän sykkii visuaalisille elementeille ja Design Systemille. Haluamme jatkuvasti kehittyä ja oppia sekä tiiminä että yksilöinä, toivottavasti suhtaudut työhösi samoin. Ymmärrät myös ohjelmistokehityksen realiteetit: parannamme järjestelmäämme jatkuvasti, mutta emme voi muuttaa kaikkea yhtä aikaa. Tästä syystä toivommekin sinulta pitkäjänteistä työskentelyotetta. 

Löytyisikö hihastasi tarvittavat temput viemään Verkkiksen Design System -tekeminen seuraavalle tasolle?

Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä, joten jos uskoisit Verkkikseltä löytyvän sinulle mielekästä tekemistä, älä turhaan jää odottamaan yhteydenottosi kanssa! Täytä siis hakemuslomake ja kerro vapaamuotoisesti itsestäsi. Liitäthän mukaan joko CV:si tai linkin GitHub-/LinkedIn-profiilisi.

Jäikö meiltä jokin kysymyksesi vastaamatta? Kysy lisää tehtävästä HR-asiantuntija Minna Martikaiselta puhelimitse 050 408 6042. Saat Minnan kiinni myös mailitse minna.martikainen@verkkokauppa.com.

Verkkokauppa.com

Verkkokauppa.com on Suomen tunnetuin ja vierailluin verkossa toimiva suomalainen vähittäiskauppa, jonka tavoitteena on olla asiakkailleen todennäköisesti aina halvempi paikka tehdä ostoksia.

Verkkokauppa.com myy tietotekniikkaa, viihde-elektroniikkaa, lelu-, peli-, urheilu-, lemmikki- ja lastenhoitotuotteita sekä asennuspalveluita verkkokaupan, Helsingin, Pirkkalan, Raision ja Oulun myymälöiden sekä 2500 noutopisteen (Postin ja Matkahuollon noutopisteet) kautta.

Verkkokauppa.com on perustettu 1992 ja sen pääkonttori sijaitsee Jätkäsaaressa, Helsingissä. Verkkokauppa.comin palveluksessa työskentelee yli 700 työntekijää. Verkkokauppa.com Oyj:n osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Helsingin pörssilistalla kaupankäyntitunnuksella VERK.

Sähköposti: rekry@verkkokauppa.com
Sijainti: Tyynenmerenkatu 11, Helsinki
Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!