PHP/Drupal-kehittäjä, yle.dev

Kutkuttaako ajatus työstä, jolla on tarkoitus? Haluaisitko työskennellä osana tiimiä, jonka työnjälki näkyy 3000 toimittajan arjessa sekä miljoonille Ylen uutisten lukijoille? Mikäli vastauksesi on kyllä, kannattaa jatkaa lukemista. 

Fyysiset toimipisteemme ja devaajayhteisömme sijaitsevat Pasilassa ja Tampereen ytimessä, mutta etätyön tekeminen onnistuu myös muualta, jos olet valmis tapaamaan tiimiä Pasilassa muutaman kerran kuussa.

Mitä on luvassa?

Haemme ohjelmistokehittäjää osaksi artikkelien koonnin ja julkaisemisen parissa toimivaa tiimiämme. Tiimimme päätuote on Ylen oma työkalu, jonka avulla toimittajat kirjoittavat verkkojuttunsa. Tiimimme ydintehtävä on siis kehittää työkalua ja varmistaa, että toimittajiemme työskentely on mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Kyse ei ole mistään pienen piirin näpertelystä, sillä kaiken kaikkiaan noin 3000 toimittajaa kirjoittaa juttunsa miljoonille suomalaisille tällä työkalulla. 

Koska artikkelien kerronta ja tekniset vaatimukset artikkelien taustalla muuttuvat jatkuvasti, on työkalun ylläpitämisen lisäksi sen jatkuva kehittäminen tekemisemme ytimessä. Ylen uutispalveluiden, kuten Yle.fi:n ja Yle-sovelluksen, käyttäjäkokemusta kehitetään jatkuvasti, ja tiimimme tehtävänä on varmistaa, että myös toimittajatyökalumme palvelee tätä kehitystä mahdollisimman hyvin. Teemmekin paljon yhteistyötä muiden tiimien ja sidosryhmien kanssa, mikä takaa sen, että osaamista kertyy myös oman tiimin tekemisen ulkopuolelta, ja hommat pysyvät monipuolisina ja kiinnostavina. 

Meillä vallitsee yhteisöohjautuva kulttuuri ja tiimimme saa tehdä hommia parhaaksi katsomillaan työkaluilla. Tällä hetkellä työskentelemme enimmäkseen seuraavalla stackilla: 

  • Drupal

  • Terraform/AWS

  • PHP, Clojure, JavaScript, TypeScript 

  • React, Vue

Ylellä on mikropalveluarkkitehtuuri, joten myös APIt ovat läsnä tekemisessämme.

Tällaista henkilöä etsimme: 

Etsimme tiimiimme vahvistukseksi kokenutta ohjelmistokehittäjää, jolla on PHP frameworkeineen (mielellään Drupal tai Symfony) hyvin hallussa. Tehtävät ovat backend-painotteisia, mutta pääset halutessasi tekemään hommia sekä infran että fronttipuolen parissa. Lisäksi olisi hyvä jos sinulla on kiinnostusta myös muita edellä mainittuja teknologioita kohtaan. Ei ole myöskään pahitteeksi jos olet joskus pohdiskellut UX- ja DX-juttuja.

Tiimillemme on tärkeää, että jokainen saa tuoda näkemyksensä ja ideansa esiin matalalla kynnyksellä ja päätökset tehdään yhteistyössä – meille onkin tärkeää että tuleva tiimikaverimme on tällaisen kulttuurin puolesta liputtava tiimipelaaja. Into opetella uutta on tässä tehtävässä myös eduksi, ja siihen on aina tarjolla tukea sekä oman tiimin sisältä että sen ulkopuolelta. Toivomme, että sinulta sujuu suomen lisäksi myös englannin kieli, sillä tiimimme sisäinen kommunikointi tapahtuu pääosin englanniksi.

Miksi meille?

Ylen kaltaista toimijaa ei toista Suomesta löydy ja olemme tekkitalonakin poikkeuksellinen; tuotamme kaupallisista intresseistä riippumatonta, maan parasta mediapalvelua kaikille asuinpaikasta, iästä, sukupuolesta ja lompakon paksuudesta riippumatta. Asemamme julkisena toimijana näkyy päivittäisessä tekemisessämme aikana ja resursseina tehdä asiat mieluummin laadukkaasti kuin nopeasti, sekä vahvana kokemuksena työn merkityksellisyydestä – työskentelemmehän päivittäin moniäänisen yhteiskunnan eteen. Tekemisen volyymit ovat myös ainutlaatuisia; harvassa hommassa pääsee rakentamaan työkalua näin suurelle toimittajajoukolle, joka on takaamassa riippumatonta uutisointia kaikille suomalaisille.  

Toimintamme perustuu matalaan hierarkiaan, ja olemmekin erityisen ylpeitä devaajiemme rakentamasta yhteisöohjautuvasta kulttuurista. Isossa talossa on paljon mahdollisuuksia, ja työkierto onkin meillä yksi ammatillisen kehittymisen väylä. Meillä myös ymmärretään, että elämässä on muutakin kuin työ, ja hommia tehdään joustavasti muun elämän ehdoilla. Asemamme julkisen puolen toimijana ei vaikuta devaajiemme palkkaukseen, vaan palkat ovat linjassa isojen konsulttitalojen kanssa (joskus jopa parempia). Lisäksi etuihimme kuuluu muun muassa poikkeuksellisen pitkät vuosilomat: 6–7 viikkoa ensimmäisen Yle-vuoden jälkeen. Lisää eduistamme ja kulttuuristamme voit käydä lukemassa sivuiltamme: https://yle.dev/

Kiinnostuitko?

Resonoiko? Jätä meille cv:si ja halutessasi vapaamuotoinen hakemuksesi 29.11. mennessä. Lisätietoja tehtävästä ja Ylestä voi kysellä: rekry@yle.dev

Palkkaukseen eteneville henkilöille toteutetaan heidän suostumuksellaan turvallisuusselvityslain tarkoittama henkilöturvallisuusselvitys.

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Vakituinen, Kokoaikainen

yle.dev

Yle.dev on modernin sovelluskehityksen ja dataosaamisen koti. Olemme verkosto ohjelmistokehittäjiä, arkkitehtejä ja data-asiantuntijoita, jotka toimivat Ylen palvelukehitystiimeissä. Verkoston jäsenenä voit olla mukana kehittämässä esimerkiksi Areenaa, yhtä Suomen arvostetuinta verkkobrändiä, tai modernisoimassa journalismia yle.fi- ja Uutisvahti-applikaatioiden avulla. Voit päästä myös pohtimaan, miten tekoälyä voidaan käyttää vastuullisesti mediassa ja miten voimme datan avulla palvella veronmaksajia paremmin.

Me yle.devissä tuemme sinua työssäsi ja tarjoamme sinulle puitteet henkilökohtaiseen kehittymiseen, jotta osaamisesi on relevanttia myös meiltä lähtiessäsi. Toimimme Ylen kehityskulttuurin lähettiläänä ja yhdessä pidämme huolta siitä, että meillä on mukavaa tehdä kehitystyötä. Myös töiden ulkopuolella aktiivinen yhteisömme pitää huolen siitä, ettet jää yksin. 

Lue meistä työnantajana ja tule mukaan rakentamaan parasta julkisen palvelun mediaa kanssamme!

 

Tutustu yle.devin Iljan tarinaan:

Sähköposti: rekry@yle.dev
Sijainti: Uutiskatu 5, Helsinki
Logo

PHP/Drupal-kehittäjä, yle.dev

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!