Pilot

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Haemme lentäjiä tuleville Norran kursseille.

Uudet lentäjät palkataan ensisijaisesti perämiehen tehtäviin ATR-laivastoon.

Hakijalta edellytämme

 • vähintään 18 vuoden ikää,
 • voimassa olevaa ammattilentäjän lupakirjaa CPL(A),
 • voimassa olevaa tai vanhentunutta monimoottorimittarilentokelpuutusta,
 • edellisen lisäksi mittarilentokelpuutus (Multi-Engine/IR tai Single-Engine/IR) tulee olla koulutuksen alkaessa voimassa tai korkeintaan vuoden vanhentuneena,
 • suoritettua ATPL(A)-teoriakoulutusta,
 • suoritettua AUPRT- ja MCC-koulutusta,
 • kurssin alkaessa voimassa olevaa lääketieteellistä I-luokan kelpoisuustodistusta,
 • voimassa olevaa kielitaitokoetta (vähintään English Level 4).

Lisäksi odotamme sinulta

 • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa,
 • valmiuksia työskennellä epäsäännöllisessä vuorotyössä,
 • erinomaisia vuorovaikutustaitoja, tiimityötaitoja ja joustavuutta,
 • sitoutumista Norran arvoihin, jotka ovat vastuullisuus, kunnioitus ja innostus.

Ennen koulutuksen alkamista jokaisen tulee käydä lisäksi työnantajan kustantamassa työhöntulotarkastuksessa, johon sisältyy päihdeseula. Ennen työsuhteen alkua sinulla on oltava voimassa lisäksi vaadittavat rokotukset (A- ja B-hepatiitti, MPR ja tetanus).

Noudatamme Euroopan ilmailuviranomaisen EASA:n suositusta siitä, että lentäjällä on oltava myös Euroopan lääkeviraston hyväksymä COVID-19-rokotus tai -rokotussarja.

Miten valintaprosessi etenee?

Norran lentäjien valintaprosessi koostuu seuraavista vaiheista: alkukarsinta hakemuksen perusteella, mahdollinen simulaattoritesti, soveltuvuusarviointi ja haastattelu.

Alkukarsinnan läpäisseet hakijat kutsutaan tarvittaessa simulaattoritestiin. Osa hakijoista voidaan lähettää suoraan soveltuvuusarvioihin ilman simulaattoritestiä riippuen hakijan lentokoulutustaustasta.

Mahdollinen simulaattoritesti suoritetaan ATR 72 -simulaattorilla, jossa hakija toimii ohjaavan ohjaajan (PF) roolissa. Simulaattoritestaus suoritetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä.

Edeltävät vaiheet läpäisseet hakijat lähetetään soveltuvuusarvioihin, joissa arvioidaan henkilölle ominaisia valmiuksia ja taipumuksia sekä niiden soveltumista lentäjän työhön. Soveltuvuusarvio toteutetaan Selex Oy:n tiloissa Lauttasaaressa (Helsinki). Ensimmäiset hakijat pyritään lähettämään soveltuvuusarvioihin jo tammikuun 2023 lopussa.

Arvioinnin tulosten perusteella suoritetaan karsinta, jonka läpäisseet hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelu pidetään Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä.

Valintapäätös perustuu kaikkien osa-alueiden yhteistulokseen, mutta yksittäinen osa-alue voi olla myös ratkaiseva. Valintaprosessin tulos ilmoitetaan hakijalle kirjallisesti. Varsinaista palautetta valintapäätöksestä ei anneta, mutta soveltuvuusarvioinnista on mahdollista saada palaute.

Valitut lentäjät sijoitetaan työllistämisjonoon, josta heidät kutsutaan tuleville kursseille.

Valintaprosessin kulut

Simulaattoritestistä (150 euroa) ja soveltuvuusarvioinnista (150 euroa) veloitetaan hakijalta hallinnolliset kulut. Muista valintaprosessin kuluista vastaa Norra.

Tarvittavat todistukset 

Liitä alla olevat todistukset yhtenä tiedostona muu liite -kohtaan:

 • kopiot lupakirjoista ja lääketieteellisestä kelpoisuustodistuksesta
 • kopiot lentokoulutodistuksista (sisältäen todistukset AUPRT ja MCC-koulutuksista)

Tarjoamme

Meillä tehdään töitä ammattitaitoisessa, nuorekkaassa ja hauskassa porukassa. Arvostamme työtämme ja annamme sen myös näkyä. Kehitysmyönteinen työilmapiiriimme sekä rohkeus ja avoimuus siivittävät työpäiviämme. Yhdessä tekemisen meininki on meille pienessä työyhteisössä ensiarvoisen tärkeää.

Panostamme työntekijöidemme kehittymiseen, hyvinvointiin ja työssä viihtymiseen. Aktiivinen virkistystoimikuntamme pitää huolen siitä, että meillä on hauskaa tekemistä aina erilaisista urheilutapahtumista pikkujouluihin ja metsäretkiin. Työsuhde-eduista mainittakoon ID-matkaliput, työsuhdepolkupyörä, työterveyshuolto sekä lukuisat sopimukset liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tarjoajien kanssa.

Lue meistä lisää kotisivuiltamme ja tutustu Norran porukkaan tällä videolla.

Haluaisitko sinäkin olla mukana rakentamassa suomalaista ilmailualan menestystarinaa? Laita hakemuksesi heti matkaan alla olevan linkin kautta – lupaamme auringonpaistetta työpäiviisi myös pilvisinä päivinä!

Haku on auki 31.1.2023 asti.

Kaikille valituille henkilöille teetetään lentokentän työympäristössä vaadittu perusmuotoinen turvallisuusselvitys, sillä työskentely ilma-aluksessa ja lentoaseman turvavalvotulla alueella edellyttää hakijalta nuhteetonta taustaa. Suojelupoliisi selvittää valitun henkilön taustan laissa määriteltyjen tietolähteiden ja huolellisen kokonaisharkinnan perusteella

Suurimmassa osassa selvityksistä ei ole huomautettavaa, mutta jos selvityksessä tulee esiin jotakin tehtävän kannalta merkittävää, Suojelupoliisi antaa työnantajalle kirjallisen ilmoituksen. Tehtävän kannalta merkittäviä asioita voivat olla vakavien rikosten lisäksi esimerkiksi toistuvat maksuhäiriöt tai ajoneuvon kuljettaminen päihtyneenä. Poikkeamat selvityksessä voivat johtaa kurssipaikan peruuttamiseen tai työsuhteen purkamiseen.

Lisätietoja hausta voit kysyä osoitteesta rekry@flynorra.com.

Nordic Regional Airlines Oy

Nordic Regional Airlines, eli Norra, on suomalainen lentoyhtiö. Norran ydintehtävä on tuottaa turvallista, korkealuokkaista ja laadukasta alueellista lentotoimintaa muille lentoyhtiöille ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Norra on Finnairin suosima kumppani ja operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä.

Meillä Norralla työskentelee lähes 700 ilmailun ammattilaista matkustamohenkilökunnasta lentäjiin ja toimistotyöntekijöistä miehistöautonkuljettajiin. Työyhteisömme tunnetaan nuorekkuudesta, rentoudesta ja hyvästä ilmapiiristä. Työskentelytapamme kiteytyvät yrityksemme kolmessa arvossa: vastuullisuus, kunnioitus ja innostus. Norran pääkonttori ja operatiivinen keskus sijaitsee Helsinki-Vantaalla ja palkkahallinto sekä osa taloushallinnosta Seinäjoella.

Moderniin laivastoomme kuuluu 24 lentokonetta, joista 12 on erinomaisesti lyhyempiin välimatkoihin ja pohjoiseen ilmastoon sopivia ATR-potkuriturbiinikoneita ja 12 hieman pidempiin välimatkoihin ja Euroopan liikenteeseen mainiosti soveltuvia Embraer E190 -suihkukoneita.

Yhtiön omistavat Finnair Oyj (40%) ja Danish Air Transport DAT (60%).

Sähköposti: rekry@flynorra.com
Sijainti: Öljytie 7, 01530 Vantaa
Logo

Pilot

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!