Ratkaisuarkkitehti, sähköverkot

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan. Meillä on töissä noin 270 ammattilaista.  

Caruna panostaa vahvasti ICT-arkkitehtuurin kehittämiseen ja haluaa luoda arkkitehtuuria, joka vastaa energiamurroksen haasteisiin. 

Joukossamme on Arkkitehtuuri ja ketterä kehitys -tiimi, joka keskittyy ICT- arkkitehtuurin johtamiseen, digitaalisten palveluiden ja RPA prosessiautomaation kehittämiseen. Tähän tiimiin haemme ratkaisuarkkitehtia, jolla on kokemusta ja kykyä ratkaista energiamurroksen tuomia liiketoiminnan ongelmia teknologian keinoin.  

Carunalla ratkaisuarkkitehdin rooliin ei ole valmista muottia, vaan pystyt itse muokkaamaan rooliasi ja tehtävänkuvaasi riippuen siitä, kuinka hands-on ja detaljitasolla haluat liikkua. Ratkaisuarkkitehtina roolisi ei ole vain teknisten ratkaisujen ja toteutusten suunnittelu; tärkeää on myös liiketoiminnallisten prosessien hahmotus ja se, että osaat sujuvasti kääntää liiketoiminnan vaatimuksia teknisiksi vaatimuksiksi ja toisin päin. 

Ratkaisuarkkitehtina osallistut kehitysprojekteihin keskeisessä roolissa sekä suunnittelet ja toteutat teknisiä ratkaisuja liiketoiminnan ja kumppanien kanssa. Lisäksi osallistut Carunan arkkitehtuurin kehittämiseen yhdessä muiden arkkitehtien kanssa. Varmistat, että oman vastuualueesi osalta on olemassa pidemmän tähtäimen kehittämissuunnitelma ja että lyhyemmän tähtäimen kehittäminen tukee pidemmän tähtäimen suunnitelman toteutumista.  

Työ on juuri nyt erityisen mielenkiintoista, koska Suomessa on käynnissä ennennäkemätön energiamurros, kun siirrytään fossiilisista uusiutuviin energialähteisiin. Energiajärjestelmään investoidaan 40 miljardia euroa seuraavien vuosikymmenien aikana. Tämä tuo haasteita myös sähköverkonhallinta järjestelmiin, jotta pystymme vastaamaan tähän muutokseen Carunalla. Ratkaisuarkkitehdin roolissa olet avainhenkilö vastaamaan tulevaisuuden teknologisiin ratkaisuihin, joita energiamurros vaatii.  

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Toistaiseksi voimassa

Etsimämme henkilö

Etsimme henkilöä, jolla on kokemusta ratkaisuarkkitehtuurin kehittämisestä liiketoimintojen kanssa ja joka ymmärtää sähköverkon toimintaa. Toivomme, että suhtaudut intohimoisesti liiketoiminnan haasteiden ratkaisemiseen teknologian keinoin ja pystyt sparraamaan liiketoiminnan edustajia ICT-ratkaisuissa. Et tyydy ensimmäiseen, helpoimmalta tuntuvaan ratkaisuun, vaan arvioit eri ratkaisuvaihtoehtoja faktapohjaisesti. Pystyt myös haastamaan yhteistyökumppaneitasi rakentavasti. 

Toivomme, että sinulla on kokemusta esimerkiksi seuraavista asioista: 

  • Ratkaisuarkkitehtuurin kehittämisestä 

  • Sähköverkkojärjestelmien kehittämisestä 

  • Esimerkiksi sanat DMS tai SCADA ovat tuttuja 

Tehtävää hoidetaan yhdessä muiden carunalaisten sekä ulkoisten kumppaneiden kanssa, joten avoimuudesta ja aktiivisuudesta on hyötyä. Lisäksi arvostamme kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Työaikamme ovat joustavia ja etätyö on osana työskentelyä Carunalla. 

Kaikilta työntekijöiltämme odotamme asiakaslähtöistä ja vastuullista asennetta. 

Koska turvallisuus on kaiken toimintamme keskiössä, teetämme tehtävään valitulle henkilölle turvallisuusselvityksen. 

Tarjoamme

Olemme Suomen merkittävin osaamiskeskittymä, mitä sähkönjakeluun tulee.  Arvostamme asiantuntijuutta, ja tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden kasvaa ammatillisesti.

Meillä on tyypillisiä työpaikkaetuja, kuten modernit toimistotilat Espoon Leppävaarassa, lounasruokala Laturi, työterveyshuolto, liikuntasetelit, lastenhoitopalvelu sekä joustava työaika.

Ennen kaikkea erotumme kuitenkin joukosta hyvällä tiimihengellä. Carunalaisena pääset osaksi isoa työyhteisöä, johon mahtuu monenlaisia ihmisiä. Olemme aktiivista porukkaa, ja kulttuuriimme kuuluu yhdessä tekeminen. Työntekijämme ovat perustaneet House Bandin ja sählyjoukkueen. Pelaamme jalkapalloa ja golfia, ja muutaman kerran vuodessa villiinnymme niin, että muutamme lounasruokalamme pubiksi. Kokeilemme yhdessä työhyvinvointiryhmän johdolla uusia harrastuksia kuten kukkakerhoilua ja crossfitiä. Meillä ei titteleitä kumarrella, ja kaikki moikkaavat toisiaan. Asioista voidaan olla eri mieltä ja keskustelu voi olla vilkasta, mutta päämäärä on aina yhteinen.  

Jos haluat nähdä, millaista on arki carunalaisena, pistä Instagramin hakukenttään hakusana #carunalaiset.  

 

Kiinnostuitko?  

Pistä hakemus tulemaan, niin katsotaan yhdessä, sopisitko carunalaiseksi! Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi meille viimeistään 30.9.2023 

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä haastattelemme hakijoita jo ennen hakuajan päättymistä.   

Lisätietoja tehtävästä ja rekrytointiprosessista antaa Head of Architecture Tomi Johansson tomi.johansson@caruna.fi tai 044 427 2156  

Caruna

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan. Investoimalla sähköverkkoon varmistamme, että asiakkaamme voivat käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä toimia sähkön pientuottajina. Tuomme sähkön yli 720 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla vastaten 20 % Suomen sähkönjakelusta. 

 

Puhelin: 020 520 20
Sähköposti: rekrytointi@caruna.fi
Sijainti: Upseerinkatu 2, Espoo
Logo

Ratkaisuarkkitehti, sähköverkot

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!