Redaktör i Ma/NO för högstadiet och gymnasiet

Vi söker en redaktör inom Matematik/NO för vår utgivning mot högstadiet och gymnasiet. 

Vill du arbeta i en organisation präglad av framåtanda och engagemang och med den fasta övertygelsen att erbjuda marknadens bästa läromedel? Vi brinner helt enkelt för lärande och utveckling i alla dess former och format. Vi är en internationell koncern där våra kontaktytor finns i stora delar av Europa. 

Är du den vi söker?

Som redaktör kommer du arbeta med att ta fram nya läromedel men också utveckla de läromedel vi redan har i vårt utbud. 

Några av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att:

  • Planera och driva dina läromedelsprojekt där fokus är på innehållsskapande tillsammans med författare och andra leverantörer. 
  • Du ansvarar för din egen budget på produktnivå samt att deadlines hålls. 
  • Du har ett nära samarbete med ansvarig förläggare och din ämnesgrupp.
  • Du kommer vara delaktig i marknadsföringen av produkterna i din portfölj. 
  • Underhålla sortimentet inom dina ämnesområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning och helst minst fyra års erfarenhet av undervisning i Matematik/NO på högstadiet eller gymnasiet. Vi tror att du idag antingen redan arbetar som redaktör inom läromedelsbranschen eller är lärare. Vi tänker oss att du är en pedagogisk och metodisk drivkraft och att du har arbetat framgångsrikt med digitala komponenter i din undervisning eller utgivning.

För att lyckas i rollen behöver du vara en driven projektledare med ett uttalat intresse för dina ämnen och stor förtrogenhet med skolans styrdokument. Uthållighet, flexibilitet och förmåga att motivera och entusiasmera andra är nödvändiga egenskaper. Vi ser gärna att du har visioner och kreativa idéer men även en administrativ ådra eftersom du kommer att arbeta med dokumentation och uppföljningar. Vi hoppas att du är nyfiken på att arbeta i en internationell koncern med kontakter och nätverk på andra europeiska läromedelsförlag och att du är helt bekväm med engelska - såväl muntligt som skriftligt. 

Tjänsten och vi

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 % med start omgående eller enligt överenskommelse. Rollen rapporterar till Affärsområdeschef.

Sanoma Utbildning är idag en del i en nordisk region i koncernen Sanoma som finns i ett flertal europeiska länder. Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Södra station i Stockholm och har ca 80 anställda. Förlaget erbjuder ett omväxlande och varierande arbete på en arbetsplats med stort engagemang och mycket arbetsglädje.

Rekryteringen sköts av Sanoma Utbildning. För frågor om tjänsten, kontakta Torun Mellin, Affärsområdeschef, på torun.mellin@sanoma.com

Fackliga företrädare: Unionen, Sandra Fetouni, tfn: 08-587 642 14 samt SACO, Maria Renck, tfn: 070-848 81 84.

Sista ansökningsdag är 10 juni men urval sker löpande och anställning kommer ske så snart vi har hittat rätt person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök mellan och
Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Sanoma Utbildning

Vi på Sanoma har skapat läromedel till svensk undervisning sedan 1993. Våra böcker och digitala läromedel används på mer än hälften av Sveriges skolor, vilket gör oss till en av landets största kunskapsförmedlare för barn, ungdomar och vuxna. Våra läromedel produceras av utbildade lärare, de är noggrant faktagranskade och anpassade till den svenska läroplanen. Vår vision är att göra det möjligt för alla lärare att på bästa sätt hjälpa varje elev att nå sin fulla potential.

Sanoma Utbildning är en del av Sanoma Learning, ett av Europas marknadsledande läromedelsföretag. Tillsammans utbildar vi över 20 miljoner elever.

Telefon: +46 8 587 642 00
Plats: Rosenlundsgatan 54, Stockholm

Vi är anslutna till kollektivavtalet "Medieföretagen". Vi har en konstförening och en idrottsförening. Vi arbetar 37,5 timmar i veckan och har ett högt friskvårdsbidrag samt nyttjar även en friskvårdstimme i veckan.

Logo

Redaktör i Ma/NO för högstadiet och gymnasiet

Är du säker att du vill återkalla den här ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!