Full Stack -kehittäjä, Yle

Haluaisitko olla rakentamassa yhtä Suomen suurinta kuluttajapalvelua, jota käyttävät miljoonat suomalaiset vauvasta vaariin? Kiinnostaisiko palvelun pitkäjänteinen kehittäminen tuotetalossa, jolla on alansa kovimmat tekijät, hyvä devauskulttuuri ja yhteiskunnallisesti merkittävä tehtävä? Jos vastasit kyllä, tervetuloa intohimoiseen joukkoomme.

Fyysiset toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Etätyö myös muualta onnistuu, mikäli olet valmis tapaamaan tiimiä sovitusti muutaman kerran kuukaudessa.

Mitä on luvassa?

Luvassa on sovellusrajapintojen suunnittelua, implementointia ja kehitystä kaikille Areenan sovelluskehitystiimeille. Tiimimme on Areenan kannalta elintärkeä, sillä omalla työllämme mahdollistamme kaikkien Areenan noin kolmenkymmenen (30) päätelaitteen olemassaolon, joita puolestaan käytetään yli 3 miljoonalla laitteella viikossa. Pääset siis tiimiin, joka on kaiken takana. 

Käymme tiivistä keskustelua Areenan sovelluskehittäjien, designereiden ja konseptisuunnittelijoiden kanssa, sovitamme yhteen heidän toiveitaan ja varmistamme, että tarjoamamme ratkaisut palvelevat kaikkia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla. Olemassa oleviin ongelmiin ei useinkaan ole valmiita ratkaisuja, joten omaa osaamista pääsee haastamaan ja soveltamaan joka päivä. Välillä kokeilumme menevät metsään, mutta mokailu on meillä täysin sallittua. Pääasia, että lopputuloksena on pitkällä tähtäimellä kestävä ja toimiva ratkaisu.

Rajapintojen kehittäminen ja ylläpito tapahtuu nykyisin seuraavalla stackilla:

  • Tietomallien, integraatioiden ja API-rajapintojen suunnittelu

  • Scala, Clojure

  • AWS

  • ElasticSearch, PostgreSQL

Emme ole kuitenkaan hirttäytyneet tähän stackiin, vaan tiimimme tekevät itse parhaaksi näkemänsä ratkaisut niin teknologiavalintojen kuin työskentelytapojenkin suhteen. Ylellä on täysi vapaus muovata ympäristö tiimin tekemiseen sopivaksi eikä auktoriteetteja tarvitse kumarrella, sillä perinteistä esihenkilörakennetta meillä ei ole.

Muutama sana tiimistä ja sinusta:

Meitä kuvaa intohimoinen suhtautuminen Areenaa ja sen jatkuvaa parantamista kohtaan. Tiimimme koostuu tällä hetkellä kokeneista ja näkemyksellisistä fullstack-kehittäjistä, jotka ratkovat ongelmia oma-aloitteisesti ja tuovat tarvittaessa vaikeimmat pähkinät arkkitehtiemme kanssa ratkottavaksi. Työvuosia pienessä tiimissämme on yhteensä yli 70 vuotta ja mobiili- ja web-kehittämisen problematiikka, skaalautuvat kuluttajapalvelut, suorituskykyisten järjestelmien rakentaminen ja pilviympäristöt ovat tulleet vuosien varrella harvinaisen tutuiksi. Toimimme ketterillä menetelmillä, keskustelemme rakentavasti ja liputamme jatkuvan parantamisen periaatteiden puolesta. Olemme sitoutuneet Areenan kehittämiseen pitkäjänteisesti ja koemme omistajuutta kehittämästämme tuotteesta. 

Olisi mahtavaa, jos tulevalla työkaverillamme olisi vastaavanlaista kokemusta ja kiinnostusta sukeltaa media-alan monipuoliseen ja haastavaan maailmaan. Ohjelmointikielien osalta mainittakoon, että Clojuren suvereeni hallinta ei ole ehdoton edellytys, mikäli funktionaalinen paradigma on muuten tullut tutuksi. Lupaamme perehdyttää sinut mediatalon koukeroihin ja ymmärrämme, että monimutkaisen toimintaympäristömme sisäistämisessä vierähtää usein tovi. Lupaamme kuitenkin, että itsensä haastaminen on vaivan arvoista, sillä onhan yhden Suomen suurimman ja tunnetuimman kuluttajapalvelun rakentaminen sekä sairaan siistiä että varma laatutakuu cv:ssä.

Miksi meille?

Yle on toden totta ainutlaatuinen talo ja samanlaista et löydä koko maasta. Missiomme on tarjota puolueetonta tietoa, edistää demokratian toteutumista ja tarjota maan parasta mediapalvelua kaikille taustasta, äidinkielestä ja lompakon paksuudesta riippumatta. Julkisen palvelun toimijana tekemistämme ei siis ohjaa raha ja muut kaupalliset intressit, vaan päivänvaloa kestävät eettiset arvot ja maan parhaan mediapalvelun tuottaminen. Tämä ei-kaupallinen puoli näkyy päivittäisessä työssämme esimerkiksi siten, että meillä on aikaa ja resursseja tehdä asiat hyvin. Työn jälkeä julkaistaan myös open-sourcena ja sitä voit käydä tutkailemassa täältä

Se mihin julkisen puolen toimijuus ei puolestaan vaikuta, on devaajiemme palkka, sillä eihän meillä muuten olisi kovia tekijöitä duunissa. Palkkaus on siis linjassa maan isoimpien konsulttitalojen kanssa ja usein jopa parempaa. Julkiselle puolelle ominaisesti meillä on tarjota myös pidemmät vuosilomat (6-7 viikkoa aiemmasta kokemuksesta riippuen) sekä muita mukavia etuja, joista voi lukea tarkemmin täältä: https://yle.dev/

Meillä on hyvä devauskulttuuri, jonka pitkään talossa olleet arkkitehtimme ovat rakentaneet. Lisäksi tunnustusta täytyy antaa OPS-tiimillemme, jonka timanttisen työn ansioista Ylellä on helppo toimia sovelluskehittäjänä. Ylen koodipohjaisen infran hallintaan voit halutessasi tutustua tarkemmin täältä.

Kiinnostuitko?

Ilmoita kiinnostuksestasi ja jätä meille yhteystietosi 31.10. mennessä. Lisätietoja tehtävästä ja Ylestä voi kysellä: rekry@yle.dev

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Vakituinen, Kokoaikainen

yle.dev

Yle.dev on modernin sovelluskehitys- ja dataosaamisen koti. Olemme verkosto ohjelmistokehittäjiä, arkkitehtejä ja palvelupäälliköitä, jotka toimivat käytännössä Ylen palvelukehitystiimeissä. Verkoston jäsenenä voit olla mukana kehittämässä esimerkiksi Areenaa, Suomen arvostetuinta verkkobrändiä, tai voit olla mukana modernisoimassa journalismia Yle News Labin kanssa yle.fi- ja Uutisvahti-applikaatioiden, sekä älykkään uutisassarin Voitto-robotin avulla. Voit olla myös mukana pohtimassa, miten voimme datan perusteella palvella veronmaksajia paremmin tai miten voimme käyttää tekoälyä vastuullisesti mediassa.

IT-ala asettaa nykyään kovat paineet asiantuntijoille pysyä kehityksen mukana. Meillä yle.devissä tavoitteena on tukea sinua työssäsi sekä tarjota sinulle puitteet henkilökohtaiseen kehitykseen urallasi. Toimimme myös Ylen kehityskulttuurin lähettiläänä ja pidämme huolta siitä, että Ylellä on mukavaa tehdä kehitystyötä. Meille on tärkeää, että saat toteuttaa työsi kuten parhaaksi näet. Pidämme myös huolta siitä, ettet jää yksin.

Lue lisää Ylestä työnantajana ja tule mukaan rakentamaan parasta julkisen palvelun mediaa kanssamme!

 

Tutustu yle.devin Iljan tarinaan:

Sähköposti: rekry@yle.dev
Sijainti: Uutiskatu 5, Helsinki
Osoite kartalla

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!