Sosiaaliohjaaja

Punainen Risti tuo iloa, ylläpitää toivoa ja vahvistaa luottamusta – tule joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä!

Haemme Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirille Varkauteen sosiaaliohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen.

SPR:n Kaakkois-Suomen piiri tuottaa vastaanottopalveluita Maahanmuuttovirastolle. Viraston pyynnöstä olemme rekrytoimassa työntekijöitä Varkauteen, jotta pystymme auttamaan Ukrainan konfliktia pakenevia. Varkaudessa tehdään työtä kuntamajoittujien ja yksityismajoittuneiden kansainvälistä suojelua hakeneiden kanssa. Uutena viraston toimintamallina on käynnistynyt niin sanottu kuntamalli, jossa kansainvälistä suojelua hakevia majoitetaan kuntien toimesta tyhjinä oleviin asuntoihin. Kunnat tuottavat asiakkaille majoituspalveluita ja vastaanottokeskus täydentää palvelut muilta osin.

 

Työtehtävät

Sosiaaliohjaajana toimit yhteistyössä terveydenhoitajan kanssa. Työtehtävänä on järjestää monista eri kulttuureista tuleville asiakkaille vastaanottolain mukaiset sosiaalipalvelut. Työ sisältää asiakastyötä, palvelutarpeen arviointeja, laajoja asiakokonaisuuksia sekä yhteistyöverkostoa ja yleistä asiakkaidemme auttamista. Sosiaaliohjaaja toimii asiakaskunnan asiakastyön ytimessä.

Työtehtävien laatu on hyvin moninainen. Asiakkaamme tarvitsevat erilaisia palveluita ja sosiaaliohjaajana pääset toimimaan hyvin laajan tehtäväkentän kanssa. Yhteistyökumppaneina voivat olla muun muassa päivähoidon, koulun, terveydenhuollon ja sosiaalihuollon eri ammattilaiset.

Työsuhde alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä. Työ on alkuun määräaikainen 31.3.2023 asti johtuen kuntamallin määräaikaisuudesta, mutta työtehtävää jatketaan, mikäli toimintamalli saa jatkoa.

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Odotamme sinulta

Edellytämme tehtävään sosiaalihuoltolain ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukaista sosionomin (amk) pätevyyttä. Toivomme sinulta intoa tarttua oma-aloitteisesti työhön, hyviä vuorovaikutustaitoja, aitoa ihmisistä välittämistä sekä alalla tarvittavaa resilienssiä. Kokemus maahanmuuttajatyöstä tai perhepalveluista luetaan eduksi, mutta eivät ole välttämättömiä. Asiakastyöhön soveltuvasta kielitaidosta on myös hyötyä. 

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.

Tarjoamme sinulle

Tehtävässä on erinomainen mahdollisuus hankkia kokemusta maahanmuuttajien ja muiden kulttuurien parissa tehtävään sosiaalityöhön sekä palveluiden kehittämiseen vaativalla tehtäväkentällä. Meillä on ammattitaitoinen ja hyvähenkinen työyhteisö, joka toimii matalalla kynnyksellä, joustavasti ja laadukkaasti. Tavoitteemme on jatkuvasti kehittää toimintojamme aina vaan parempaan.

Palkka työstä on yhtenevä kuntasektorin maksamiin palkkoihin alueella ja on neuvoteltavissa. Tuemme jatkokouluttautumistasi ja tarjoamme työnohjausta sekä muuta tarvitsemaasi tukea. Voimme räätälöidä työstä muodoltaan juuri sinulle sopivan. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut. 

Noudatamme yksityisen sosiaalialan työehtosopimusta. 

Toimipisteenä on Varkaus. Työt alkavat heti sopivan henkilön löydyttyä.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa johtaja Otto Leppä puh. 040 861 3993 otto.leppa@redcross.fi tai apulaisjohtaja Anna-Kaisa Oja puh. 040 860 1210 anna-kaisa.oja@redcross.fi.

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!