Tutkijatohtorin, projektitutkijan ja tutkimusavustajan tehtäviä lainvalmistelun tutkimuksessa (Lawpol ja Lakitutka)
Oikeustieteellisessä tiedekunnassa on haettavana 1-2 tehtävää, joista toinen on tutkijatohtorin tai projektitutkijan tehtävä ja toinen on projektitutkijan tai tutkimusavustajan tehtävä. Tehtävä(t) täytetään 31.1.2026 saakka, mutta on mahdollista, että tehtävä jatkuu pidempään. Työsuhde alkaa 1. helmikuuta 2025 tai sopimuksen mukaan. Tutkijatohtorin ja projektitutkijan tehtävissä osa-aikainen työsuhde on mahdollinen, ja tutkimusavustajan tehtävissä osa-aikaisuus on todennäköinen järjestely.
Lawpol-hanke ja siihen liittyvä Lakitutka-hanke hakevat tutkijatohtoria, projektitutkijaa/projektitutkijoita tai tutkimusavustajaa seuraaviin tehtäviin:
- tutkimushankkeen “Lakitutka ja osallisuus lainvalmisteluprosessissa” toteuttaminen;
- Lawpol-hankkeessa toteutettavien tutkimustyökalujen kehittäminen.
Lawpol-hankkeessa kehitetään muun muassa Lakitutka-nimistä sivustoa, jolla voi tutkia lainvalmisteluaineistoja ennennäkemättömän laajasti. Osallisuutta koskevassa tutkimushankkeessa selvitetään, millaista Lakitutkan ja muiden tietolähteiden käyttö on, kun ihmiset hakevat tietoa meneillään olevista lakihankkeista.
Haemme erilaisia osaajia, jotka yhdessä kykenevät vastaamaan hankkeiden tieto- ja taitovaatimuksiin.
Työ voi olla koko- tai osa-aikaista riippuen valittavien hakijoiden toiveista ja heidän osaamisalueidensa painotuksista.
Tehtävänkuvaus
Tutkimushankkeessa “Lakitutka ja osallisuus lainvalmisteluprosessissa” hyödynnetään ensisijaisesti lainvalmistelun prosessidataa sekä Lakitutka-palvelun hakulokia. Näitä tietoja yhdistelemällä selvitetään, missä vaiheessa ihmiset hakevat tietoa lakihankkeista. Lisäksi hankkeessa parannetaan Lakitutkan käyttäjätuntemusta kehittämällä vapaaehtoisia käyttäjäkyselyitä. Tutkimuksessa käytettävän Lakitutka-palvelun osoite on: https://lakitutka.fi/.
Lawpol-hankkeessa kehitetään oikeuden ja politiikan tutkimusinfrastruktuuria. Tutkijoille, journalisteille ja laajemmallekin yleisölle kehitetään digitaalisia työkaluja, jotka mahdollistavat isojen asiakirjamassojen tutkimisen politiikan ja oikeuden aloilla. Käsillä olevissa työtehtävissä ideoidaan uusia ominaisuuksia tutkimusinfrastruktuuriin ja testataan niitä, sekä toteutetaan aineistolaajennuksia. Hankkeen osoite: https://lawpol.fi/.
Etsimämme henkilö
Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. Projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Tutkimusavustajan tehtävään ei edellytetä korkeakoulututkintoa. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan erityisesti huomioon tehtäväalueen osaaminen ja käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan. Kelpoisuusvaatimuksista on määrätty Turun yliopiston johtosäännössä (37 ja 39 §).
Alla on kuvattu ominaisuuksia, joista hankkeissamme on hyötyä. Valittavilta henkilöiltä edellytetään auttavaa suomen kielen kirjallista taitoa sekä vähintään yhtä seuraavista ominaisuuksista:
- Lainvalmisteluprosessin ja poliittisen päätöksenteon tuntemus ja kokemusta niiden määrällisestä tutkimuksesta.
- Joidenkin data-analyysiin soveltuvien ohjelmien (esim. Excel, SPSS) ja kielten hallinta (esim. R, Python).
- Kyky hallita osaprojekteja ja kokemusta tiedeviestinnän toteuttamisesta ja sidosryhmäyhteistyöstä.
- Soveltuva tekninen osaaminen. Erityisesti eduksi katsotaan Python-ohjelmointikielen osaaminen ja kokemus ohjelmistorajapinnoista.
Eduksi katsotaan lisäksi:
- Kyky luovaan tiimityöskentelyyn.
- Omia ideoita Lawpol-infrastruktuurin kehittämiseksi.
- Sujuva suomen kielen kirjallinen taito.
- Ruotsin kielen taito.
- Muu kielitaito.
- Varhaisempi kokemus samankaltaisista työtehtävistä.
Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.
Tarjoamme
- Mahdollisuuden kehittää uraauurtavia oikeuden ja politiikan tutkimuksen työkaluja ja tutkia niiden todellista merkitystä yhteiskunnassa.
- Kannustavan ja inspiroivan työyhteisön.
- Monipuolisia työtapoja.
- Erittäin joustavat työajat.
- Laajat etätyömahdollisuudet.
- Tukea jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen.
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Tehtävästä maksettava palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän tutkimus- ja opetushenkilöstön vaativuuskartan mukaisesti. Tutkijatohtorin tehtävän vaativuustaso on 4–6 ja projektitutkijan tehtävän vaativuustaso on 2–4. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävän alussa, 100 % työajalla, tutkijatohtorilla noin 3500–3700 euroa ja projektitutkijalla noin 2500–3000 euroa kuukaudessa. Tutkimusavustajan palkkaus määrittyy aikaisemman osaamisen ja opintojen vaiheen perusteella ja on noin 2100–2300 euroa.
Tehtävässä on kolmen (3) kuukauden koeaika.
Hakuohjeet
Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 13.1.2025, klo 16.00 mennessä.
Hakemuksia käsitellään jo hakuajan aikana, mutta jokainen hakuajan päättymiseen mennessä jätetty hakemus huomioidaan.
Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa:
1) ansioluettelo (enintään kaksi sivua)
2) motivaatiokirje (enintään yksi sivu)
3) mahdollinen julkaisuluettelo
4) todistusjäljennökset suoritetuista tutkinnoista (vain muut kuin Turun yliopistossa suoritetut)
5) mahdolliset suosittelijan yhteystiedot
6) muut hakijan pätevyyttä ja kelpoisuutta osoittavat asiakirjat.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja tehtävästä antaa István Rytkönen, istvan.j.rytkonen(a)utu.fi. Sähköistä hakujärjestelmää sekä hakuprosessia koskeviin tiedusteluihin vastaa hallintopäällikkö Noora Kedonperä, nokake(a)utu.fi.
Oikeustieteellinen tiedekunta
Oikeustieteellinen tiedekunta on nykyaikainen tutkimus- ja koulutusyhteisö. Se on kannustava ja innovatiivinen akateeminen yhteisö, jossa opiskelijoiden ja henkilökunnan vuorovaikutus on helppoa ja mutkatonta. Uuden tutkimustiedon tuottaminen ja uusien osaajien kouluttaminen ovat tiedekunnan ydintehtäviä.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.