Vaikuttamistyön harjoittelija: mielenosoitustarkkailu, kansalaisyhteiskunnan toimintavapaudet

Etsimme joukkoomme korkeakouluharjoittelijaa, jonka tehtävänä on avustaa ihmisoikeuspuolustajatyöstä ja kansalaisyhteiskuntaan liittyvästä työstä vastaavaa asiantuntijaa.

Tarjoamme näköalapaikan kokoontumisvapautta ja kansalaisyhteiskunnan toimintatilaa koskevaan vaikuttamistyöhön ja kampanjointiin. Tehtävä painottuu mielenosoitusoikeuteen liittyvään vaikuttamistyöhön sekä työskentelyyn mielenosoituksia järjestävien tahojen ja Amnestyn aktivistien kanssa. Tehtävä sisältää ajoittaista matkustamista Suomessa. Lisätietoa kokoontumisvapautta koskevasta työstämme löydät verkkosivuiltamme.

Harjoittelu kestää kuusi (6) kuukautta. Harjoittelijan toivotaan voivan aloittaa maalis-huhtikuussa 2025 tai joustavasti sopimuksen mukaan. Harjoittelijaksi voidaan valita vain päätoiminen perustutkinto-opiskelija.

Harjoittelijan tehtävät

Harjoittelijan toimenkuvaan kuuluvat muun muassa mielenosoitusoikeuteen liittyvän oikeuskäytännön selvittäminen ja analysointi, mielenosoitustarkkailujen koordinointi yhdessä ihmisoikeuspuolustajatyön asiantuntijan ja aktivismikoordinaattorin kanssa, mielenosoituksista kerätyn tiedon käsitteleminen, yhteydenpito kansalaisyhteiskunnan toimijoihin ja viranomaisiin, osallistuminen monipuolisesti teemaan liittyvään vaikuttamistyöhön ja kampanjointiin, avustaminen tapahtumien, koulutusten ja tapaamisten järjestelyissä sekä erilaiset muut vaikuttamistiimin työhön tai aktivismin tukemiseen liittyvät tehtävät.

Mitä toivomme sinulta?

Toivomme valittavalta henkilöltä oikeudellisen perustutkinnon maisterivaiheen opintoja sekä perehtyneisyyttä suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Valtiosääntöoikeuden, hallinto-oikeuden ja kansainvälisen oikeuden opinnoista on tehtävän hoitamisessa hyötyä. Arvostamme myös kansainvälisen ihmisoikeusjärjestelmän sekä ihmisoikeustyön tuntemusta. Kansalaisyhteiskunnan toiminta, kansalaisliikkeet ja erilaiset aktivismin muodot ovat sinulle tuttuja. Sinulla on vahvat organisointi- ja vuorovaikutustaidot ja kykenet vaivatta itsenäiseen työskentelyyn. Osaat ilmaista itseäsi sujuvasti suomeksi niin kirjallisesti kuin suullisestikin, ja hallitset hyvin myös englannin kielen. Olemme ilahtuneita, mikäli sinulla on jo kokemusta kansalaisjärjestökentältä tai vapaaehtoistöistä, tai jos sinulla jo on ymmärrystä tai kokemusta antirasistisesta ja intersektionaalisesta työotteesta. Edellytämme kaikilta työntekijöiltämme sitoutumista antirasistiseen työyhteisöön ja työskentelyyn. Tätä linjaaviin toimintaperiaatteisiin voi tutustua verkkosivuillamme.

Työskentely on mahdollista sekä Amnestyn Suomen osaston toimistossa Helsingissä että etänä. Harjoittelua ei ole mahdollista suorittaa täysin etänä, vaan edellytämme lähtökohtaisesti valmiutta myös osittaiseen lähityöhön. Amnesty maksaa harjoittelijalle palkkaa 1698 €/kk. Pyydämme hakijoita ilmoittamaan, onko heillä käytössään oman laitoksen tai tiedekunnan tarjoama harjoittelumääräraha. Tuen saaminen ei ole edellytys valituksi tulemiselle.

Hae paikkaa jättämällä hakemuksesi ja ansioluettelosi sunnuntaihin 2.3.2025 mennessä. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse. Haastattelut pyritään pitämään maaliskuun alussa, alustavasti viikolla 11.

Lisätietoja tehtävästä: Anu Tuukkanen, ihmisoikeuspuolustajatyön asiantuntija, puh. 040 8330485. Tiedustelut puhelimitse 17.2. klo 12–14 ja ke 26.2. klo 10–11. Sähköpostitse saapuneisiin tiedusteluihin emme pysty vastaamaan.

 

Amnesty on antirasismiin sitoutunut työympäristö ja painotamme toiminnassamme yhdenvertaisuutta. Toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä, eri sukupuolia edustavilta sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä. Toteutamme rekrytoinnissa positiivista erityiskohtelua silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Hakija voi kertoa omasta vähemmistötaustastaan halutessaan luottamuksellisesti.

 

 

 

 

Haku alkaa ja päättyy

Tarjoamme

  • Kiinnostavan ja monipuolisen tehtäväkokonaisuuden
  • Asiantuntevan ja motivoituneen tiimin sekä innostuneen työyhteisön tuen
  • Lounas- ja liikuntaedun
  • Mahdollisuuden työskennellä joustavasti niin toimistollamme Helsingin Etu-Töölössä kuin etänä

Amnesty International Suomen osasto ry

Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille.

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on yli 3 miljoonaa tukijaa yli 150 maassa eri puolilla maailmaa.

Amnestyn Suomen osasto on yksi vanhimmista Amnesty Internationalin osastoista. Se perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Sähköposti: rekrytointi@amnesty.fi
Sijainti: Hietaniemenkatu 7a, 00100 Helsinki
Logo

Vaikuttamistyön harjoittelija: mielenosoitustarkkailu, kansalaisyhteiskunnan toimintavapaudet

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!