Väitöskirjatutkija, kirjoittaminen/kirjallisuus
Humanistis-yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan, musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselle haetaan väitöskirjatutkijaa 2.1.2025 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen. Väitöskirjatutkijan tehtävä täytetään 48 kuukauden määräajaksi.
Tehtävä sijoittuu kirjallisuuden tutkinto-ohjelmaan ja kirjoittamisen opintosuuntaan. Jyväskylän yliopistossa kirjallisuuden tutkimus ja opetus keskittyvät erityisesti nykykirjallisuuteen – sekä kotimaiseen että yleiseen. Kirjallisuutta tarkastellaan suhteissa ja osana muita taiteita, medioita, kulttuuria ja yhteiskuntaa, mikä toteutuu luontevasti monitieteisessä laitosyhteisössä. Tutkimuksessa painottuvat esimerkiksi vallan, tasa-arvon ja erojen politiikan kysymykset kulttuurissa sekä kokeellisen kirjallisuuden tutkimus. Kirjoittaminen on kirjallisuuden syventävien opintojen linja, jossa voidaan suorittaa maisterin ja tohtorin tutkinnot. Kirjoittamisen erityisalueita ovat kokeellinen kirjoittaminen, hyvinvointi ja terapeuttisuus, kirjoittamisen pedagogiikan ja luovuuden kysymykset sekä kirjoittamisen tutkimus. Opinnoissa painottuvat kirjoittamalla luotu suhde kirjallisuuteen sekä erikoistuminen johonkin kirjoittamisen aihepiiriin tai soveltavaan alaan.
Etsimämme henkilö
Etsimme väitöskirjatutkijaa, jonka tutkimus koskee jotakin seuraavista tutkimusalueista: kirjoittamisen tutkimus; kokeellinen kirjoittaminen tai kirjallisuus; monimediaalinen kirjoittaminen; digitaalinen kirjallisuus; kirjoittaminen ja tekoäly.
Nelivuotinen tehtävä sopii väitöskirjatyönsä alussa olevalle väitöskirjatutkijalle. Väitöskirjatutkijan tehtävät painottuvat väitöskirjaan tähtäävään tutkimukseen, jatkokoulutukseen, avustaviin opetustehtäviin sekä niihin liittyviin muihin tehtäviin. Väitöskirjatutkijan tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa (tohtorikoulutettava).
Tehtävään valittavalta väitöskirjatutkijalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa kirjoittamisen, kirjallisuuden tai kirjallisuustieteen alalta sekä jatkotutkinnon opiskeluoikeutta Jyväskylän yliopistoon. Mikäli tehtävään valitulla hakijalla ei ole ennestään jatko-opinto-oikeutta, sitä on haettava hakuajat huomioiden erillisellä hakemuksella humanistis-yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta. Jatko-opiskeluoikeus pitää saada työsopimuksen koeajan kuluessa. Väitöskirjatutkijan oppiaine tulee olemaan kirjoittaminen.
Tehtävään valinnassa kielten ja kulttuurintutkimuksen opinnot katsotaan eduksi. Vankka akateeminen kirjoitustaito on välttämätön, ja erittäin hyvä englannin kielen taito suomen ohella on edellytys työn menestykselliselle toteuttamiselle. Hakijalle voidaan katsoa eduksi julkaisuin osoitettu taiteellinen työskentely kirjoittamisen alalla, mutta se ei ole välttämätöntä.
Tarjoamme
Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa kansainväliseen tutkimukseen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.
Väitöskirjatutkijan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 2–4 mukaan. Palkkasi työsuhteen alussa on noin 2400 euroa kuukaudessa. Väitöskirjatyön edistyessä palkkaa tarkistetaan yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävän alkaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.
Hakeminen
Hakemukseen tulee liittää seuraavat seuraavat asiakirjat hakemuslomakkeen kautta:
- Ansioluettelo (TENK:n mallin mukainen).
- Motivaatiokirje (enintään 1 sivu), jossa kerrot yksityiskohtaisesti motivaatiostasi väitöskirjan tekemiseen ja selität, miten väitöstutkimuksesi ja tutkimusintressisi sopivat opintosuunnan profiiliin.
- Julkaisuluettelo (Suomen Akatemian mallin mukainen).
- Tutkimussuunnitelma (enintään 3 sivua, lähteet eivät sisälly sivumäärään).
- Tutkintotodistus, jolla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa tehtävään
Hakemukseen tulee lisätä vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot.
Hakemus tulee jättää viimeistään 26.11.2024 sähköisellä hakulomakkeella. Käsittelemme kaikki sähköisen järjestelmän kautta jätetyt hakemukset ja olemme hakijoihin yhteydessä hakuprosessin edetessä.
Lisätietoja antaa apulaisprofessori Sami Sjöberg sami.t.sjoberg@jyu.fi, +358503279755. Tavoitat hänet puhelimitse torstaina 21.11. klo 14–16.
Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta on vahva ihmistieteisiin keskittyvä toimija, jolla on keskeinen rooli inhimillisen toiminnan ja yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämisessä ja kehittämisessä. Tiedekunta on omaleimainen, vahvasti profiloitunut yksikkö, jossa tehdään monitieteistä, kansainvälisesti arvostettua ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus ja koulutus keskittyvät kulttuuriin, taiteisiin, traditioon, kieliin ja viestintään sekä yhteiskuntatieteisiin ja filosofiaan.
Jyväskylän yliopiston 2 600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.