Vauvaperhetyön ohjaaja


Tule työhön Esmiinaan, Leppävaaraan!

Helsingin ensikoti ry on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka työskentelee tiivistä tukea tarvitsevien vauva- ja pikkulapsiperheiden kanssa. Nyt on tarjolla mahdollisuus tehdä ja kehittää vauvalähtöistä päihdetyötä Espoossa. Odotamme Sinua ilolla osaavaan, oppivaan ja kannustavaan joukkoomme, yhteensä meitä on noin 70 vauva- ja pikkulapsiperhetyötä tekevää ammattilaista!

"Vauvaperhetyön ohjaajan työnkuva on hyvin antoisa raskaana olevien ja vauvaperheiden kanssa toipumisen tiellä kohti päihteetöntä elämäntapaa. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Kuntoutustyössä on kiireetön tunnelma, jossa on aikaa asiakkaan, sekä aikuisen että lapsen, hyvälle kohtaamiselle. Työssä yhdistyy mielekkäästi yhteisöllisyys ja perhekohtainen työskentely. Työnkuvaan kuuluu myös etsivä- ja matalankynnyksen toimintaa. Tässä työmuodossa pääsee ideoimaan!  Moniammatillinen ja tiivis työryhmä sekä laadukkaat työnohjaukset tukevat kuntoutusprosesseissa ja työhyvinvoinnissa. Työpäivään kuuluu naurua ja hyvä tiimihenki. Lämpimästi tervetuloa kivaan joukkoon töihin!”

Eija Takala, vauvaperhetyön esihenkilö
 

Vauvalähtöiseen päihdekuntoutukseen erikoistuneeseen avopalveluyksikkö Esmiinaan haetaan vauvaperhetyön ohjaajaa vakituiseen toimeen. Työsuhde alkaa 2.1.2023 tai sopimuksen mukaan.

Vauvaperhetyön ohjaajan tehtävänä on tukea lapsiperheen turvallista ja päihteetöntä arkea, perheenjäsenten vuorovaikutusta sekä kiintymyssuhteen vahvistumista. Työ pitää sisällään terapeuttista yksilötyöskentelyä perheen kanssa sekä ryhmien ohjaamista. Työtehtäviin kuuluu myös etsivän ja matalan kynnyksen neuvonta- ja asiakastyötä, jota tehdään muun muassa perhekeskuksissa.

Toimeen haemme sosiaali- tai terveysalan ammattilaista, jolla on vähintään ammattikorkeakoulutasoinen koulutus. Myös loppuvaiheen opiskelijat voidaan ottaa haussa huomioon. Psykiatrinen osaaminen katsotaan eduksi. Arvostamme kiinnostusta työskennellä päihteitä käyttäneiden perheiden kanssa, päihde- ja lastensuojelutyön osaamista, kehittävää työotetta sekä ymmärrystä asiakkaiden osallisuudesta ja sen merkityksestä. Sinulla on rohkeutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti sekä kykyä dialogiseen työotteeseen.

Tarjoamme sinulle antoisan ja merkityksellisen työn vauvaperheiden hyväksi, joka mahdollistaa ammatillisen kasvun. Helsingin ensikodissa panostamme koulutukseen, työhyvinvointiin ja uuden kehittämiseen. Työhön kuuluvat säännöllinen ja laadukas työnohjaus sekä esimiehen tuki. Palkkaus on yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukainen G25 (2643,42-2967,03 €/kk) + toimeen sidottu lisä 84 €. Työaika on 100 %.

Haku alkaa ja päättyy

Työsuhde-etuihimme kuuluvat muun muassa

  • Kattavat työnohjaus- ja koulutusmahdollisuudet
  • Laadukas työterveyshuolto ikäohjelmineen ja mielenterveyttä tukevine palveluineen
  • Vuosittaiset liikunta- ja kulttuurisetelit (200 €)
  • Työehtosopimusta enemmän lomapäiviä
  • Ateriointimahdollisuus työpaikalla työajalla


Tehtävää koskevat tiedustelut

Lisätietoja tehtävästä antaa vauvaperhetyön esihenkilö Eija Takala, 040 748 0380 (soittoajat pe 25.11. klo 8-9, ma 28.11. klo 15-16, ke 30.11. klo 10.30-12). Hae tehtävään sähköisesti tämän ilmoituksen kautta viimeistään ke 7.12.2022.

Tehtävään valitun tulee ennen työsuhteen alkua esittää itseään koskeva rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Edellytämme myös tartuntatautilain (1227/2016) mukaiset rokotukset. Tehtävässä edellytetään voimassa olevaa hygieniapassia. Helsingin ensikoti on savuton työpaikka.

 

Helsingin ensikoti ry, avopalveluyksikkö Esmiina

Helsingin ensikoti ry on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka tukee vauvaa odottavia ja pienten lasten perheitä, jotta jokainen lapsi saa hyvän alun elämälleen. Olemme rohkea ja muuttuvassa toimintaympäristössä yhteiskuntaan vaikuttava järjestö, joka reagoi vauvaperheiden elämässä ilmeneviin epäkohtiin. Olemme toivon ja osaamisen yhteisö, jossa on aktiivisia kansalaistoimijoita ja hyvinvoiva henkilöstö.

Vauvalähtöiseen päihdekuntoutukseen erikoistunut avopalveluyksikkö Esmiina kuuluu valtakunnalliseen Pidä kiinni® -hoitojärjestelmään, joka on kehitetty päihderiippuvaisille raskaana oleville äideille ja pikkulapsiperheille. Toteutamme vauvalähtöistä päihdekuntoutusta, jossa vanhempi saa päihteettömyyden tukemisen lisäksi vahvaa tukea ja kuntoutusta vanhemmuuteen sekä varhaiseen vuorovaikutukseen lapsensa kanssa. Työskentely perustuu voimavarakeskeiseen ja reflektiiviseen työotteeseen. Esmiinassa tehdään aktiivisesti myös STEA-rahoitteista etsivän ja matalan kynnyksen työtä päihteitä haitallisesti käyttävien perheiden ja raskaana olevien äitien kanssa sikiövaurioiden ehkäisemiseksi.

Puhelin: 040 748 0380
Sijainti: Tinurinkuja 4
Logo

Vauvaperhetyön ohjaaja

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!