Webbredaktör

Driven Webbredaktör till Sanoma Utbildning

Vill du arbeta i en organisation präglad av innovation och engagemang och med den fasta övertygelsen att erbjuda marknadens bästa läromedel? Vi brinner helt enkelt för lärande och utveckling i alla dess former – tryckt som digitalt. Nu finns möjlighet att bli en del av vårt marknadsteam som med glädje ser fram emot att få ta del av just din expertis, dina tankar och idéer.

Är du den vi söker?

Vår hemsida har en central roll för vår verksamhet, vi söker därför dig som är en driven webbredaktör med en tydlig vision för uppdraget. Du har erfarenhet av e-handel och ett stort intresse för kommunikation och att driva försäljning, alltid med kunden i fokus. Hos oss kommer du få ta ett helhetsgrepp kring innehållet på vår hemsida och arbeta såväl strategiskt som operativt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda arbetet med att utveckla en SEO-anpassad hemsida i samarbete med produktägare och byråer.

  • Ansvara för att budskap och erbjudande kommuniceras på webb enligt marknadsplan och aktuella kampanjer.
  • Bearbeta och producera texter och bilder samt SEO-anpassa innehåll.
  • Optimera e-handeln.
  • Administrera artikelinformation i PIM-system.
  • Ansvara för webbanalys och KPI-rapportering för hemsidan.
  • Tillsammans med produktägare, byrå och stakeholders proaktivt bidra till hemsidans utveckling och förbättringsarbete.

Kvalifikationer för tjänsten
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst tre års erfarenhet av arbete med webbinnehåll och e-handel, såväl strategiskt som operativt. Du har relevant eftergymnasial utbildning. Du har god teknisk förståelse och erfarenhet av att driva projekt med kravställning gentemot webbutvecklare och externa byråer. Du är van att arbeta i Optimizely (Episerver) och har erfarenhet av att arbeta med sökmotoroptimering. Du arbetar datadrivet och kan ta fram webbstatistik och sätta upp viss mätning i Google Analytics och Google Tag Manager. Det är ett plus om du även har erfarenhet av Piwik PRO.

Du har lätt för att skapa målgruppsanpassad kommunikation i både ord och bild och har god vana att arbeta i Officepaketet, Adobe Acrobat och Photoshop. Koncernspråket är engelska och du behöver ha god kompetens i både tal och skrift i engelska såväl som i svenska.

Har du erfarenhet av att arbeta med CRM-system, så som Salesforce är det ett plus, liksom av projektverktyget Asana.

Personliga egenskaper

Du beskriver dig själv som en person som är driven med en god förmåga att skapa struktur och kan leda ditt arbete framåt såväl på egen hand som del av ett team. Du är prestigelös, har lätt för att se sammanhang och är lösningsorienterad. Du har givetvis ett varmt intresse för att arbeta med text och digital kommunikation! 

Mer om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare på heltid med start omgående eller vid överenskommelse. Rollen rapporterar till Marketing Manager, Rebecca Hamner

Rekryteringen sköts av Sanoma Utbildning. För frågor om tjänsten, kontakta Rebecca Hamner, Marketing Manager på email: rebecca. hamner@sanomautbildning.se

Fackliga företrädare: Unionen, Sandra Fetouni, tfn: 08-587 642 14 samt SACO, Maria Renck, tfn: 070-848 81 84.

Intervjuer sker löpande så ansök gärna redan idag med ditt CV och personliga brev!

Sista ansökningsdag är 8 augusti men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare om rätt kandidat visar intresse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök mellan och
Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Sanoma Utbildning

Sanoma Utbildning är ett läromedelsförlag som funnits sedan 1993 och är idag en del i en Nordisk region i koncernen Sanoma som finns i ett flertal europeiska länder. Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Södra station i Stockholm och har ca 80 anställda. Förlaget erbjuder ett omväxlande och varierande arbete på en arbetsplats med stort engagemang och mycket arbetsglädje.

Vi är anslutna till kollektivavtalet "Medieföretagen". Vi har en konstförening och en idrottsförening. Vi arbetar 37,75 timmar i veckan och har ett högt friskvårdsbidrag samt nyttjar även en friskvårdstimme i veckan.

Arbetsplatsen präglas av härlig stämning och positiv atmosfär! 

Telefon: +46 8 587 642 00
Plats: Rosenlundsgatan 54, Stockholm
Adress på kartan

Är du säker att du vill återkalla den här ansökan?

Ändringarna sparas
Ändringarna sparas
Sparad!