Workforce Management Analyst (WFM Analyst)

Lowellissa teet töitä auttaaksesi ihmisiä hallitsemaan luottojaan. Yhtiömme on johtava luotonhallinnan palveluyritys Suomessa ja Euroopassa – ja aiomme olla sitä myös tulevaisuudessa. Me emme tyydy tavanomaiseen, vaan ymmärrämme, että hyvästä on pitkä matka täydelliseen. Onnistuminen edellyttää sitoutumista, uskallusta ja halua kehittää palveluja ja toimintatapoja, jotka aidosti auttavat asiakkaita. Lue meistä lisää: www.lowell.fi

Asiantunteva asiakaspalveluyksikkömme palvelee vuosittain satoja tuhansia suomalaisia laskuihin ja maksamiseen liittyvissä asioissa. Suomen Contact Centerissämme toimii yli 100 alan ammattilaista, jotka vastaavat kuluttaja- ja yritysasiakkaidemme yhteydenottoihin Turussa ja Lahdessa. Palvelemme asiakkaitamme Lowellin arvojen mukaisesti, asiantuntevasti ja ystävällisesti.

Haemme nyt vakituiseen työsuhteeseen Workforce Management Analystia (WFM Analyst).

Tehtävässä vastaat Lowellin Contact Centerin (Front Office) kontaktien ja resurssien ennustamisesta, raportoinnista, työvuorosuunnittelusta ja päivittäisestä kontaktiliikenteen ohjaamisesta sekä osallistut strategisiin kehityshankkeisiin. Tuet loppuasiakaspalvelun johtamista ja varmistat yhdessä kollegojesi sekä tiimin esihenkilön avulla sen, että palvelutasotavoitteet saavutetaan.

Olet osa kansainvälistä WFM-tiimiä (Workforce Management), johon kuuluvat kollegasi Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Päivittäiset työtehtävät liittyvät Suomen asiakaspalvelun tavoitteiden saavuttamiseen, mutta pääset osallistumaan myös kansainvälisiin kehittämisprojekteihin. Lisäksi teet aktiivisesti yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.


Odotamme sinulta:

- Analyyttistä ajattelutapaa sekä kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia
- Aitoa halua saavuttaa tuloksia, tuottaa erinomaisia asiakas- ja työntekijäkokemuksia sekä onnistua työssä
- Aktiivista työotetta, joustavuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja
- Erinomaisia Excel-taitoja
- Analyysi-/raportointityökalujen tuntemusta (mm. SQL)
- Sujuvaa englannin ja suomen kielen suullista ja kirjallista osaamista

Olet opintojen loppuvaiheessa tai jo suorittanut korkeakoulututkinnon tehtävään soveltuvalta alalta tai vaihtoehtoisesti sinulla on vähintään muutaman vuoden kokemus vastaavista työtehtävistä. Lisäksi eduksi katsotaan kokemus Contact Center ympäristöstä.


Tarjoamme sinulle:

- Näköalapaikan kehittyviin palveluihin
- Itsenäisen ja täynnä kehitysmahdollisuuksia olevan vastuualueen monimuotoisessa työyhteisössä
- Avoimen ja reilun työnantajan, joka tarjoaa hyvät henkilöstöedut
- Joustavat työn tekemisen mahdollisuudet (muun muassa etätyö)
- Voit työskennellä Turusta, Lahdesta tai Helsingistä käsin (tehtävään sisältyy jonkin verran matkustamista eri toimipisteiden välillä)


Lähetä CV ja hakemuksesi palkkatoiveineen viimeistään 26.6.2022 oheisen linkin kautta. Mikäli kiinnostuit tehtävästä toimi pikaisesti, sillä aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana. Lisätietoja tehtävästä antaa rekrytointiasiantuntija Henna Pöri-Myllyniemi puhelimitse 044 767 1365 tai sähköpostitse henna.pori@eezy.fi. Työ alkaa sopimuksen mukaan elo-syyskuussa 2022.

Haku alkaa ja päättyy
Työsuhteen tyyppi: Toistaiseksi voimassa oleva

Lowell Suomi Oy

Lowell Suomi Oy on luotonhallinnan palveluyritys, joka on auttanut yrityksiä ja ihmisiä luottojen hallinnassa Suomessa jo yli 50 vuotta.

Palveluksessamme on Suomessa 450 työntekijää Turussa, Lahdessa ja Helsingissä. Asiakaspalvelumme palvelee yli puolta miljoonaa suomalaista laskujen ja velkojen hoitamisessa vuosittain.

Olemme osa Lowell Groupia, Euroopan toiseksi suurinta luotonhallintayhtiötä, jonka tavoitteena on tehdä luottojen hallinnasta helpompaa kaikille. Tuotamme suomalaisille yrityksille palveluja ja toimialakohtaisia ratkaisuja laskutukseen, perintään ja luottopäätöksentekoon. Lue lisää www.lowell.fi

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!