Yliopistonlehtori, kliininen psykologia, erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi

Haemme Psykologian laitokselle

yliopistonlehtoria, kliininen psykologia, erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi

1.1.2025 alkaen toistaiseksi

Tehtävät ja edellytykset

Yliopistonlehtorin tehtävään valittavan tulee aktiivisesti osallistua erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyvään opetukseen ja tutkimukseen sekä psykoterapeuttisten valmiuksien opetukseen.  Opetustehtäviin sisältyy tehtävän alaan liittyviä kursseja perus-, aine-, ja syventävien opintojen tasoilla.  Yliopistonlehtori myös ohjaa opinnäytteitä (kandidaatintutkielmia, pro gradu -tutkielmia) sekä hankkii ulkopuolista tutkimusrahoitusta, jonka turvin ottaa ohjattavakseen tohtorikoulutettavia ja tutkijatohtoreita.

Yliopistonlehtorilta edellytetään soveltuvaa tohtorintutkintoa, julkaisuin osoitettuja näyttöjä tieteellisestä tutkimustyöstä, kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä. Tehtävään valittavalta katsotaan eduksi kliinisen psykologin työkokemus ja psykoterapeuttikoulutus.

Yliopistonlehtorin tehtävistä ja kelpoisuusvaatimuksista määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävään otettavalta vaaditaan, että hän hallitsee suomen kielen. Tässä tehtävässä opetuskielenä on pääasiassa suomi. Tehtävän hoidossa edellytetään kuitenkin hyvää englannin kielen taitoa ja eduksi katsotaan kyky antaa opetusta englanniksi.

Mitä tarjoamme?

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa koulutuksen rakenteeseen sekä sisältöön. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Tehtävä asettuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle 6. Palkkasi on noin 4 000–4 500 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakeminen

Käsittelemme kaikki sähköisen järjestelmän kautta jätetyt hakemukset ja olemme hakijoihin yhteydessä hakuprosessin edetessä.

Sähköiseen hakulomakkeeseen tulee liittää pdf-tiedostoina:

  1. Vapaamuotoinen hakemuskirje 
  2. Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID tunnisteen ja laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n  ansioluettelomallin.
  3. Lyhyt (2-3 sivua) kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista ml. mahdolliset opinnäytteiden ohjaukset (opetusportfolio)
  4. Numeroitu luettelo hakijan tieteellisistä ja muista julkaisuista. Julkaisuluettelo tulee laatia noudattaen Suomen Akatemian ohjeistusta
  5. Enintään viisi (5) pääjulkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä pdf-tiedostona) tai valitut julkaisut -tiedosto, jossa linkit valittuihin julkaisuihin (enintään 5 julkaisua) 
  6. Tutkimussuunnitelma

Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa psykologian laitoksen johtaja, professori Juha Holma, juha.m.holma@jyu.fi, +358408053488 ja hakuprosessista sekä työsuhteen ehdoista HR Partner Elina Korhonen (elina.a.korhonen@jyu.fi, +358406605137)

Jyväskylän yliopisto on sitoutunut noudattamaan vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia että DORA-julistukseen

 

Haku alkaa ja päättyy

Psykologian laitos

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta on vahvoilta juurilta ponnistava ja rohkeasti kestävää tulevaisuutta rakentava tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tiedekunnan missiona on Oppiminen ja hyvinvointi kestävän tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajana. Opettajankoulutuksessa sekä psykoterapeuttikoulutuksessa tiedekunta on maan kärkitoimijoita.

Tiedekunnan korkeatasoisen ja kansainvälisesti tunnetun tutkimuksen vahvuuksia ovat oppiminen, opetus ja vuorovaikutus. Tutkimuksen viisi painopistettä ovat: Koulutus, opetus ja interventiot; Oppimisen psykologinen ja neurokognitiivinen perusta; Vuorovaikutteiset ja teknologiset oppimisympäristöt; Lapsuus, perhe, vuorovaikutus ja hyvinvointi sekä Hyvinvointi, oppiminen ja vuorovaikutus työssä. Tiedekunnassa koordinoitavia infrastruktuureja ja verkostoja ovat mm.  monitieteinen aivotutkimus (CIBR), ihmistieteiden metodikeskus (IHME), psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka, monitieteinen perhe- ja lapsuustutkimus sekä oppimisen ja opetuksen tutkimus (CLT).

Jyväskylän yliopiston 2600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: (014) 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Logo

Yliopistonlehtori, kliininen psykologia, erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!