Yliopistonlehtori, yhteiskuntapolitiikka

 

Haemme Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselle

yliopistonlehtoria, yhteiskuntapolitiikka, alkaen 2.1.2025 (tai mahdollisimman pian sen jälkeen).

Tehtävät ja edellytykset

Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan keskeiset tutkimuksen ja opetukset alueet ovat kotimainen ja kansainvälinen sosiaali- ja työpolitiikka, ikääntyminen ja hoiva, digitalisaatio, maahanmuuttopolitiikka ja kestävä kehitys. 

Yliopistonlehtorin tehtävässä painottuvat yhteiskuntapolitiikan opintosuunnassa annettava opetus ja tutkielmien ohjaus sekä omaopettajan tehtävät yhteiskuntatieteiden ja filosofian tutkinto-ohjelmassa kandidaatti- ja maisterivaiheen opinnoissa.

Mitä odotamme hakijalta?

Yliopistonlehtorilta edellytetään soveltuvaa tohtorintutkintoa, julkaisuin osoitettuja näyttöjä tieteellisestä tutkimustyöstä, kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä. Ansioita arvioitaessa otetaan lisäksi huomioon hakijan kansainvälinen verkostoituminen ja kyky hankkia ulkopuolista tutkimusrahoitusta. Eduksi katsotaan monipuolinen menetelmällinen osaaminen ja opetuskokemus.

Yliopistonlehtorin tehtävistä ja kelpoisuusvaatimuksista määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Tässä tehtävässä pääasiallisena opetuskielenä on suomi. Tehtävän hoito edellyttää erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa. Eduksi katsotaan kyky antaa opetusta englannin kielellä.

Mitä tarjoamme?

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen, jossa saat mahdollisuuden vaikuttaa koulutuksen rakenteeseen ja sisältöön. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Jyväskylän yliopisto on sitoutunut noudattamaan vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia sekä DORA-julistusta

Tehtävä asettuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle 6. Palkkasi on noin 3 900–4 700 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakeminen

Sähköiseen hakujärjestelmään tulee liittää seuraavat dokumentit englanninkielisinä PDF-tiedostoina:

  1. Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli;
  2. Lyhyt motivaatiokirje;
  3. Opetusportfolio, ts. lyhyt (2–3 sivua) kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista (ks. https://www.jyu.fi/fi/file-download/download/public/11478);
  4. Tutkimusselvitys, ts. lyhyt (2–3 sivua) kirjallinen selostus hakijan tieteellisestä toiminnasta ja siihen liittyvistä ansioista (lisää liitteissä kohtaan "tutkimussuunnitelma");
  5. Suomen Akatemian ohjeistuksen mukaisesti laadittu luettelo kaikista niistä tieteellisistä tai muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään;
  6. Enintään 5 julkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä PDF-tiedostona) tai valitut julkaisut -tiedosto, josta löytyy toimivat linkit valittuihin julkaisuihin (enintään 5).

Lisätietoja antavat yhteiskuntapolitiikan professori Nathan Lillie nathan.a.lillie@jyu.fi, +358408054633 ja laitoksen johtaja, professori Marjo Kuronen marjo.l.a.kuronen@jyu.fi, +358408054231.

Haku alkaa ja päättyy

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta on vahva ihmistieteisiin keskittyvä toimija, jolla on keskeinen rooli inhimillisen toiminnan ja yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämisessä ja kehittämisessä. Tiedekunta on omaleimainen, vahvasti profiloitunut yksikkö, jossa tehdään monitieteistä, kansainvälisesti arvostettua ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus ja koulutus keskittyvät kulttuuriin, taiteisiin, traditioon, kieliin ja viestintään sekä yhteiskuntatieteisiin ja filosofiaan.

Jyväskylän yliopiston 2 600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Puhelin: (014) 260 1211
Sähköposti: jy-rekrytointi@jyu.fi
Sijainti: Seminaarinkatu 15

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä ilman sen lähettämistä rekrytointijärjestelmään. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet tallentanut hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Logo

Yliopistonlehtori, yhteiskuntapolitiikka

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!