1-2 robotiikan tutkijatohtorin tai erikoistutkijan Sr. tehtävää

Turun yliopiston Tietotekniikan laitos etsii joukkoonsa 1-2 määräaikaista robotiikan tutkijatohtoria tai erikoistutkijaa Sr. 

Tehtävä alkaa 1.6.2025 tai sopimuksen mukaan. Tehtävät ovat määräaikaisia ja kestävät projektista riippuen 31.12.2027 tai 30.4.2028 saakka. 

Tehtävänkuvaus

Molemmat tehtävät sijoittuvat TIERS-tutkimusryhmään Robotiikan ja autonomisten järjestelmien yksikköön Tietotekniikan laitoksella. Tutkimusryhmä on globaalisti verkottunut keskittyen robotiikan ja tekoälyn soveltamiseen eri aloilla. Keskeinen painopiste on kehittää heterogeenisiä, monitoimisia robottijoukkoja erilaisiin teollisuuden ja luonnon sovelluksiin. TIERS-tutkimusryhmällä on laaja projektisalkku sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. 

Tehtävät ovat osa Digital Waters (DIWA) -lippulaivaa (tehtävä päättyy 30.4.2028) ja DIWA-tohtoripilottiohjelmaa (tehtävä päättyy 31.12.2027). DIWA mahdollistaa siirtymisen kohti todellisten vesijärjestelmien digitaalista esitystä (Digital Twin). Molemmat projektit yhdistävät huippututkimusta robotiikan, koneoppimisen ja kestävän kehityksen tekniikan aloilla parantaakseen autonomisten järjestelmien turvallisuutta, tehokkuutta ja kestävyyttä. Lisätietoa DIWA:sta löytyy osoitteesta  https://digitalwaters.fi/

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Toivomme hakemuksia erittäin motivoituneilta robotiikan tutkijoilta, joilla on asiantuntemusta koneoppimisesta. Esimerkkejä tutkimusalueista, jotka sopivat hyvin tähän tehtävään, ovat aktiivinen havainnointi ja monimutkaisten ja jäsentämättömien ympäristöjen ymmärtäminen, vuorovaikutus ympäristön kanssa ja parannettu ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus, robottien suunnittelu, robottien ohjaus ja robottien oppiminen. Arvostamme kokemusta koneoppimisalgoritmien kehittämisestä ja soveltamisesta reaalimaailman sovelluksiin, kuten infrastruktuurin tai ympäristön seurantaan, etsintä- ja pelastustehtäviin, maatalouteen ja metsätalouteen, valvontaan, rakentamiseen tai logistiikkaan. Käytännön kokemus fyysisistä robotiikka-alustoista (ilma-, maa- tai pintarobotiikka) on erityisen toivottavaa molemmissa tehtävissä. Opetus on tärkeä osa tehtävää - arvostamme opetuskokemusta ja pedagogisia opintoja. 

Tarkastelemme laajasti hakijoiden pätevyyttä ja arvostamme ominaisuuksia, kuten laaja-alaisia akateemisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia verkostoja; panostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja tavoittamiseen; kokemusta teknologian siirrosta; teollisuus- ja yrittäjyysosaamista; sekä monitieteistä yhteistyötä. 

Vaaditut pätevyydet ja kokemus: 

  • Tohtorin tutkinto tietojenkäsittelytieteessä, robotiikassa ja automaatiossa, datatieteessä tai läheisesti liittyvällä alalla 
  • Erinomainen kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito 
  • Tieteellisten kirjoitusten (artikkelit) julkaisuhistoria 

Toivotut pätevyydet, kokemus ja taidot: 

  • Hankittu ulkoinen rahoitus ja aktiivinen osallistuminen tutkimusprojektien suunnitteluun ja valmisteluun 
  • Käytännön kokemus mobiiliroboteista ja mekatronisista järjestelmistä 
  • Taustaa yhdestä tai useammasta seuraavista alueista: robotiikka, monirobottijärjestelmät, monimodaalinen havainnointi, sensorifuusio, koneoppiminen, generatiivinen tekoäly 
  • Kokemus Python- ja C/C++-ohjelmoinnista 
  • Kokemus ROS2- ja Linux-käyttöjärjestelmistä 

Vastuualueesi kattavat, mutta eivät rajoitu seuraaviin: 

  • Tutkimuksen tekeminen 
  • Osallistuminen koulutus- ja opetustoimintaan 
  • Väitöskirjatutkijoiden ohjaaminen 
  • DI-opiskelijoiden ohjaaminen 
  • Osallistuminen tutkimusprojektien suunnitteluun ja valmisteluun 

Valitut hakijat voidaan nimittää määräaikaiseen tutkijatohtorin tai erikoistutkija Sr. (vanhempi  erikoistutkija) tehtävään aiempien akateemisten ansioidensa perusteella. 

Kelpoisuusvaatimukset 

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: turun-yliopiston-johtosaanto.pdf.  

Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorintutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa.   

Erikoistutkijan Sr. tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön. Opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävärakenteen kolmannelle portaalle sijoittavissa tehtävissä edellytetään lisäksi näyttöä tieteellisestä tutkimustyöstä sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. 

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaan ja riippuu hakijan tutkinnosta ja pätevyydestä. 

Tutkijatohtorin (OV4-OV6) aloituspalkka on arviolta 3500–3800 euroa/kk, riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta.  

Erikoistutkijan Sr. (OV5-OV7) aloituspalkka on arviolta 4100–4500 euroa/kk, riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta.  

Palkka määritellään työsopimusta laadittaessa.     

Tehtävissä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. 

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 5.5.2025, klo 16.00 mennessä.

Hakemukseen tulee sisällyttää: 

  1. Motivaatiokirje ja tutkimussuunnitelma (nykytila, visio ja tavoitteet) (max. 2 sivua)
  2. CV (max. 3 sivua, sis. 1-2 suosittelijan yhteystiedot). Voit käyttää Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) ansioluettelomallia: https://tenk.fi/fi/ohjeet-ja-aineistot/tutkijan-ansioluettelomalli  
  3. Julkaisuluettelo 
  4. Tutkintotodistukset  
  5. Muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa päätöksentekoon. Esimerkiksi tiedot apurahoista, palkinnoista ja suosituskirjeistä, joita hakija haluaa esittää osoittaakseen kelpoisuutensa ja ansionsa haettuun tehtävään. 

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Tomi Westerlund (tovewe@utu.fi). 

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Nina Reini, (nina.reini@utu.fi). 

Lisätietoja TIERS -tutkimusryhmästä löytyy täältä: Turku Intelligent Embedded and Robotic Systems (TIERS)

Tietotekniikan laitos

Tietotekniikan laitos kouluttaa digitaalisen yhteiskunnan rakentajia ja tutkijoita. Tutkimuksen ja opetuksen pääteemoja ovat digitalisaatio, koneoppiminen, autonomiset ja älykkäät järjestelmät, kyberturvallisuus ja terveysteknologia.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Sijainti: 20014 University of Turku

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Logo

1-2 robotiikan tutkijatohtorin tai erikoistutkijan Sr. tehtävää

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!