Projektitutkija tai väitöskirjatutkija Well-being AI -projektiin
Tietotekniikan laitoksella on haettavana projektitutkijan/väitöskirjatutkijan määräaikainen tehtävä ESR+ -rahoitteisessa valtakunnallisessa hankkeessa Well-being AI: Tekoälyajan työhyvinvointi ja tuottavuus palvelualan yrityksissä (www.wbai.fi). Lapin yliopisto koordinoi hanketta, jossa mukana ovat Vaasan ja Turun yliopistot sekä Oulun, Jyväskylän ja Turun ammattikorkeakoulut.
Tehtävä alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan ja päättyy 30.4.2027. Tehtävä on kokoaikainen, mutta yhteisestä sopimuksesta myös osa-aikainen työ on mahdollinen.
Well-being AI -hanke tarjoaa tukea eri kokoisille palvelualan pk-yrityksille työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen sekä tekoälyn hyödyntämiseen yritystoiminnan kehittämisessä. Turun yliopiston osahankkeen tehtävänä on erityisesti tekoälyn käytön lisääminen yrityksissä ja siihen liittyvät palvelutarjottimen suunnittelu ja rakentaminen yritysten käyttöön koko maassa. Tämä tehdään ja pilotoidaan yhteistyössä muiden osatoteuttajien ja hankkeeseen osallistuvien yritysten kanssa.
Valittavan henkilön tehtäviin kuuluu:
- Tekoälyn ja digitalisaation kehittäjänä osallistuminen hankkeeseen, erityisesti yritysten käyttöön tulevan tekoälypohjaisen palvelutarjottimen innovointiin, suunnitteluun ja tekniseen toteutukseen. Lisäksi tehtävänä on huolehtia hankkeen aikana tietojen siirroista ja järjestelystä palvelutarjottimella.
- Yritysten avustaminen tekoälyn käytön edistämisessä ja hyödyntämisessä.
- Projektitutkijan/väitöskirjatutkijan ja hankkeen erikoistutkijan tiivis yhteistyö ja toistensa työn tukeminen, mukaan lukien alueellisten ja valtakunnallisten työpajojen valmistelu ja toteuttaminen yhdessä muiden osatoteuttajien kanssa.
- Muu hankkeen toteutukseen liittyvä työ.
Etsimämme henkilö
Tehtävään haetaan erityisesti henkilöä, jolla on motivaatiota ja valmiuksia jatko-opintojen suorittamiseen. Tehtävä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden jatko-opintojen edistämiseen monitieteisessä työryhmässä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää vahvaa käytännön osaamista tekoälytekniikasta sekä kykyä soveltaa sitä monipuolisesti.
Hakijalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.
Eduksi tehtävässä ovat:
- Työelämäkokemus
- Hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
- Innovaatiotaito
- Kyky oma-aloitteiseen työskentelyyn
Kelpoisuusvaatimukset
Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio.
Projektitutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, jonka tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan erityisesti huomioon tehtäväalueen osaaminen ja käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.
Väitöskirjatutkijan tehtävään otettavalta vaaditaan tohtoritutkinnon opiskeluoikeutta Turun yliopistossa. Lisäksi edellytetään korkeakoulututkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen tutkimussuunnitelman mukaisesti.
Palkka & koeaika
Palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön mukaan. Väitöskirjatutkijan/projektitutkijan aloituspalkka on noin 2440–2640 euroa/kk, riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta. Palkka määritellään työsopimusta laadittaessa.
Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.
Hakuohjeet
Hakemus tulee jättää viimeistään torstaina 2.1.2025 (kello 16.00) yliopiston sähköisessä rekrytointijärjestelmässä. Työpaikkailmoitus on luettavissa osoitteessa: Avoimet tehtävät Turun yliopistossa | Turun yliopisto
Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Hae tähän työpaikkaan”).
Hakemukseen tulee sisällyttää lyhyt motivaatiokirje, ansioluettelo, tutkintotodistukset, mahdollinen julkaisuluettelo sekä muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa tehtävän täyttämiseen.
Lisätietoja tehtävästä antavat professori Jouni Isoaho, jouni.isoaho(a)utu.f ja professori (emer.) Jyrki Liesivuori, jyrki.liesivuori(a)utu.fi.
Tietotekniikan laitos
Tietotekniikan laitos kouluttaa digitaalisen yhteiskunnan rakentajia ja tutkijoita. Tutkimuksen ja opetuksen pääteemoja ovat digitalisaatio, koneoppiminen, autonomiset ja älykkäät järjestelmät, kyberturvallisuus ja terveysteknologia.
Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.