Tutkijatohtori, 3-4 tehtävää kestävien materiaalien tutkimukseen energia-, terveys-, ja tuotantoalaan liittyen

Turun 320 000 asukkaan seutukunta Lounais-Suomessa on Suomen johtavia taloudellisen kasvun ja teknologioiden kehittämisen keskittymiä. Turulla on värikäs historia ja korkealuokkainen koulutus-, palvelu- ja kulttuuritarjonta. Turusta lounaaseen levittäytyy yksi maailman kauneimmista saaristoista. 

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Turun yliopisto on korkeimmalle arvostettu suomalainen yliopisto Helsingin ulkopuolella. 

Haemme 3-4 tutkijatohtoria määräaikaisiin tehtäviin kestävien materiaalien tutkimukseen energia-, terveys-, ja tuotantoalaan liittyen. 

Tehtävien aloitusaika on 01.10.2025 tai sopimuksen mukaan, ja ovat kaksivuotisia. 

Tutkijatohtorien tehtävät liittyvät Suomen akatemian myöntämään Profi7 – yliopistojen profilointihankkeeseen. Avoimet paikat kuuluvat SUSMAT projektin alle, jonka tavoitteena on kehittää kestävien materiaalien suunnittelua ja tuotantoa datalähtöisin menetelmin globaalien energiaan, terveyteen ja teollisuuteen tuotantoon liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi. SUSMAT projektin lopullinen tavoite on aiheuttaa ajattelutavan muutos kokeellisessa materiaalitutkimuksessa ja siirtää tämä tieto eteenpäin teollisuuteen, näin kiihdyttäen kestävää kehitystä edistävien teknologioiden omaksumista. 

Avoimia tehtäviä on laaja valikoima eri tutkimusryhmistä useasta Turun yliopiston laitoksesta: 

  • Simulaatioiden hyödyntäminen ulkoisesti ohjattujen aktiivisten biomateriaalien suunnittelussa ja optimoinnissa mukautuviin, toiminnallisiin ja energiaa kerääviin ratkaisuihin (Asst. Prof. Alberto Scacchi

  • Elektroninsiirto typpeä sitovissa syanobakteereissa: kohti biohybridejä järjestelmiä ammoniakin ja/tai vedyn tuotantoon (Prof. Yagut Allahverdiyeva-Rinne

  • Reunalaskennan proof-of-concept sovellusten kehittäminen GdCaMnO/Al-memristoriverkoista (Prof. Petriina Paturi

  • Laskennallisen materiaalitekniikan avulla kehitettyjen metalligradienttimateriaalien tulostusteknologian kehittäminen (Prof. Antti Salminen

  • Kestävän kehityksen huomiointi metallituotteiden uusiokäytettävyyden ja kierrätettävyyden suunnittelussa – materiaaliominaisuuksien ja mikrorakennemuutosten vaikutukset tuotteiden elinkaareen (Assoc. Prof. Sampsa Laakso

  • Kemiallinen ligaatio xenonukleotidien kestävässä valmistuksessa (Prof. Pasi Virta

  • Korkean entropian ohuiden ja paksujen oksidikalvoelektrodien skaalattu valmistus teollisuusjätteestä termisellä ruiskupinnopitusteknologialla kestävien akkujen ja vedyn tuotantoon: laskennallinen matriaalien suunnittelu ja kokeellinen synteesi (Asst. Prof. Ashish Ganvir) 

  • Materiaalitiedon eristäminen tieteellisestä kirjallisuudesta luonnollisen kielen käsittelymenetelmien avulla materiaalisuunnittelun ohjaamiseksi (Assoc. Prof. Milica Todorović

  • Biomassasta johdetut, 3D-tulostettavat polymeerit seuraavan sukupolven pehmeälle robotiikalle (Asst. Prof. Vipul Sharma

  • Kierrätettävien, taipuisien ja kevyiden materiaalien kehitys – uusia ratkaisuja elektroniikkaan sekä energian muuntamiseen ja varastointiin (Prof. Carita Kvarnström

  • Uusiokäytön mahdollisuudet energiajärjestelmissä: aurinkopaneelien ja/akkujen toinen elämä (Prof. Kati Miettunen

 

Kaikki yllä mainitut aiheet tarjoavat mahdollisuuksia syventää tietojasi valitusta aiheesta, sekä laajentaa tutkimusportfoliotasi monitieteellisen yhteistyön kautta kestävän kehityksen laajassa tutkimuskentässä. 

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Edellytämme

Tehtävät edellyttävät aktiivista työotetta, huolellisuutta ja yhteistyökykyjä sekä kokemusta laboratoriotyöskentelystä (jos tarvitaan valitussa tutkimusaiheessa) sekä erinomaisesti suoritettua tohtorintutkintoa aihetta tukevalta alalta. Arvostamme lisäksi aiempaa kokemusta ja kiinnostusta sopivalta alalta, sekä aiempia tehtäviä kestävien materiaalien tai tuotannon parissa. 

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Johtosäännön mukaan tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorintutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. Lisäksi odotamme, että hakijalla on julkaisuja oman alan kansainvälisissä vertaisarvioiduissa lehdissä. Tehtävää voivat myös hakea pian valmistumassa olevat tohtorintutkinnon opiskelijat, jolloin tehtävänimike on projektitutkija, ja sopimuksen kesto 6 kuukautta. Jos soveltuva tutkinto saadaan suoritettua näiden 6 kuukauden aikana, sopimukset päivitetään oikeaan tehtävänimikkeeseen ja tehtävänmukaiseen palkkaan. Koska työ tehdään kansainvälisessä ryhmässä, sinulta odotetaan lisäksi sujuvaa kirjallista ja suullista englanninkielen osaamista. 

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Pääset osaksi ammattitaitoista ja innostavaa yliopistoyhteisöä, jossa tukenasi on laaja asiantuntijoiden verkosto. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.

  • Vastuullinen työnantaja – Arvostamme yhteisöllisyyttä ja edistämme tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta.
  • Mahdollisuus kehittää itseäsi – Kannustamme henkilöstöämme kehittämään osaamistaan ​​tarjoamalla monipuolisia koulutus- ja osaamisen kehittämismahdollisuuksia. Myös avoimen yliopistomme kurssit kuuluvat ilmaiseen koulutustarjontaan.
  • Hyvinvoinnistasi pidetään huolta – Työntekijöidemme hyvinvointi on meille tärkeää! Kattavan työterveyshuollon lisäksi omat hyvinvointipalvelumme seuraa, tukee ja kehittää henkilöstömme hyvinvointia. Fyysistä jaksamista edistämme CampusSportin liikuntapalveluilla henkilöstöhintaan.
  • Työ ja vapaa-aikasi ovat tasapainossa – Joustavan työaika ja laaja etätyömahdollisuus auttavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa. Käytössäsi on myös vuosilomalakia pidempi vuosiloma.
  • Mukava ja toisiaan tukeva työyhteisö – Kannustamme toisiamme ja arvostamme yhdessä tekemistä!

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön mukaisesti. Tutkijatohtorin palkka on vaativuustasojen 5-6 mukainen, jonka lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tutkijatohtorin tehtävän alussa noin 3500 euroa/kk. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Jos tehtävään palkataan projektitutkija, palkka on noin 3000 euroa/kk ja koeaika kolme kuukautta. 

Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään 16.5.2025 (klo 16:00) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: http://www.utu.fi/tyopaikat. Hakemukset tulee jättää englannin kielellä ja niihin tulee liittää:

- motivaatiokirje  

- CV 

- julkaisuluettelo  

- kopio tutkintotodistuksesta 

- Kahden suosittelijan yhteystiedot (hakulomakkeella)

Valitsethan hakulomakkeella kaksi mieluisinta tutkimusryhmää. 

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Kati Miettunen, kati.miettunen(at)utu.fi ja hakuprosessista lisätietoja antaa henkilöstöasiantuntija Janna Salminen janna.j.salminen(at)utu.fi 

Teknillinen tiedekunta

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Logo

Tutkijatohtori, 3-4 tehtävää kestävien materiaalien tutkimukseen energia-, terveys-, ja tuotantoalaan liittyen

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!