Tutkijatohtori, biomuovien tekoälyohjatun suunnittelun koodinkehitys
Turun yliopisto on maailmanluokan monitieteinen tutkimusyliopisto, jonka elinvoimaiseen yhteisöön kuuluu 25 000 opiskelijaa ja työntekijää yli 100 maasta. Yhtenä Suomen johtavista yliopistoista Turun yliopisto tarjoaa opiskelu- ja tutkimusmahdollisuuksia kahdeksassa tiedekunnassa. Teknillisen tiedekunnan Kone- ja materiaalitekniikan laitos yhdistää fysiikan, kemian ja tekniikan asiantuntijat, jotka pyrkivät tekemään innovatiivista materiaalisuunnittelua tulevaisuuden teknologioita ja tärkeimpiä yhteiskunnallisia haasteita varten.
Kone- ja materiaalitekniikan laitos etsii nyt määräaikaiseen tehtävään tutkijatohtoria liittymään Assoc. Prof. Milica Todorovićin johtamaan Materiaali-informatiikan laboratorio -ryhmään. Työskentelet suuressa konsortiossa yhdessä yliopistojen ja teollisuuden kollegoiden kanssa. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kehittämällä tekoälytyökaluja tekoälyn ohjaamia kokeiluja varten kestävien biomuovien kehittämiseksi. Tässä hankkeessa kehität todennäköisyyspohjaisia Bayesin työkaluja, joilla nopeutetaan kokeellisten tulosten tekoälyohjattua optimointia. Sovellat tekoälyä materiaalien koostumusten ja käsittelyolosuhteiden tarkentamiseen tiettyjen polymeerikemioiden kohdentamiseksi. Yhdessä teollisuuskumppaneiden kanssa autat optimoimaan 3D-tulostusta ja tuotekehitystä, jotta uudet kestävät materiaalit saadaan lähemmäksi markkinoita.
Etsimämme henkilö
Edellytämme
Toivomme hakijoita, joilla on tutkinto fysiikan, kemian, materiaalitieteen, tai kemian- ja prosessitekniikan alalta ja jotka ovat kiinnostuneet koneoppimisen soveltamisesta luonnontieteissä. Aiempi kokemus materiaalitietotekniikasta, koodauksesta ja tekoälystä katsotaan eduksi. Haemme kollegoja, jotka nauttivat koodaamisesta ja analytiikasta ja jotka ovat innokkaita laajentamaan rajoja puolijohdeteknologiassa. Tämä projekti vaatii luovaa ajattelua ja ohjelmointia sekä laaja-alaista ymmärrystä materiaalien elektronisista rakenteista ja ominaisuuksista. Lisäksi arvostamme valmiutta matkustaa, opettaa ja ohjata, tehdä yhteistyötä ja viestiä tieteestä.
Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.
Tarjoamme
Materiaali-informatiikanlaboratorio -ryhmässä, jota johtaa Assoc. Prof. Milica Todorović, yhdistämme materiaalien simulaatiot ja koneoppimisen tuottaaksemme innovatiivisia sovelluksia tulevaisuuden teknologioihin, valmistukseen, terveyteen ja ilmastoon. Olemme monikulttuurinen ja poikkitieteellinen tiimi. Meillä tulet työskentelemään koneoppimisen sovelluksien parissa kokeneiden kehittäjien kanssa, tapaamaan globaalin yhteistyöverkostomme, osallistumaan tieteellisiin tapaamisiimme, auttamaan tutkimustyöpajojen järjestämisessä ja osallistumaan akateemiseen ja diversiteettikontaktointiin. Autamme sinua kehittämään uraprofiilisi kilpailukykyiseksi hyödyntäen myös Turun yliopiston kurssitarjontaa akateemisen urakehityksen saralla.
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Tehtävän aloitus on 01.05.2025 alkaen, tai yhteisestä sopimuksesta. Tutkijatohtorin tehtävät kestävät 24 kuukautta. Tehtäville saattaa olla tarvetta jatkossakin.
Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/organisaatio. Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön. Tehtävässä vaaditaan sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista viestintätaitoa. Paikkaa voivat myös hakea pian valmistumassa olevat tohtorintutkinnon opiskelijat, jolloin tehtävänimike on projektitutkija, ja sopimuksen kesto 6 kuukautta. Jos soveltuva tutkinto saadaan suoritettua näiden 6 kuukauden aikana, sopimukset päivitetään oikeaan tehtävänimikkeeseen ja tehtävänmukaiseen palkkaan.
Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön mukaisesti. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tutkijatohtorin tehtävän alussa noin 3600 euroa/kk. Jos tehtävään palkataan projektitutkija, palkka on noin 3000 euroa/kk. Tutkijatohtorin tehtävissä on kuuden (6) kuukauden koeaika.
Hakuohjeet
Hakemukset tulee jättää viimeistään 7.4.2025 (klo 16:00) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: http://www.utu.fi/tyopaikat. Hakemukset jätetään englannin kielellä ja niihin tulee liittää seuraavat dokumentit:
(1) Motivaatiokirje
(2) Ansioluettelo
(3) Tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet
(4) Ainakin kahden suosittelijan yhteystiedot (tai suosituskirjeet, jos saatavilla)
Tehtävä täytetään heti, kun sopiva ehdokas on löytynyt.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja antaa Assoc. Prof. Milica Todorović milica.todorovic(at)utu.fi.
Lisätietoja hakuprosessiin ja hakemiseen liittyen antaa henkilöstöasiantuntija Janna Salminen (jansaly(at)utu.fi.
Turun yliopisto varaa oikeuden perustelluista syistä jättää työpaikan avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessin uudelleen ja harkita ehdokkaita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.
Kone- ja materiaalitekniikan laitos
Kone- ja materiaalitekniikan laitos on uniikki yhdistelmä konetekniikan, materiaalitekniikan ja tuotantotalouden uutta tutkimusta ja opetusta. Visionamme on luoda trendejä. Huomioimme yhteisön, yritysten, yhteiskunnan ja ympäristön tarpeita ohjatessamme aktiivisesti toimintaamme opetuksessa, tutkimuksessa ja yhteistyössä.
Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.