Tutkijatohtori, oikeustieteellinen tiedekunta

Oikeustieteellisessä tiedekunnassa on haettavana 1–2 tutkijatohtorin kolmivuotista tehtävää ajalle 1.8.2025–31.7.2028.

Tehtävänkuvaus

Tutkijatohtorin tehtäviin kuuluu ensisijaisesti tieteellisen tutkimuksen tekeminen. Lisäksi tehtäviin kuuluu perus- ja jatkotutkintotasoista opetusta, suunnittelua sekä muita opetukseen liittyviä tehtäviä. Tutkijatohtori osallistuu tutkimusrahoituksen hankkimiseen sekä tutkimushankkeiden toteuttamiseen.

Oikeustieteen tutkijatohtorin tehtävien tarkoituksena on edistää hiljattain väitelleiden pätevöitymistä ammattitutkijoiksi. Tutkijatohtorilta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa, jonka suorittamisesta on kulunut hakuajan päättyessä enintään viisi vuotta. Aikaraja tarkoittaa tässä yhteydessä nettoaikaa, johon ei lasketa esim. äitiys- ja vanhempainlomaa tai asevelvollisuuden tms. suorittamista. Tohtorintutkinnon tulee olla suoritettuna hakuajan loppuun mennessä.

Tehtäviä ei ole kohdennettu tiettyyn oppiaineeseen tai oppiaineryhmään. Haku koskee kaikkia oikeustieteen tutkimusaloja.

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

Tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. Kelpoisuusvaatimuksista on määrätty Turun yliopiston johtosäännössä (37 §).

Tutkijatohtorin valinnassa otetaan huomioon hakijan tutkimussuunnitelma. Se voi olla henkilökohtainen tai laajempaa tutkimushanketta koskeva tutkimussuunnitelma. Tehtävään valittaessa ja tutkimussuunnitelmaa arvioitaessa annetaan merkitystä seuraaville seikoille: hakijan tutkimustyön ja tutkimussuunnitelman liityntä tiedekunnassa tehtävään tutkimukseen, hakijan kyky tukea ja vahvistaa tiedekunnassa tehtävää tutkimusta ja hakijan kyky rakentaa uudenlaisia, kehittyviä tutkimusaloja sekä kyky tuottaa korkeatasoisia vertaisarvioituja julkaisuja. Myös hakijan mukanaan tuomille verkostoille ja tutkimusrahoitukselle, kansainvälisyydelle sekä tutkimuksen yhteiskunnalliselle vaikuttavuudelle, työelämäyhteyksille ja -vaikuttavuudelle annetaan painoarvoa. Valinnassa otetaan huomioon myös tiedekunnan opetukselliset tarpeet.

Hakijan eduksi katsotaan osallistuminen TIAS-hakuun sekä muu oma aktiivinen post doc -rahoituksen hakeminen. Hakijoiden arvioinneissa voidaan hyödyntää myös TIAS-hakijoiden asiantuntija-arvioinneista kertyvää tietoa.
Haku TIASiin päättyy 8.1.2025 klo 16.00, linkki hakuilmoitukseen.

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla. 

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Palkka määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävät kuuluvat opetus- ja tutkimushenkilöstöön. Palkka on valittavan henkilön koulutuksesta ja osaamisesta riippuen työsuhteen alkaessa noin 3500-3600 euroa/kk.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 10.1.2025, klo 16.00 mennessä.

Rekrytointiprosessi voi kestää normaalia kauemmin, koska hakijoiden arvioinneissa voidaan hyödyntää myös TIAS-haun asiantuntija-arviointeja.

Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa (TIAS-haun mukaisesti, ks. tarkemmin: https://www.utu.fi/en/research/research-collegia/tias/vacancies/instructions-for-applicants):

  • Tutkimussuunnitelman tiivistelmä (1 sivu; enintään 2 500 merkkiä ilman välilyöntejä)
  • Tutkimussuunnitelma (enintään 25 000 merkkiä ilman välilyöntejä)
  • Ansioluettelo (enintään 2 sivua)
  • Julkaisuluettelo (enintään 2 sivua; ilmoita viisi tärkeintä julkaisua)
  • Motivaatiokirje (enintään 2 sivua)
  • Tohtorintutkintotodistus (jos ei ole saatavilla, toimita virallinen vahvistus tohtorintutkinnon suorittamisesta)

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa dekaani Janne Salminen jajasa(a)utu.fi. Sähköistä hakujärjestelmää sekä hakuprosessia koskeviin tiedusteluihin vastaa hallintopäällikkö Noora Kedonperä nokake(a)utu.fi.

Oikeustieteellinen tiedekunta

Oikeustieteellinen tiedekunta on nykyaikainen tutkimus- ja koulutusyhteisö. Se on kannustava ja innovatiivinen akateeminen yhteisö, jossa opiskelijoiden ja henkilökunnan vuorovaikutus on helppoa ja mutkatonta. Uuden tutkimustiedon tuottaminen ja uusien osaajien kouluttaminen ovat tiedekunnan ydintehtäviä.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Tietoa hakijalle

Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.

Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.

Ohjeet työpaikkahakemuksen jättämiseen

Logo

Tutkijatohtori, oikeustieteellinen tiedekunta

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!