Tutkimusavustaja (opinnäytetyöntekijä), vetyä varastoivan kiinteän olomuodon atomistiset simulaatiot
Lounais-Suomessa sijaitseva luonnonkaunis, historiallisesti rikas ja kulttuurisesti monipuolinen Turun seutu on myös johtava talouskasvun ja teknologian kehittämisen keskus. Turun yliopisto on maailmanluokan monitieteinen tutkimusyliopisto, ja siellä on 25 000 opiskelijaa ja työntekijää yli 100 eri maasta. Yhtenä Suomen johtavista yliopistoista Turun yliopisto tarjoaa opiskelu- ja tutkimusmahdollisuuksia kahdeksassa eri tiedekunnassa. Teknillisen tiedekunnan kone- ja materiaalitekniikan laitos tuo yhteen fysiikan, kemian ja tekniikan asiantuntijat pyrkiessään innovatiiviseen materiaalien tutkimukseen tulevaisuuden uraauurtavia teknologioita ja keskeisiä yhteiskunnallisia haasteita varten.
Haemme nyt tutkimusavustajaa laskennallisen materiaalimallinnuksen alalle. Tutkimustyötä voidaan tehdä kurssityön ohessa ja se sopii diplomityöksi. Tutkimusavustaja tulee työskentelemään Turun yliopiston SUSMATin (Sustainable Materials & Manufacturing) rahoittamassa projektissa "Vedyn diffuusioreittien paljastaminen metalliseoksissa, joissa on plastisesti deformoituneita raerajoja". Tehtävä on määräaikainen ja aloitusajankohta on 01.06.2025 tai yhteisen sopimuksen mukaan mahdollisimman pian sen jälkeen. Sopimuksen kesto on kuusi (6) kuukautta sopimuksen alkamispäivästä. Työtä ohjaa akatemiatutkija, tohtori Konstantinos Konstantinou.
Tietoja tutkimusprojektista
Vetyteknologian edetessä kiinteän olomuodon vetyvarastointi, erityisesti metallihydridien muodossa, on noussut houkuttelevaksi ehdokkaaksi, joka tarjoaa kompaktin ja turvallisen teknologian vedyn varastointiin. Korkean suorituskyvyn omaavien kiinteän olomuodon vedyn varastointimateriaalien tutkiminen ja selittäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta niiden nopea kaupallistaminen ja käytännön soveltaminen helpottuu.
Tässä hankkeessa pyritään rakentamaan laskennallisia malleja, joilla tutkitaan teollisesti merkityksellisten metalliseosten raerajojen vetykinetiikan atomimittakaavan ominaisuuksia, jotka voivat auttaa luomaan uusia näkökulmia vetyenergian varastointiin metalleissa liittyvien prosessien ymmärtämiseen. Tehtävään valittu tulee tekemään molekyylidynaamisia simulaatioita tutkiakseen mahdollisia vedyn loukkuuntumispaikkoja mallinnetuissa raerajarakenteissa ja arvioidakseen simuloitujen järjestelmien muodonmuutosominaisuuksia.
Hankkeeseen liittyvä tutkimus tehdään tiiviissä yhteistyössä konetekniikan osaston digitaalisen valmistuksen ja pintatekniikan (DMS) tutkimusryhmän kanssa. Tutkimusavustajalla on erityisesti mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa projektitutkija Vinay Gidlan ja apulaisprofessori Ashish Ganvirin kanssa saadakseen opastusta ja palautetta tutkittavista materiaaleista ja metalliseosten käsittelyyn liittyvästä lämpösuihkutekniikasta.
Etsimämme henkilö
Pätevyys, kokemus ja tavoitteet
Toivotamme tervetulleiksi motivoituneet hakijat, joilla on taustaa fysiikasta, kemiasta, materiaalitieteestä tai -tekniikasta. Etsimme ehdokkaita, jotka ovat uteliaita oppimaan kiinteän olomuodon vedyn varastointiteknologioista ja jotka ovat innokkaita soveltamaan laskennallisia materiaalien mallinnusmenetelmiä. Aikaisempi kokemus atomistisista simulaatioista on eduksi, samoin kuin simulaatioiden analysointitekniikoista. Tehtävä edellyttää aktiivista lähestymistapaa, tarkkuutta, luovaa ajattelua ja yhteistyötaitoja. Hakijalla tulee olla sujuva suullinen ja kirjallinen englannin kielen taito. Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.
Katsomme eduksi osaamisen seuraavista tieteellisistä tiedoista ja taidoista:
- Molekyylidynaamiset simulaatiot
- Atomistiset simulointipaketit, kuten LAMMPS ja CP2K
- Ohjelmointikieli Python
- Suomen CSC:n suurteholaskentalaitteistojen tuntemus
- Kiderakenteiden mekaaniset ominaisuudet
- Materiaalien atomistiset ja dynaamiset ominaisuudet
- Avoin visualisointityökalu OVITO
Hakijan on oltava ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi johonkin suomalaiseen korkeakouluun.
Tarjoamme
Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Pääset osaksi ammattitaitoista ja innostavaa yliopistoyhteisöä, jossa tukenasi on laaja asiantuntijoiden verkosto. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.
- Vastuullinen työnantaja – Arvostamme yhteisöllisyyttä ja edistämme tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta.
- Mahdollisuus kehittää itseäsi – Kannustamme henkilöstöämme kehittämään osaamistaan tarjoamalla monipuolisia koulutus- ja osaamisen kehittämismahdollisuuksia. Myös avoimen yliopistomme kurssit kuuluvat ilmaiseen koulutustarjontaan.
- Hyvinvoinnistasi pidetään huolta – Työntekijöidemme hyvinvointi on meille tärkeää! Kattavan työterveyshuollon lisäksi omat hyvinvointipalvelumme seuraa, tukee ja kehittää henkilöstömme hyvinvointia. Fyysistä jaksamista edistämme CampusSportin liikuntapalveluilla henkilöstöhintaan.
- Työ ja vapaa-aikasi ovat tasapainossa – Joustavan työaika ja laaja etätyömahdollisuus auttavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa. Käytössäsi on myös vuosilomalakia pidempi vuosiloma.
- Mukava ja toisiaan tukeva työyhteisö – Kannustamme toisiamme ja arvostamme yhdessä tekemistä!
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti, joka koostuu tehtävän vaativuustasosta ja henkilökohtaisesta suoritusprosentista. Tutkimusavustajan tehtävän vaativuustaso on 1. Henkilökohtainen suoritusprosentti mukaan lukien kokonaispalkka on noin 2100-2300 €/kk. Palkan suuruus määritellään työsopimusta laadittaessa. Tehtävässä noudatetaan kolmen (3) kuukauden koeaikaa.
Hakuohjeet
Hakemukset on jätettävä viimeistään 13. toukokuuta 2025 (klo 16.00 Itä-Euroopan kesäaika, GMT+3) Turun yliopiston sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin/avoimet-tehtavat. Linkki hakujärjestelmään on tämän ilmoituksen alussa (”Hae tähän työpaikkaan”). Hakemukset tulee toimittaa englanniksi ja niiden tulee sisältää seuraavat tiedot:
- Ansioluettelo (CV)
- Motivaatiokirje
- Tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet
- Mahdollisten suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot tai suosituskirje
Kerro hakemuksessasi:
- Pätevyytesi ja soveltuvuutesi kyseiseen tutkimushankkeeseen. Miksi sovellut tähän tehtävään?
- Mitkä edellä mainituista vaadituista/toivotuista pätevyyksistä ja taidoista sinulla on? Esitä vastauksesi tueksi esimerkkejä, kuten hankkeet ja kurssit, työpajat ja julkaisut.
- Yksityiskohtaiset tiedot opinnoistasi, osallistumisestasi aiempaan tutkimustoimintaan, aiemmasta työkokemuksesta ja tulevaisuuden suunnitelmista.
- Haluatko tehdä maisterin tutkielman osana tätä hanketta.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja hankkeesta ja tehtävästä antaa tohtori Konstantinos Konstantinou konstantinos.konstantinou(at)utu.fi. Hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä henkilöstöasiantuntija Janna Salmiseen jansaly(at)utu.fi.
Kone- ja materiaalitekniikan laitos
Kone- ja materiaalitekniikan laitos on uniikki yhdistelmä konetekniikan, materiaalitekniikan ja tuotantotalouden uutta tutkimusta ja opetusta. Visionamme on luoda trendejä. Huomioimme yhteisön, yritysten, yhteiskunnan ja ympäristön tarpeita ohjatessamme aktiivisesti toimintaamme opetuksessa, tutkimuksessa ja yhteistyössä.
Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.