Väitöskirjatutkija akkudiagnostiikan alalle
Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Teknillisessä tiedekunnassa kone- ja materiaalitekniikan laitos kokoaa yhteen fysiikan, kemian ja tekniikan asiantuntijat kohti innovatiivista materiaalitekniikkaa tulevaisuuden teknologioita ja keskeisiä yhteiskunnallisia haasteita varten.
Haemme nyt yhtä väitöskirjatutkijaa (tai projektitutkijaa) määräaikaiseen tehtävään akkudiagnostiikan alalle akatemiantutkija Ulriika Mattisen tutkimusprojektiin. Tehtävä on määräaikainen ja tehtävän aloitusaika on 1.2.2025 tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian, ja tehtävän kesto on projektin päättymiseen 31.8.2027 asti.
Paikkaa voivat myös hakea pian valmistumassa olevat maisteri- tai DI- tutkinto-opiskelijat, jolloin tehtävänimike on tutkimusavustaja, ja sopimuksen kesto 6 kuukautta. Hankkeen aloittaminen maisterin- tai DI-tutkinnon opinnäytetyöllä on mahdollista.
Tehtävään haetaan väitöskirjatutkijaa/projektitutkijaa kehittämään mittausmenetelmää akkujen ikääntymisestä ja hajoamisesta johtuvaan kaasuuntumiseen. Kemiallinen, käytössä kerättävä kaasudata voi tarjota arvokasta tietoa akkujen kehitystyöhön ja uusiokäyttöön ohjaamiseen. Projektissa kehitetään menetelmä kaasudatan keräämiseen kaupallisilla kaasuantureilla, ja tuloksia validoidaan kaasukromatografian ja massaspektrometrian avulla. Menetelmän tärkeänä osana suunnitellaan ja valmistetaan mittauskammio, jossa kaasusensorit pääsevät kontaktiin akuissa syntyvien kaasujen kanssa. Kaasujen syntymistä tutkitaan sekä virtausakuissa että litium- ja natrium-ioniakuissa. Projektin tavoitteena on kiihdyttää akkututkimusta kehittämällä uusi analyyttinen metodologia, joka mahdollistaa kaasudatan keräämisen tilastollisesti merkittävästä määrästä akkuja niiden käytön aikana, ja käyttää tätä dataa akkujen eliniän ja uusiokäytön edistämiseen.
Etsimämme henkilö
Edellytämme
Tehtävä edellyttää hyvin arvosanoin suoritettua korkeakoulututkintoa (esimerkiksi kemian, kemiantekniikan, materiaalitekniikan, fysiikan- tai muulta soveltuvalta alalta), aktiivista otetta työhön ja haasteisiin sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja itseohjautuvuuteen. Olet huolellinen ja analyyttinen, ja sinulla on hyvät yhteistyötaidot, kommunikaatiovalmiudet sekä kyky itsereflektointiin. Sinun tulee pystyä kommunikoimaan sekä suullisesti että kirjallisesti englanniksi. Suomenkielentaito lasketaan eduksi, mutta ei ole välttämätön. Arvostamme kiinnostusta osallistua opetukseen sekä yhteisten asioiden hoitamiseen, ja toivomme sinulla olevan halua kasvaa ja kehittyä alalla. Mittausmenetelmien suunnitteluun kuuluu monenlaisten ongelmien ratkaisemista, johon tarvitaan luovuutta ja luovaa ajattelua.
Seuraavat osaamisalat ovat eduksi tähän tehtävään (huom. hakijan ei tarvitse omata kaikkia seuraavia tietoja ja taitoja):
- Analyyttinen kemia
- Sähkökemia
- Akkuteknologia
- Kokemus kaasuantureista, massaspektrometriasta ja kaasukromatografiasta
- Kokemus kaasujen kanssa työskentelystä
- Kokemus mittausmenetelmän kehittämisestä
Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Johtosäännön mukaan projektitutkijan / väitöskirjatutkijan tehtävään otettavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Lisäksi väitöskirjatutkijalta edellytetään korkeakoulututkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä ja motivoitumista jatko-opintoihin ja tohtorin tutkinnon suorittamiseen tutkimussuunnitelman mukaisesti.
Väitöskirjatutkijan tehtävään haettaessa ylempi korkeakoulututkinto tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä. Tässä tehtävässä tulet hakemaan jatko-opiskeluoikeutta Turun Yliopistolta (käytännössä keväällä tai syksyllä 2025), joten huomioi, että sinun tulee täyttää paikan saamiseen liittyvät kriteerit. Kiinnitäthän huomiota erityisesti englannin kielen taitotason vaatimuksiin. Lisätietoja jatko-opinnoista ja hakukriteereistä: https://www.utu.fi/en/research/utugs/dpt/admission
Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.
Tarjoamme
Materiaalitekniikan yksikkö tarjoaa nuoren ja dynaamisen työyhteisön, jossa työskentelee yli 70 tutkijaa eri maista. Kannustamme tiimiämme saavuttamaan parhaansa ja kehittämään osaamistaan monipuolisessa toimintaympäristössämme. Kannustamme sinua kasvamaan ja kehittymään ja olemme sitoutuneet tukemaan työhyvinvointiasi ja arjen toimivuutta tarjoamalla esimerkiksi joustavat työajat, hyvinvointipalveluita sekä säännöllistä henkilökohtaista ohjausta. Projektiin sisältyy mahdollisuus kansainväliseen tutkijavaihtoon yhteistyökumppaneiden luo, sekä konferensseihin.
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön mukaisesti. Väitöskirjatutkijan / projektitutkijan tehtävän aloituspalkka on arviolta 2400-2500 €/kk riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta. Väitöskirjatutkijan/projektitutkijan tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Mikäli tehtävään palkataan tutkimusavustaja, palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävässä n. 2100 euroa kuukaudessa. Tutkimusavustajan tehtävässä koeaika on kolme kuukautta.
Hakuohjeet
Hakemukset tulee jättää viimeistään maanantaina 13.1.2025 (klo 16:00) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: http://www.utu.fi/tyopaikat.
Hakemukseen on liitettävä:
- CV,
- tutkintotodistukset,
- julkaisuluettelo
ja motivaatiokirje. Lisää motivaatiokirjeeseen kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot. Hakemuksessasi voit kertoa tarkemmin opinnoistasi, tulevaisuuden opintosuunnitelmista sekä soveltuvuudesta tutkimushankkeeseen. Kerro myös ajatuksistasi ja odotuksistasi ohjauksen suhteen.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja tehtävästä antaa Ulriika Mattinen (ulriika.mattinen(at)utu.fi).
Lisätietoja hakuprosessiin ja hakemiseen liittyen antaa henkilöstöasiantuntija Janna Salminen (janna.j.salminen(at)utu.fi)
Kone- ja materiaalitekniikan laitos
Kone- ja materiaalitekniikan laitos on uniikki yhdistelmä konetekniikan, materiaalitekniikan ja tuotantotalouden uutta tutkimusta ja opetusta. Visionamme on luoda trendejä. Huomioimme yhteisön, yritysten, yhteiskunnan ja ympäristön tarpeita ohjatessamme aktiivisesti toimintaamme opetuksessa, tutkimuksessa ja yhteistyössä.
Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.