Väitöskirjatutkija (Elintarviketieteet) Turun yliopistoon

Elintarviketieteiden yksikkö hakee hakemuksia määräaikaiseen tehtävään Suomen Akatemian rahoittamassa PhenolLAB-projektissa. Tehtävä alkaa 1. tammikuuta 2025 tai sopimuksen mukaan. Tehtävän kesto on 18 kuukautta ja jatkosta sovitaan myöhemmin.

PhenolLAB-projektin tavoitteena on parantaa kasvisruokien heikentynyttä proteiinien sulavuutta ihmiskehossa biokonvertoimalla kasvipohjaisia bioaktiivisia yhdisteitä. Väitöskirjatutkija/Projektitutkija tutkii maitohappobakteerien fenoliyhdisteiden metabolointimekanismia ja niiden metaboliittien vaikutusta proteiinien sulamiseen. Tehtävä on dosentti Ye Tianin tutkimusryhmässä, ja työtä ohjaavat myös apulaisprofessori Maaria Kortesniemi sekä professori Baoru Yang. Lisätietoja projektista ja tutkimusympäristöstä löytyy täältä:https://research.fi/en/results/funding/81155 ja  https://www.utu.fi/en/university/faculty-of-technology/life-technologies/research/food-chemistry-and-food-development 

Haku alkaa ja päättyy

Etsimämme henkilö

  • Elintarviketieteen, elintarvikekemian, elintarvikemikrobiologian tai muun vastaavan alan maisterin tutkinto
  • Korkeaa motivaatio, utelias asenne ja oppimishaluinen
  • Erinomainen englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito
  • Aikaisempi kokemus rahoituksen hakemisesta tai työskentelystä mikrobiologian, kemiallisen analyysin (nestekaasu- tai massaspektrometria) tai tilastollisen analyysin aloilla katsotaan eduksi.
  • Kelpoisuus ja halukkuus suorittaa tohtorintutkinto Turun yliopiston johtosäännössä säädetyllä tavalla

Tehtävä edellyttää työskentelyä Suomessa. Työpaikka sijaitsee Turussa (Elintarviketieteiden yksikkö, Bioteknologian laitos). Tehtävään kuuluu myös lisärahoituksen hakeminen eri lähteistä.

Tarjoamme

  • 18 kuukauden palkan ja mahdollisuuden jatkoon
  • Mielenkiintoisen mahdollisuuden tehdä korkeatasoista tutkimusta
  • Dynaamisen ja kannustavan työympäristön
  • Erinomaiset mahdollisuudet kansainväliseen yhteistyöhön
  • Mahdollisuuden käyttää huipputason tutkimuslaitteita
  • Erinomaista tukea oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen
  • Korkealaatuista tohtorikoulutusta ja ohjausta

Väitöskirjatutkijan tehtäviin kuuluu oman väitöskirjatutkimuksen tekeminen ja tohtoriopintoihin liittyvien kurssien suorittaminen. Jos valitulla henkilöllä ei ole tohtoriohjelman opinto-oikeutta, tehtävänimike on aluksi projektitutkija, ja hänen tulee hakea Teknologian tohtoriohjelmaan (DPT) seuraavan mahdollisen hakukauden aikana (kevät 2025). Lue lisää Turun yliopiston tohtorikoulusta (UTUGS) ja sen ohjelmista;https://www.utu.fi/fi/tutkimus/tutkijakoulu

Valintakriteerimme perustuvat periaatteeseen löytää tehtävään pätevin ja sopivin hakija. Käytännössä se tarkoittaa, että huomioon otetaan koulutuksen, julkaisujen ja työkokemuksen lisäksi myös muut henkilökohtaiset ominaisuudet, viestintätaidot, motivaatio ja muut mahdolliset tekijät.

Työsuhteen kesto ja palkka

Työsuhde alkaa 1.1.2025, toki aloituspäivä on neuvoteltavissa. Työsopimus on määräaikainen 18 kuukautta, ja jatkosta keskustellaan myöhemmin. Tehtävään kuuluu kuuden kuukauden koeaika.

Palkka määräytyy suomalaisten yliopistojen työehtosopimusjärjestelmän mukaan. Tehtävä kuuluu tutkimushenkilöstöön, ja väitöskirjatutkijan/projektitutkijan palkka on keskimäärin 2400–2550 €/kk. Jos palkattavan henkilön maisterintutkinto ei vielä virallisesti ole valmis, henkilö voidaan palkata aluksi ensin lyhytaikaisesti tutkimusavustajan tehtävänimikkeellä ja silloin palkka on  keskimäärin 2200–2300 €/kk.

Hakeminen

Sisällytäthän englanninkieliseen hakemukseesi seuraavat asiakirjat:

  • Motivaatiokirje (enintään 1 sivu), jossa kerrot hakijan kokemuksesta, tutkimusintresseistä ja motivaatiosta
  • CV, jossa näkyvät hakijan koulutus, suoritetut tutkinnot, työkokemus ja mahdollinen julkaisuluettelo (enintään 3 sivua)
  • Kolmen suosittelijan yhteystiedot, esimerkiksi aikaisemmat akateemiset ohjaajat tai henkilöt, jotka tuntevat sinut ja työsi (nimi, työpaikka ja sähköpostiosoite)
  • Maisterin tutkintotodistusten ja virallisten opintosuoritusotteiden kopiot. Jos alkuperäiset asiakirjat eivät ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, liitä mukaan niiden käännökset.

Muistathan liittää kaikki edellä mainitut liitteet hakemukseesi. Hakemusten perusteella valitaan haastateltavat hakijat. Alustavan aikataulun mukaan haastattelut pidettäneen ke 9.10.2024 (muutokset mahdollisia).

Lisätietoja tehtävästä antaa englannin kielellä projektin johtaja dosentti Ye Tian, ye.tian(at)utu.fi. Jos tarvitset apua hakuprosessissa, ota yhteyttä HR asiantuntija Paula Luomaan paula.luoma(at)utu.fi.

Bioteknologian laitos

Bioteknologian laitos on yksi Turun yliopiston suurimmista opetus- ja tutkimusyksiköistä. Laitoksella koulutetaan sekä luonnontieteiden että teknistieteellisten alojen ammattilaisia neljällä toisiaan tukevalla osa-alueella: biokemia, biotekniikka, elintarviketieteet sekä molekulaarinen kasvibiologia. Tutkimus keskittyy biomolekyyleihin ja niiden reaktioihin sekä pyrkii selvittämään, miten luonto toimii solu- ja molekyylitasolla. Tätä tietoa käytetään hyväksi eri alojen sovelluksissa ja samalla se mahdollistaa monipuolisen yhteistyön tutkimusyhteisöjen ja elinkeinoelämän välillä.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

Tutustu avoimiin tehtäviimme

HR Excellence in Research Logo

Logo

Väitöskirjatutkija (Elintarviketieteet) Turun yliopistoon

Oletko varma, että haluat peruuttaa tämän hakemuksen?

Muutoksia tallennetaan
Muutoksia tallennetaan
Tallennettu!