Väitöskirjatutkija/projektitutkija, Bioteknologian laitos, Elintarviketieteet
Etsimme väitöskirjatutkijaa tyrnin ravinteiden sidontaa ja kemiallista koostumusta tutkivaan projektiin.
Työskentely tapahtuu Elintarviketieteiden yksikössä (Bioteknologian laitos, Teknillinen tiedekunta). Projekti keskittyy 2020 alkaneen TYRNIRAKI-seurantatutkimuksen toimenpiteisiin. TYRNIRAKI-hankkeen tavoitteena on hidastaa ravinteiden valumista Varsinais-Suomen pelloilta jokiin tyrnin avulla ja näin vähentää Saaristomeren rehevöitymistä. Hanketta johtaa apulaisprofessori Maaria Kortesniemi.
Tehtävänkuvaus
Työtehtäviin sisältyy koealoihin ja näytteenottoon liittyvää kenttätyötä, maaperä- ja kasvinäytteiden käsittelyä sekä tyrnin bioaktiivisten yhdisteiden, aineenvaihduntatuotteiden ja aistittavan laadun määrittämistä. Työhön liittyy myös luonnollisesti aineistonhallintaa, tulosten käsittelyä, raportointia ja julkaisemista sekä mahdollisesti hankkeeseen liittyvien harjoitustöiden ja/tai opinnäytetöiden ohjausta laboratoriossa. Väitöskirjatutkimuksen tavoitteena on selvittää miten maaperän koostumus, mikrobiyhteisöt ja sääolosuhteet vaikuttavat tyrnikoealojen ravinnedynamiikkaan ja tyrnin laatuun ja koostumukseen. Työ tarjoaa monipuolisen, monitieteisen ja ympäristön kannalta merkityksellisen tutkimusaiheen. Tehtävä on tällä hetkellä vasta osin rahoitettu, joten valitun henkilön edellytetään hakevan lisärahoitusta ohjaajien tukemana.
Etsimämme henkilö
Vaadittu osaaminen
- Maisterin tutkinto elintarviketieteistä tai muu soveltuva
- Tehtävään haetaan ensisijaisesti väitöskirjatutkijaa tai projektitutkijaa. Mikäli tehtävään valittu henkilö on vasta viimeistelemässä maisterin tutkintoa, tehtävänimike on tutkinnon suorittamiseen saakka tutkimusavustaja.
- Englannin kielen erinomainen osaaminen, sekä kirjallisesti että suullisesti, on välttämätöntä.
- Aiempi kokemus nestekromatografiasta
- Motivaatio ja kelpoisuus jatko-opintoihin ja tohtorintutkinnon suorittamiseen
- Valmiudet ja innostunut asenne kenttätyöhön
Seuraavat taidot katsotaan eduksi:
- suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito
- biokemia, mikrobiologia, kasvibiologia, maataloustiede, ympäristötiede tms. monitieteistä tutkimusta tukeva osaaminen
- aistittavan laadun tutkimusmenetelmät
- massaspektrometria, NMR-spektroskopia, metabolomiikka
- mikrobiyhteisöjen tutkimusmenetelmät
- tilastotiede, monimuuttujamenetelmät
- kokemus rahoituksen hakemisesta
- ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön koealoille kuljettaessa (matkakulut korvataan)
Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Mikäli tehtävään valittavalla ei ole tohtorintutkinnon opinto-oikeutta tehtävään valittaessa, tehtävä täytetään aluksi nimikkeellä projektitutkija 31.12.2025 asti ja tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haetaan seuraavassa mahdollisessa haussa (syksy 2025, 1.1.2026 alkavaan opinto-oikeuteen). Lue lisää Turun yliopiston tutkijakoulusta (UTUGS) ja tohtoriohjelmista.
Valintakriteerimme perustuvat pätevimmän ja sopivimman hakijan löytämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koulutuksen ja julkaisujen lisäksi yksilökohtaiset ominaisuudet, motivaatio, kielitaito ja muut relevantit kriteerit otetaan huomioon.
Tarjoamme
Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Työ alkaa 2.5.2025, tai sovitun mukaisesti .Kyseessä on määräaikainen ja osa-aikainen työ 31.3.2026 saakka ja sitä voidaan jatkaa mahdollisuuksien mukaan. Kerromme projektitilanteesta tarkemmin haastatteluvaiheessa. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika. Tohtorikoulutuksen suunniteltu kokonaiskesto Teknologian tohtoriohjelmassa (DPT) on 3–4 vuotta.
Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen perusteella. Tehtävä kuuluu tutkimushenkilökuntaamme, ja palkka väitöskirjatutkijalle tai projektitutkijalle on noin 2 448–2 500 €/kk ja tutkimusavustajalle noin 2200 – 2300 €/kk.
Väitöskirjatutkijan osa-aikatyö katetaan Varsinais-Suomen Liiton myöntämästä AKKE-rahoituksesta. Tehtävään valitun henkilön edellytetään hakevan lisärahoitusta. Hankkeen vastuullinen johtaja on kevään 2025 aikana hakenut säätiöiltä lisärahoitusta, mutta rahoituspäätökset eivät ole vielä selvillä rekrytoinnin käynnistämishetkellä.
Hakuohjeet
Hakemuksen tulee sisältää seuraavat dokumentit yhdessä PDF-tiedostossa englanniksi tai suomeksi:
1) Motivaatiokirje, joka sisältää osaamisesi esittelyn pohjautuen ylempänä mainittuihin edellytyksiin (max 1 sivu).
2) Ansioluettelo.
3) Tutkintotodistusten kopiot.
4) Kolmen suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka ja sähköpostiosoite).
5) Muut mahdolliset hakijan ansioita ja kelpoisuutta osoittavat asiakirjat, esim. julkaisuluettelo.
Lisätietoja työpaikkaan liittyen antaa apulaisprofessori Maaria Kortesniemi (mkkort(at)utu.fi, +358 50 471 5962). Lisätietoa rekrytointiprosessista antaa paula.luoma(at)utu.fi
Lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä luemme hakemuksia jo hakuaikana ja saatamme kutsua haastatteluun.
Tervetuloa mukaan tähän mielenkiintoiseen, monitieteiseen hankkeeseen, joka on myös ympäristön kannalta aidosti merkityksellinen!
Bioteknologian laitos
Bioteknologian laitos on yksi Turun yliopiston suurimmista opetus- ja tutkimusyksiköistä. Laitoksella koulutetaan sekä luonnontieteiden että teknistieteellisten alojen ammattilaisia neljällä toisiaan tukevalla osa-alueella: biokemia, biotekniikka, elintarviketieteet sekä molekulaarinen kasvibiologia. Tutkimus keskittyy biomolekyyleihin ja niiden reaktioihin sekä pyrkii selvittämään, miten luonto toimii solu- ja molekyylitasolla. Tätä tietoa käytetään hyväksi eri alojen sovelluksissa ja samalla se mahdollistaa monipuolisen yhteistyön tutkimusyhteisöjen ja elinkeinoelämän välillä.
Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!