Väitöskirjatutkija/projektitutkija/tutkimusavustaja immuunisolujen liikennöintiä tutkivaan hankkeeseen
Hnkkeen johtavana tutkijana toimii akatemiatutkija, PhD Jonna Alanko, jolla on vankka kokemus huipputason dendriittisolututkimuksesta. Ryhmä kuvantaa ja analysoi immuunisolujen migraatiota pääasiassa erilaisissa in vitro -asetelmissa ja kudosjäljitelmissä. Tutkimushankkeessa hyödynnetään useita Turun Biotiedekeskuksen tarjoamia ydinpalveluita ja huipputeknologiaa. Hanke toteutetaan Turun yliopistossa yhteistyössä kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa, ja tehtävään sisältyy myös erillisissä yhteistyöhankkeissa toimiminen. Tehtävään valitulla henkilöllä on mahdollisuus liittyä uuteen kasvavaan tutkimusryhmään, mikä takaa laajan opetuksen, ohjauksen ja ryhmänjohtajan saavutettavuuden koko hankkeen ajan.
Hyvä ryhmädynamiikka ja kannustava, innovatiivinen työilmapiiri ovat meille erityisen tärkeitä.
Ryhmän verkkosivu: https://bioscience.fi/immune-cell-navigation/ (viralliset sivut kehitteillä)
Ryhmänjohtaja PhD Jonna Alanko: ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7698-3061
Tehtävänkuvaus
Etsimme väitöskirjatutkijaa/projektitutkijaa/tutkimusavustajaa immuunisolujen migraatiota ja kemotaksista tutkivaan projektiin, jonka tavoitteena on selvittää erityisesti dendriittisolujen liikkumista sääteleviä mekanismeja sekä patologisten soluväliaineen muutosten vaikutusta tähän. Virheet dendriittisoluliikenteessä voivat johtaa erilaisiin autoimmuunitauteihin ja edesauttaa syövän kehittymistä, ja siten dendriittisolujen toiminnan ymmärtäminen on avainasemassa uusien hoitomuotojen suunnittelussa eri sairauksia vastaan.
Etsimämme henkilö
- Maisterin tutkinto immunologian, solubiologian, biokemian, biofysiikan tai muulta soveltuvalta alalta. Soveltuvalta alalta lähiaikoina valmistumassa oleva hakija voidaan ottaa huomioon.
- Tehtävään haetaan ensisijaisesti väitöskirjatutkijaa tai projektitutkijaa. Mikäli tehtävään valittu henkilö on vasta viimeistelemässä maisterin tutkintoa, hänet voidaan palkata lyhytaikaisesti tutkimusavustajana.
- Englannin kielen erinomainen osaaminen, sekä kirjallisesti että suullisesti, on välttämätöntä.
- Aiempi kokemus soluviljelystä ja mikroskopiasta sekä perustason osaaminen ImageJ:ssä ovat välttämättömiä
Jokin tai jotkin seuraavista taidoista katsotaan eduksi:
- Kokemus immuunisolujen keräämisestä tai erilaistamisesta
- Erityyppisten mikroskooppien hallinta ja immunofluoresenssivärjäykset
- Immunohistologia
- Molekyylibiologian perusmenetelmien laaja osaaminen (esim. WB, PCR, ELISA, IF värjäykset)
- Koodaustaidot (R, Matlab tai vastaava)
- Bioinformatiikan ja tilastotieteen taidot
- Kokemus tieteellisestä kirjoittamisesta
Tehtävän kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Mikäli tehtävään valittavalla ei ole tohtorintutkinnon opinto-oikeutta tehtävään valittaessa, tehtävä täytetään aluksi nimikkeellä projektitutkija/tutkimusavustaja ja tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haetaan seuraavassa mahdollisessa haussa. Lue lisää Turun yliopiston tutkijakoulusta (UTUGS) ja tohtoriohjelmista.
Valintakriteerimme perustuvat pätevimmän ja sopivimman hakijan löytämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koulutuksen, julkaisujen ja työkokemuksen lisäksi yksilökohtaiset ominaisuudet, motivaatio, viestintä- ja kielitaito ja muut olennaiset kriteerit otetaan huomioon. Tehtävä täytetään välittömästi sopivan hakijan löydyttyä, lähetä siis hakemuksesi pian.
Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.
Tarjoamme
- Mielenkiintoisen projektin ja paljon elävien solujen mikroskopointia
- Tieteellistä huippuosaamista ja kunnianhimoisia yhteistyöhankkeita
- Dynaamisen ja kannustavan tutkimusympäristön kasvavassa ryhmässä
- Mielenkiintoisia uramahdollisuuksia ja mahdollisuuden vaikuttaa oman työn kehittämiseen
- Kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja verkostoitumismahdollisuuksia
- Joustavat työjärjestelyt, jotka tukevat työn ja yksityiselämän tasapainoa
- Tasa-arvoa ja saavutettavuutta painottavan työkulttuurin
- Monipuoliset koulutus- ja osaamisen kehittämismahdollisuudet
- Mahdollisuuden tutkimusvierailuun ulkomailla
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Työ alkaa 1.2.2025 tai sovitun mukaisesti. Väitöskirjatutkijan nimikkeellä työsopimus on määräaikainen kolmeksi (3) vuodeksi ja sitä voidaan jatkaa mahdollisuuksien mukaan. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.
Palkka määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen perusteella. Tehtävä kuuluu tutkimushenkilökuntaamme, ja palkka väitöskirjatutkijalle tai projektitutkijalle on noin 2400–2550 €/kk ja tutkimusavustajalle noin 2180–2300 €/kk riippuen aikaisemmasta kokemuksesta ja osaamisesta.
Otamme myös vastaan avoimia hakemuksia
Lisäksi meillä saattaa olla lähiaikoina tarvetta osa-aikaiselle (50 -70% työaika) tutkimusteknikolle/tutkimusavustajalle/projektityöntekijälle, joka työskentelisi edellä kuvatussa projektissa noin vuoden ajan. Tarkempi työn sisältö, palkkaus sekä muut seikat täsmennetään rekrytoinnin jatkovaiheissa. Otammekin siksi vastaan avoimia hakemuksia tässä samalla. Jos olet kiinnostunut myös tällaisista osa-aikaisista tehtävistä, mainitse asia selkeästi hakemuskirjeessäsi.
Hakuohjeet
Hakemuksen tulee sisältää seuraavat dokumentit englanniksi:
1) Motivaatiokirje, joka sisältää osaamisesi esittelyn pohjautuen tässä ilmoituksessa mainittuihin edellytyksiin (max 1 sivu).
2) Ansioluettelo (max 2 sivua).
3) Tutkintotodistusten kopiot. Jos todistus ei ole suomen- tai englanninkielinen, siitä tarvitaan virallinen englanninkielinen käännös.
4) Kolmen suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka ja sähköpostiosoite).
Lisätietoja työpaikkaan liittyen saa sähköpostitse ryhmänjohtajalta: jonna.alanko(at)utu.fi
Hakemusteknisissä asoissa avustaa 31.12. alkaen HR asiantuntija Paula Luoma paula.luoma(at)utu.fi
Turun biotiedekeskus
Turun Biotiedekeskus on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen erillislaitos. Keskuksen tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta ja se tarjoaa korkealuokkaisen ja kansainvälisesti kilpailukykyisen ja verkostoituneen tutkimusympäristön. Meillä teet tutkimusta viimeisimpien tutkimusmenetelmien ja huipputason tutkijoiden parissa. Työympäristömme on vahvasti kansainvälinen ja siten työkielemme on englanti.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.