Väitöskirjatutkija tai projektitutkija
Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Tutkimuksen lippulaiva INVESTissä on haettavana väitöskirjatutkijan tai projektitutkijan määräaikainen tehtävä ajalle 1.2.2025–31.12.2026. Työsuhde alkaa 1.2.2025 tai sopimuksen mukaan.
Tehtävää voivat myös hakea pian valmistumassa olevat maisteriopiskelijat, jolloin tehtävänimike on tutkimusavustaja.
Etsimme asuinalueiden segregaatiota käsittelevään Turun kaupunkitutkimusohjelman rahoittamaan projektiin ”Asuinalueiden sosioekonomisen segregaation heijastuminen koulutuksellisten riskien kasaantumiseen ja ihmisten elämänkulkuihin (SOSE)” väitöskirja- tai projektitutkijaa. Projekti on vahvasti monitieteinen yhdistäen sosiologiaa, ihmismaantiedettä, psykologiaa ja genetiikkaa.
Tehtävänkuvaus
Tutkimushanke keskittyy kasvavan sosioekonomisen segregaation vaikutusten ja syiden analysointiin. Lähestymme tätä kaupunkitutkimuksen keskeistä teemaa sekä sosiologisesta ihmisten elämänkulkuihin keskittyvästä näkökulmasta (Turun yliopiston osatutkimus) että koulutuksellisten, psykologisten ja lääketieteellisten riskien jakautumisen näkökulmasta (Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen osatutkimus). Projektitutkija/väitöskirjatutkija osallistuu aktiivisesti projektin molempien osaprojektien tutkimuksiin yhteistyössä Turun yliopiston ja THL:n tutkijoiden kanssa. Molemmat projektin osatutkimukset hyödyntävät tilastollisia menetelmiä ja kattavia rekisteriaineistoja.
Projektitutkijalta tai tutkimusavustajalta edellytetään jatko-opinto-oikeuden hakemista ja väitöskirjatutkimuksen tekemistä Inequalities, Interventions and New Welfare State -tohtoriohjelmassa (DPInvest, https://invest.utu.fi/dpinvest/). Tehtävään valitun tutkimustehtävät määritetään väitöskirjan tekoa tukien. Tehtävään sisältyy opetusvelvollisuus (enintään 5% työajasta).
Projekti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden työskennellä kansainvälisessä ympäristössä segregaatioon liittyvien tutkimusteemojen parissa. Projektin puitteissa tehdään yhteistyötä Amsterdam UMC:n ja Berliinin Humboldt -yliopiston kanssa.
Ensisijainen työskentelypaikka on Turun yliopisto, mutta tutkimustapaamisia on mahdollista järjestää Helsingissä. Etätyöskentelyyn on hyvät mahdollisuudet.
Etsimämme henkilö
Edellytämme
- Maisterin tutkintoa soveltuvalta alalta tai sen viimeistelyä mahdollisimman pian projektin aikana
- Tilastollisten menetelmien osaamista perustutkintotasolla
- Motivaatiota itsenäiseen työskentelyyn ja väitöskirjan aloittamiseen
- Hyvää englannin kielen taitoa
Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin erilaisen taustan omaavia päteviä hakijoita hakemaan avoimia tehtäviämme.
Toivomme sinulta
- Tilastollisten ohjelmistojen (esim. Stata, R) hallitseminen katsotaan eduksi
- Aikaisempi segregaatioteeman tunteminen katsotaan eduksi
Tarjoamme
Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.
- Kattavan perehdytyksen
- Monipuoliset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen.
- Laajan valikoiman CampusSportin liikuntapalveluja henkilökuntahintaan
- Ilmaiset avoimen yliopiston kurssit
- Liukuvat työajat ja mahdollisuuden etätyöhön
- Hyvät tukipalvelut koko henkilöstölle
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä, mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Väitöskirjatutkijan / projektitutkijan tehtävän aloituspalkka on arviolta 2500–2600 €/kk riippuen aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta. Mikäli tehtävään palkataan tutkimusavustaja, palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävässä n. 2200 euroa kuukaudessa.
Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.
Hakuohjeet
Jätätähän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 28.1.2025, klo 16.00 mennessä.
Kirjoita hakemuksesi suomeksi tai englanniksi ja lähetä se yhtenä pdf-tiedostona. Haastattelut voidaan toteuttaa myös videohaastatteluna, ja hakija kutsua myöhemmin paikan päälle tapaamiseen, jos tämä on tarpeellista.
Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa:
- Motivaatiokirje (max. 2 sivua)
- Maisterin tutkielma (tai versio siitä, jos ei vielä hyväksytty)
- Opintorekisteriote suoritetuista opinnoista (epävirallinen riittää)
- Vapaaehtoisena liitteenä mukaan voi myös liittää suosittelijan yhteistiedot (esim. maisteritutkielman ohjaaja)
Haastatteluun päässeille ilmoitetaan viikolla 5 ja haastattelut pyritään järjestämään samalla tai seuraavalla viikolla.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja tehtävästä antaa erikoistutkija Aleksi Karhula (aleksi.karhula@utu.fi, +358 29 450 3022).
Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Laura Nieminen, laura.nieminen@utu.fi , +358 29 450 4987.
INVEST tutkimuskeskus ja lippulaiva
Ajattele, kyseenalaista, inspiroidu – Uusi hyvinvointivaltio
Tutkimuksen lippulaiva "INVEST – Inequalities, Interventions and New Welfare State” tavoitteena on tarjota Suomelle ja muille yhteiskunnille nykyistä tasa-arvoisempi sekä taloudellisesti, väestöllisesti ja sosiaalisesti kestävämpi hyvinvointivaltiomalli. Jo tehdyt tutkimukset osoittavat, että nykyinen suomalainen hyvinvointivaltio pystyy tehokkaasti vähentämään yksilöiden elämänkaaren alkuvaiheen aikana kokemia perheeseen liittyviä rakenteellisia ongelmia, kuten vanhempien alhainen koulutus, työttömyys tai köyhyys. Tästä huolimatta lapset ja nuoret ovat edelleen erityisen haavoittuvassa asemassa ei-toivottujen, odottamattomien elämäntapahtumien ja perheeseen kasautuneiden ongelmien vuoksi, joiden negatiivista vaikutusta muu kasvuympäristö voi vahvistaa.
Lippulaivahanke toteutetaan Turun yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteistyönä. Monitieteinen hanke yhdistää sosiologiaa, sosiaalipolitiikkaa, väestötiedettä, psykologiaa ja psykiatriaa sekä näiden lähitieteitä.
Tietoa hakijalle
Hakulomaketta ei voi tallentaa keskeneräisenä. Voit kuitenkin palata muokkaamaan ja täydentämään hakemustasi sen lähettämisen jälkeen aina hakuajan päättymiseen saakka. Saat linkin hakemuksesi muokkaamista varten sähköpostiisi, kun olet jättänyt hakemuksesi järjestelmään.
Sinulla on 6 tuntia aikaa työhakemuksesi täyttämiseen ennen aikakatkaisua.